Mašina za sušenje veša olakšava život! Ovo je prva i najvažnija stvar koju bi trebalo da čujete danas ili da spoznate, ukoliko već niste upoznati sa svim čarima posedovanja sušare za veš. Njeno postojanje u ogromnoj meri olakšava svakodnevnicu, posebno ukoliko ste domaćinstvo sa više članova ili tek ako ste domaćinstvo sa decom, gde se mašine za pranje veša skoro nikada i ne isključuju. Uz mašinu za sušenje veša ćete imati više vremena za sebe, jer iako ne deluje tako, prostiranje i skupljanje veša ipak oduzima dosta vremena. Imaćete više vremena i zbog nekih drugih pogodnosti koje one pružaju, a o kojima ćemo više govoriti. Na kraju, nećete morati da se maltretirate kako da sušite veš zimi, da kačite sve po radijatorima, kako da sačuvate veš od sunčeve svetlosti tokom leta, jer ćete jednostavno sve završavati pritiskom na nekoliko dugmića. Ali, jedina stvar koja ume malo da buni jeste kako odabrati odgovarajući model u moru onih koji danas postoje na tržištu, zato evo nekih smernica i saveta koji će vam u tome sigurno pomoći.

Kapacitet mašine za sušenje veša

Najvažniji savet koji je potrebno da čujete i usvojite jeste da kupite mašinu koja će biti spram vaših potreba. Na prvom mestu, bitno je da odaberete mašinu koja će svojim kapacitetom odgovarati količini veša koju u proseku imate uvek da osušite. To ćete najbolje znati što ćete nekoliko puta, recimo, da izmerite kilažu veša koji perete. Zašto je važno da ne kupite mašinu za sušenje sa većim kapacitetom, ili manjim naravno?

Kada sušara za veš radi sa manjom količinom veša od one koju može da primi, onda troši značajno više električne energije. S druge strane, kada imate mašinu manjeg kapaciteta od potrebnog, onda ćete morati da je uključujete duplo više puta, što će opet odneti veću potrošnju energije i stvoriti visoke račune za svaki mesec. Prosečne sušare za veš uglavnom su sa 8 kg kapaciteta, što je najbolja opcija za porodice sa 3 do 5 članova. Kada je vaša potreba manja, onda se uzimaju mašine sa manjim kapacitetom, a za veće porodice su to onda mašine koje imaju 9 kg kapaciteta sušenja. Birajući mašinu za sušenje sa određenim kapacitetom već ćete u startu suziti vašu potragu i lakše ćete doći do potrebnog modela.

Energetska efikasnost mašine za sušenje veša

Ovo nije obavezno, ali bi bilo bolje da u trenutku potražnje i kupovine obratite pažnju na to da uređaj koji uzimate bude sa što većom energetskom efikasnošću. To ćete lako prepoznati po slovnim oznakama, A, B i tako dalje. Najveća energetska efikasnost jeste kod uređaja sa oznakom A, pa onda B… U samom startu, one mašine sa A oznakom će zahtevati nešto veće ulaganje od drugih, ali će vam ujedno u svakom svom ciklusu rada smanjiti potrošnju električne energije, što na dugoročnom planu predstavlja značajnu uštedu u odnosu na samu investiciju.

Koji tip sušare za veš uzeti?

Postoje dve osneovne razlike kada su mašine za sušenje veša u pitanju, a to je razlika u odvodnom sistemu. Postoje kondenzacione i mašine sa odvodnim crevom. Prvi tip poseduje posudu u kojoj se tomkom sušenja skuplja voda koja se kasnije prosipa i postoje mašine sa odvodnim crevom koje vodu tokom sušenja šalje dalje kroz odvod. Prednost u ovom slučaju ide za kondenzacione mašine, iz dva razloga. Prvi razlog je to što one koriste manju količinu električne energije u radu, pa je to još jedan vid uštede na dugoročnom planu gledano. Drugi razlog jeste činjenica da njima nije potrebna odvodna cev, pa se mogu postaviti bilo gde u kupatilu, hodniku, ostavi, jer ne zavise ni od čega.

Bosch sušare za veš kao glavna preporuka

U okviru davanja saveta za odabir bilo kojeg uređaja znamo da je jedan od onih koji je uvek zlata vredan i savet koji se odnosi na neki određeni brend. Bosch sušare za veš predstavljaju jedan od glavnih izbora najvećeg broja krajnjih korisnika, što je dovoljan razlog da se nađe uvek u okviru bilo kojih saveta. Bosch sušare za veš predstavljaju sinonim za kvalitet izrade u dug vek trajanja i rada, kao i za perfektan spoljašnji dizajn. Potrebno je napomenuti i da Bosch sušare za veš postoje u različitim modelima, sa različitim programima rada i funkcijama koje olakšavaju sušenje veša, kao i sa potpunom primenom tehnologije koja čuva tkanine i ne šteti im ni u jednom momentu.

Programi sušenja i dodatne funkcije

Sve mašine za sušenje veša poseduju osnovne, standardne programe i funkcije što ih čini već dovoljnim za bilo koje domaćinstvo. Međutim, savremena tehnologija je učinila da broj programa i funkcija raste, kao što su tehnologija protiv gužvanja veša, koja vam čuva vreme za peglanje, opcije za sušenje najrazličitijih materijala i tkanina, što je još jedan savet da prilikom biranja dobro obratite pažnju da li bi baš neka od tih funkcija i vama bila potrebna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *