U ovom tekstu ćemo vam skrenuti pažnju na bitne informacije vezane za Led tehnologiju na kojoj se zasniva Led rasveta. Takodje, ćemo vam izložiti koje su prednosti korišćenja Led rasvete i Led sijalica uopšte.

Led rasveta 

Led rasvetu možemo instalirati u različitim prostorima. Može se koristiti kako u domovima tako i u poslovnom prostoru. U stanovima i kućama se može staviti kao plafonska, zidna ili podna rasveta. Postoji izuzetno veliki izbor led rasvete. Led lampe se prave i u tradicionalnom i u modernom maniru tako da mogu da zadovolje najrazličitije ukuse i stilove. Led sijalice i diode su male pa se mogu lako kombinovati i uklapati prilikom dizajniranja rasvetnog tela. 

Led rasveta je ekonomičnija od klasične, boja svetla je prirodnija pa se sve češće kupci odlučuju da odvoje malo više para i kupe baš led rasvetu. Led sijalice duže traju i troše manje struje pa se njihova kupovina sigurno isplati za nekoliko godina.  

 

Dimeri za led plafonjere i lampe

Led lampe i led plafonjere mogu imati pridodat i dimer. Dimer je uredjaj koji omogućuje kontrolisanje jačine svetlosti. Uz pomoć dimera moguće je prigušivanje svetla i pojačavanje količine svetlosti u skladu sa potrebama i željama korisnika. 

Led rasveta je dosta rasprostranjena i u poslovnom okruženju. Često se može naći u kafićima, restoranima, izložbenim prostorima,.. S obzirom da led reflektori imaju velike mogućnosti usmeravanja svetla a i snop svetla je jak, pogodni su kancelarije i druge radne prostore. 

Led rasveta se koristi i u eksterijeru. Led reflektori su izuzetno otporni na promene u temperaturi pa se koriste prilikom osvetljavanja najrazličitijih javnih prostora – fasada zgrada, ulica i parkova, puteva i mostova, fontana i spomenika, bilborda i drugih reklamnih uredjaja,..  

 

Muzičke Led plafonjere

Zahvaljući napretku tehnologije moguće je i kombinovati različite uredjaje i njihove funkcije.  Naime, postoje Led plafonjere koje poseduju integrisani zvučnik. Muzika se može pustiti preko daljinskog upravljača ili uz pomoć bluetooth-a. Takodje, uz pomoć daljinskog upravljača moguće je paljenje i gašenje rasvete, podešavanje jačine svetla i temperature boje svetlosti, postavljanje noćnog režima,.. Naravno, mogućnost stvaranja željene atmosfere u prostoriji uz pomoć kombinacije muzike i svetla je posebno zadovoljstvo koje omogućava korisnicima da u potpunosti uživaju u svom ambijentu. 

Povezivanjem ove led plafonjere sa nekim  smart uredjajem može se uključiti i isključiti muzika, menjati pesme i podesiti jačina zvuka. Ovakve muzičke Led plafonjenjere možete postaviti na različitim mestima u stanu – dnevna soba, spavaća soba, hodnik, trpezarija – bilo gde gde želite da uživate u muzici. 

 

 

Gde kupiti led rasvetu

 

Led sijalice i plafonjere se kupuju u prodavnicama rasvete koje su specijalizovane za ovu vrstu proizvoda. S obzirom da se Led rasveta zasniva na posebnoj tehnologiji saveti stručnjaka mogu biti veoma korisni. Prilikom kupovine Led rasvete od obučenih prodavaca mogu se dobiti korisni saveti – koja vrste sijalice ili led lampe bi najviše odgovarala vašim potrebama, kakva je procedura potrebna za postavljanje, da li moguće koristiti dimer, o čemu treba voditi računa kada se on postavlja,… Kupovinom u specijalizovanim prodavnicama dobijate i garanciju koju treba da čuvate za svaki slučaj.  

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *