Planirate kupovinu televizora i razmatrate sve opcije i karakteristike različitih modela? Od toga koja dijagonala bi bila idealna za vaš prostor, da li da bude Smart ili ne, koji brend da odaberete i tako dalje.

Ako vam je jednako važno i to da odgovarajući TV bude i jeftiniji, znamo koliko sam odabir, traženje i upoređivanje mogu biti teški. Čak i ako ste čuli da televizore kineskih brendova možete pronaći po nižim cenama, verovatno ste se pitali da li vredi odabrati baš neki od njih i da li će trajati.

Ukoliko se pronalazite u svemu prethodno spomenutom, u produžetku saznajte kakvi su kineski televizori, koji su njihovi najpoznatiji brendovi i da li vredi uložiti u njih.

Zašto su kineski televizori postali odličan izbor?

Do pre nekoliko godina, pa čak i danas, dosta tehničkih uređaja proizvedenih u Kini je imalo lošu reputaciju zbog brojnih razloga – jedan od njih je i lošiji kvalitet. Iako ne možemo da poreknemo da je za određene stvari to zaista bilo opravdano, ne možemo i da ne spomenemo da je za određene kineske proizvode došlo do veoma značajnih promena kada je kvalitet u pitanju, i to na bolje. Neki od njih su upravo televizori.

Skok kvaliteta koji su doživeli najpopularniji kineski TV brendovi predstavlja evoluciju privrede ove zemlje i njeno sjajno prilagođavanje globalnom tržištu. Negativna konotacija o proizvodima Made in China se zaista promenila za vrlo kratko vreme i sada neki od njihovih uređaja predstavljaju idealan balans cene i kvaliteta.

U ovom trenutku postoji nekoliko kineskih brendova televizora koji zadovoljavaju ove kriterijume, pa čak i nadmašuju svoje poznate rivale i po kvalitetu i po ceni.

Neke od najboljih kineskih TV brendova možete pronaći i u Srbiji

Evidentno je da su poslednjih godina ovi brendovi LED televizora postali veoma popularni i veoma cenjeni širom sveta. U prilog ovoj priči ide i činjenica da je na svetskom tržištu sve više kineskih televizora, a očekuje se da će taj procenat sve više rasti. Tu je uključena i Evropa, između ostalog i Srbija, koje su za neke od brendova postale važan deo tržišta, kao i ostatak sveta.

Napredak kineskih brendova je u jednom trenutku nadmašio i televizore proizvedene u Japanu i Južnoj Koreji, koji su nekada dominirali TV scenom – to je upravo rezultat njihovog ulaganja u promene, želja da se radi na kvalitetu i obezbede dobri uređaji sa savremenim tehnologijama, ali po pristupačnijim cenama – uz neke od njihovih modela možete uživati i u 4K prikazu, Smart funkcionalnostima i ostalim vrhunskim karakteristikama.

U produžetku predstavljamo neke od najboljih kineski brendova, koji danas vode na tržištu, i koje vredi razmotriti pri kupovini novog TV-a, ako vam je cilj da imate odličan uređaj, ali da ne morate da date čitavo bogatstvo za njega.

Hisense

Jedan od najpoznatijih brendova kineskih televizora je Hisense – državna kompanija osnovana 1969. godine sa sedištem u Kingdau, provincija Šandong. Interesantno je spomenuti da njegove fabrike proizvode sve vrste elektronskih uređaja, iako su televizori njihove glavne zvezde.

Prema podacima kompanije China Market Monitor, Hisense TV je bio najprodavaniji televizijski brend u Kini, i više godina je vodio u prodaji televizora sa ravnim ekranom u ovoj zemlji.

Zatim je počela i ekspanzija na evropsko i američko tržište, sa spektakularnim rezultatima i veoma dobrim prijemom kod potrošača. Tako Hisense televizore sada možete pronaći i u Srbiji, sa velikom paletom modela različitih dijagonala i karakteristika.

TCL

Prema određenim istraživanjima, televizori ovog brenda se redovno pojavljuju u prvim rezultatima pretrage na Amazonu, čak i iznad tako prestižnih imena kao što su Panasonic ili Sony. Podaci kažu da je TLC, u stvari, broj jedan među kineskim TV brendovima i treći u svetu po obimu prodaje, iza Samsunga i LG-a.

Zanimljivo je da je ovaj brend usvojio poslovnu strategiju koja se dugoročno pokazala kao ispravna i veoma efikasna – ključ uspeha je zapravo bio ulaganje više novca i truda u kvalitet, a manje u oglašavanje i marketing.

Xiaomi

Još jedan od kineskih brendova koji je naišao na izuzetno pozitivne reakcije kupaca jeste Xiaomi. Ne samo kada su televizori u pitanju, već i svi ostali uređaji koje potpisuje ovaj brend – telefoni, robot usisivači, prečišćivači vazduha i mnogi drugi.

Kod televizora je sjajno što su mnoge reakcije veoma pohvalne na račun zvuka, slike i drugih karakteristika koje su na visokom nivou, kao i kompletan kvalitet, a cene niže od poznatih konkurenata.

Skyworth

Iako je pun naziv kompanije koja proizvodi televizore i druge kućne aparate Skyworth Digital Holdings Hong Kong, trgovačko ime ovog TV brenda je Skyworth.

Oni su se specijalizovali za maloprodaju televizora i zahvaljujući svojoj strategiji segmentacije, Skyworth je uspeo da se plasira u Top 10 glavnih televizijskih brendova na planeti.

U ovom trenutku televizori ovog brenda se ne mogu naći u Srbiji, što ne znači da ih u budućnosti neće biti.

Pored spomenutih, tu su još neki manji a kvalitetni proizvođači poput brendova Changhong, Konka i Haier, koji beleže visoke cifre prodaje televizora u Kini.

Poznati kineski brendovi televizora kao sjajan spoj cene i kvaliteta

Ukoliko ste u bilo kom trenutku možda posumnjali i zapitali su kakvi su televizori koje donose brendovi iz Kine, trebalo bi da znate da je dosta njih pokazalo čak i bolji kvalitet u određenim segmentima u odnosu na mnoge zvučne brendove sa kojima se takmiče.

Kada tome dodate i da su pristupačniji, a cene mogu biti zaista neuporedive posebno kod većih dijagonala, neki od kineskih televizora predstavljaju sjajnu investiciju koja nudi odličan kvalitet za uloženo.

Vaše je samo da ih uporedite i odlučite koji od njih je vaš favorit, a nakon toga preostaje samo da se udobno smestite i uživate u gledanju omiljenih TV programa, filmova, sportskih događaja i drugih sadržaja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *