Bliže se novogodišnji praznici, pa sve više razmišljamo o poklonima, očekujemo da dobijemo, ali mislimo i o tome šta da poklonimo. U poslovnom svetu darivanje je znak pažnje poslovnog partnera, koji tako želi da pokaže  nameru  čuvanja vaše poslovne veze. Poklon je lep gest, znak pažnje, ali i veliki izazov dok odaberemo baš taj pravi. Zbog toga smo često na mukama: Šta pokloniti poslovnim partnerima?

Kancelarijski materijal kao poklon

Kako bi izrazili zadovoljstvo zbog uspešne saradnje, uspešnog poslovanja u prethodnoj godini, još boljih poslovnih veza u sledećoj, poslovni partneri često poklanjaju neko piće uz koje će nazdraviti za uspehe, slatkiše kojima će zasladiti osećaj zadovoljstva ili cveće koje će upotpuniti tu atmosferu udobnog poslovnog ambijenta.

Međutim, ima i onih koji žele da poklone nešto drugačije, neočekivano, što će svakodnevno podsećati poslovnog partnera na saradnju, zajedničke rezultate, poslovne uspehe.. Često je dobro da se u izboru poklona vodite onim što biste voleli da dobijete za svoju kancelariju.  Razmislite onda o detaljima koji se kao ukras mogu naći u kancelariji ili o kancelarijskom materijalu. Ima mnogo detalja koji se mogu naći na kancelarijskom stolu, bilo da je reč o kancelarijskoj lampi, ramu za fotografije, dekorativnoj činiji, ukrasnoj kutiji.

Međutim, kancelarijski stolovi su često zatrpani poslovnim papirima, pa se retko nađe mesta za neke detalje koji su više dekorativni, no funkcionalni. Da li je moguće spojiti dekorativno i funkcionalno? Jeste.

Ako bolje pogledate ponudu kancelarijskog materijala, videćete da je u dizajnu odmakao daleko od klasične kancelarijske forme i da je ponuda toliko velika da i te kako postoji mogućnost izbora za odličan poklon poslovnom partneru.

Šta odabrati za poklon?

Kada je reč o poklonima za poslovnog partnera, koji treba da spoje dekorativno i funkcionalno, možda treba prvo da pomislite na žičani program, na žičanu čašu za olovke, držač za papire, korpu za kišobrane…Oni se sad već mogu naći u različitim bojama koje će osvežiti izgled kancelarije.

Po našim je običajima da se čaša, korpa, kutija ne poklanja prazna, što ostavlja mogućnost da ih napunite olovkama, spajalicama, ukrasnim selotejpom, štipaljkama za dokumenta, tako da poklon može da izgledao kao raznobojni aranžman.

Kasa za novac je, takođe, vrlo praktičan poklon. Ako ih poklanjamo deci za rođendane, da ih od malena učimo ekonomičnosti, zbog čega je ne bi poklonili poslovnom partneru kao znak naše želje da se ta ekonomičnost razvija. Interesantan predlog je, možda, vizitar, album za vizitkarte, gde će biti sačuvani svi važni kontakti.

Kontakte čuvamo u telefonu, ali vrlo često ne znamo ko se krije iza tog kontakta zbog toga što smo odavno sačuvali broj. Iz tog razloga je dobro da imamo, ali i poklanjamo album za vizit karte, kako bi poslovni partneri imali preglednu listu svih mogućih saradnika.

Notesi i rokovnici su najpraktičniji pokloni, u veleprodojama ih možete naći sa različitim motivima ili porukama za poslovni uspeh. Uz rokovnik se uvek nađe odgovarajuća olovka, mogu biti u različitim futrolama, zgodne za torbe, ili ih ima sa postoljem da se uvek nađu pri ruci za radnim stolom i podsete vas da poklonom poslovnog partnera ispisujete uspeh.

One Reply to “Šta pokloniti poslovnim partnerima?”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *