paravani za tus kabine 2

Dobar hladni jutarnji tuš u vrelim letnjim danima može vam dati polet za koji niste ni znali da vam je potreban. A sve to lepo zvuči dok pri tupširanju ne preplavite celo kupatilo.

Da, dobar tuš je neophodan, ali ono što je još važnije je dobar paravan za tuš kabinu, posebno ako izgled tuš kabine ne želite da pokvarite zavesom koja ponekad može izgledati staromodno i neuredno.

Paravani za tuš kabine odličan su način da kupatilo ostane suvo dok se tuširate, a i da dobro izgleda. Odakle onda početi?

Šta su uopšte paravani za tuš kabine?

Mnogi u kupatilu imaju staklene ploče koje zaustavljaju poplavu koja dolazi prilikom kupanja u tuš kabini. Paravani izgledaju lepše od zavesa za tuširanje i mnogo se lakše čiste, što ih čini našim najboljim izborom kada je u pitanju sprečavanje poplave u kupatilu.

Oni su uglavnom fiksirani na zid i obično su napravljeni od stakla različite debljine, a mogu da sadrže i dodatne elemente kako bi paravn bio sigurniji.

Kakvi paravani za tuš kabine postoje?

Pojedinačna ploča se obično izrađuju pomoću jednog staklenog okna i može se pomeriti pomoću šarke. Oni su obično najčešći izbor, jer pružaju čist dizajn koji se uklapa u svako kupatilo.

Dvostruka ploča ima šarke u sredini ekrana što znači da se mogu otvoriti na nekoliko različitih načina. Mogu raditi na sličan način kao vrata za tuširanje, što je sjajno ako vam nedostaje prostora ili želite dodatnu zaštitu od prskanja. Dvostruki paravani za tuš kabine su zgodni ako imate dužu tuš kabinu.

Preklopni paravani za tuš kadu se mogu gurnuti i preklopiti u uski oblik kada se ne koriste. Ovakvi paravani omogućavaju lakši pristup kadi i veoma su praktični za kupanje dece. Odlični su i za manja kupatila u kojima ne želite da vam fiksno staklo upada u prostor.

Kako se mere?

Veličina paravana zavisi od veličine kade i snage tuša. Obično se mere u milimetrima i  dostupne su različite širine i visine koje se uglavnom kreću između 1400 – 1500 mm. Debljina paravana za tuš kabinu obično se kreće od 3 mm do 8 mm. Deblji paravani izgledaju luksuznije, ali su i mnogo teži.

Kako se paravani za tuš kabine postavljaju?

Postavljanje paravana za tuš kabinu je lakše nego što mnogi ljudi misle, ali ako ste zabrinuti, slobodno potražite pomoć profesionalca. Iako princip „uradi sam“ može uštedeti i vreme i novac, nismo sigurni da li vredi oštetiti svoj potpuno novi paravan ako niste dovoljno spretni u ovim poslovima. 

Kako se paravani održavaju?

Iako im nije potrebno mnogo  održavanja, paravani za tuširanje u kadi moraju se redovno čistiti kako bi se sprečila pojava tvrdih naslaga kamenca. Najbolji način da se to spreči jeste brzo brisanje paravana nakon svake upotrebe tup kabine. Možda deluje preterano da se paravan čisti nakon svake upotrebe, ali redovno brisanje učiniće da vaše kupatilo uvek uredno izgleda.

Koliko su paravani za tuš kabine sigurni za porodice sa malom decom?

Veoma su bezbedni! Kada se upoređuje paravan sa tuš kabinom koja sadrži zavesu, visokokvalitetni paravan napravljen je od ojačanog sigurnosnog stakla. Staklo cje takođe malo zakrivljeno stvarajući na taj način glatku ivicu i razloga za strah i brigu nema.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *