Deking podovi

Vikendice su mesto opuštanja u prirodi, male oaze mira i spokoja za porodicu. Obično su male kvadrature i ne sadrže svu opremu koja se nalazi u domu. Ipak, kada se prave i opremaju zahtevaju dosta rada i energije, kao i dobar izbor materijala. 

Uređenje vikendice

Da bi vikendica bila funkcionalna treba da se građevinski radovi obavljaju planski i stručno, a ne stihijski (kad se stigne). Najsigurnije je angažovati jednog izvođača koji će biti odgovoran za sve radove, bez obzira da li se radi o izgradnji ili renoviranju. 

Pored unutrašnjeg uređenja, sređivanje vikendice podrazumeva i sređivanje njenih spoljnih delova, terasa i trema. Prilaz vikendici je podjednako važan kao i ostatak dvorišta i zato treba pažljivo birati materijale koji će se koristiti. 

Terasa za uživanje

Kada se kaže da se ide na vikendicu, obično je prva slika koja se javi odmaranje u udobnoj stolici na terasi sa pogledom na prirodu. Terase na vikendicama pružaju ono što nam u gradu toliko fali, a to je veza sa prirodom na najugodniji način.

Ukoliko je terasa prostrana i osunčana preko cele godine, odnosno ako nije nadkrivena za njeno popločavanje je najpogodnije koristiti deking podove.

U zavisnosti od afiniteta i izloženosti habanju možete se odlučiti na WPC deking ili drveni deking. Obe vrste dekinga imaju svoje prednosti, a ambijentu donose osećaj topline drveta. 

Ono što je posebno dobro kod dekinga je da je primenljiv na neravnom terenu. Praktično postavljanjem dekinga u širem krugu oko vikendice, na terasi ili tremu može da se stabilizuje  i izravna površina za kretanje. Stabilizacija se izvodi postavljanjem metalne podkonstrukcije ispod dekinga i njegovim fiksiranjem. 

Vikendica sa otvorenim bazenom

Otvoreni bazen je prava blagodet u letnjim mesecima kada su velike vrućine. Ako želite da od svog dvorišta napravite mesto uživanja, izgradnja/montaža bazena je pun pogodak. Bazeni se obično ukopavaju i oko njih se postavlja odgovarajuća podloga za kretanje. 

WPC deking je odličan izbor za površine pored bazena jer ne truli i ne upija vodu. Deking se ne zagreva tokom vrućina kao neki drugi materijali, te ostaje prijatan za bosonogo hodanje.

Njegova neklizajuća površina omogućava da se sasvim opušteno izlazi iz bazena, bez rizika od ekscesa. Drvena podloga, sa druge strane, podseća na brodsku palubu, što ambijentu pored bazena daje poseban šmek. 

Trajnost i održavanje podova 

WPC deking može da se koristi najšire kod opremanja vikendice, za podove terasa i tremova koji su otvoreni u potpunosti, za ograđivanje terasa, za popločavanje prilaza vikendici, kao i u dekorativne svrhe u vidu polica ili oblaganja pojedinačnih fasadnih zidova. 

Kao kombinacija drveta i specijalnih plastičnih materija, sadrži UV filtere koji omogućavaju da deking dugo ostane u istoj nijansi. WPC deking je znatno čvršći od drvenog i koristi se za prostore koji su vrlo prolazni ili trpe drugu vrstu tereta. Ova vrsta dekinga zahteva minimalno održavanje, što je vrlo važno kada se radi o vikendici.

WPC deking

Drveni deking (bez plastičnih materija) se izrađuje od sibirskog ariša ili impregniranog belog bora. Radi se o vrlo izdržljivim vrstama drveta koje su otporne na spoljne uticaje. Zbog posebnog načina obrade ima neklizajuću površinu, koja je vrlo prijatna pod stopalima. Drveni deking je potrebno zaštititi jednom godišnje premazivanjem specijalnim zaštitnim sredstvom. 

I drveni i WPC deking treba redovno čistiti kako bi se sačuvao. Za one koji nemaju vremena da se time bave na raspolaganju su usluge specijalizovanih servisa za održvanje dekinga. 

Sve ove vrste dekinga uvozi preduzeće JBA doo iz Beograda. Posetite naš sajt ili nas pozovite na telefon Telefon: +381 11 303 56 85. Veliki izbor deking podova od sibirsko ariša, burmanski teak, ipe lapacho, cumaru i mnogi drugi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *