Planirate odmor u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i ne  želite da propustite najvažnije znamenitosti Dubaija 2023. ? Bilo da je Burj Khalifa, Dubai Mall, palmino ostrvo Palm Jumeirah ili misteriozna baza zlata i začina – Dubai nudi mnogo zanimljivosti koje morate da vidite. U ovom tekstu predstavljamo vam najzanimljivije znamenitosti  Dubaija koje ne smete da propustite!

Burdž Kalifa

Burdž Kalifa  je obeležje Emirata, a samim tim i najpoznatija od znamenitosti Dubaija. Sa 828 metara visine, Burdž Kalifa je najviša zgrada na svetu . U spektakularnom neboderu nalaze se luksuzni stanovi, kao i hoteli, restorani i kancelarije međunarodnih kompanija.

Dubai Fountain

Neposredno ispred Burdž Kalife čeka vas još jedan spektakularan prizor u Dubaiju: fontana Dubaija . Svakih pola sata svakog dana od 18 časova očekuje vas besplatna emisija sa vodom, muzikom i svetlom. Predstava je jedna od najpopularnijih stvari u Dubaiju, pa obavezno dođite ranije da biste obezbedili dobro mesto. Ukoliko boravite u Dubaiju duže, preporučujemo vam da posetite fontanu Dubaija i u podne i uveče po mraku. U večernjim satima, blistava fasada Burdž Kalife čini ostalo da atmosfera bude nešto posebna.

Dubai Mall

Dubai Mall nije samo najveći tržni centar na svetu , već pored oko 1.200 prodavnica međunarodno priznatih dizajnera i modnih lanaca. Atrakcije u Dubai Mall-u uključuju veliki akvarijum sa svim vrstama riba, raža, pa čak i ajkula koje plivaju okolo, Histeria Haunted House, posebnu vrstu odaje užasa, klizalište u Dubaiju, gde možete klizati, i Emirates A380 Ekperience , simulator letenja u kojem i sami možete postati pilot. Potpuno uživanje za celu porodicu, što za starije tako i da najmlađe.

Vodeni park Vild Vadi

Drugačiji užitak čeka vas na sledećoj atrakciji Dubaija u okrugu Jumeirah.  Nedaleko od Burj Al Araba nalazi se jedan od najboljih vodenih parkova u Dubaiju, Vild Vadi Vaterpark. Park nudi 30 različitih atrakcija, uključujući tobogane koji će zaista dobiti adrenalin. Najpopularnije atrakcije vodenog parka Vild Vadi uključuju dupli tobogan Jumeirah Sceirah, tobogan Burj Surj i Tantrum Allei. Oni koji su oduvek želeli da surfuju takođe mogu da urone u divlje vode na atrakcijama Vipeout i Riptide.

Pustinja u Dubaiju

Ako tražite izlete usred urbane džungle, u pustinji Dubaija ćete biti oduševljeni narandžasto-žutim peskom na dinama visokim metar, kamilama u prolazu i jedinstvenim zalascima sunca. Na nezaboravnom pustinjskom safariju , koji može da traje između dva i šest sati, u zavisnosti od ponude, projurićete pustinjom u džipu, jahati kamilama. Različite ture se mogu lako rezervisati kod lokalnih provajdera i bez mnogo prethodnog planiranja. U većini slučajeva bićete pokupljeni direktno u hotelu. U zavisnosti od ponude I vaših prokteva, cena od 35-55 € uključuje turu kvadom, jahanje kamila, sandboarding i večeru sa zabavom. Ovo je još jedan od razloga zašto vam je Dubai 2023. godine odličan izbor za nezaboravno letovanje.

Dubai Miracle Garden

Dubai Miracle Garden  u Dubailandu, koji sija na 72.000 m² svake godine od novembra do maja , pravi je magnet za posetioce. Kuće, srca, skulpture, pa čak i ceo Erbas A380 – sve je ovde oblikovano od raznobojnog cveća ili ukrašeno ružičastim, žutim, belim ili crvenim cvetovima. Činjenica da Dubai Miracle Garden cveta tako lepo čak i na veoma visokim temperaturama je zahvaljujući sofisticiranom sistemu za navodnjavanje. Ako i dalje želite da budete očarani, trebalo bi da posetite Dubai Butterfli Garden , koji se nalazi odmah pored Miracle Garden. Ovde se može diviti 15.000 egzotičnih leptira.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *