sublimaciona stampa

Tehnika kreiranja velikog broja proizvoda i materijala koji se mogu koristiti u nenadmašne promotivne svrhe, jeste sublimaciona štampa. Zahvaljujući savremeno osmišljenom sistemu koji podrazumeva transfer boje iz čvrstog stanja u gas, nema rastura, niti neželjenih otisaka na podlozi. Sublimaciona štampa je vrlo efikasna i popularna. 

Štampanje na različitim podlogama omogućava stvaranje velikog broja primeraka koji se mogu koristiti u različite svrhe. Radi se o korisnim stvarčicama, koje svako voli da dobije. Zbog toga, sublimaciona štampa ima bitnu ulogu u promociji preduzeća, jer osvežavajuće boje otiska ostavljaju snažan utisak na okolinu. U ovom tekstu predstavićemo neke od najznačajnijih promotivnih dejstava koje stvara sublimaciona štampa. 

Sublimaciona štampa informiše o preduzeću

Efekat koji je značajan u domenu kreiranja promotivnih proizvoda, jeste oslikavanje informacija o preduzeću, tačnije transferom boja. Naime, veliki broj kompanija štampa ilustracije i tekstualne sadržaje na majicama, šoljama, podlogama, jastučićima, ešarpama, šalovima i kapama, kao i brojnim drugim srodnim kategorijama proizvoda sa jasno definisanim ciljem. 

To može biti baš informisanje javnosti o preduzeću, odnosno da sublimacijska štampa izvrši transfer kontakt i srodnih podataka na željeni predmet. Na taj način, preslikava se logotip firme bilo koje delatnosti, zatim telefoni, imejl i adrese ulice, kao i promotivne poruke. Ne samo da će kupac, dobavljač i drugi partner dobiti korisnost u vidu određenog predmeta, već i značajne informacije o kontaktima preduzeća. 

Sublimaciona štampa izaziva pažnju atraktivnim bojama

Sublimaciona štampa zadužena je za transfer boje na raznovrsne podloge, a najčešće na poliester, PVC, plastiku i keramiku. Svaka nota boje zrači kvalitetom, i njena uloga je da izazove pažnju javnosti. A na taj način dalje se javnost može zainteresovati za proizvode kompanija, ili poželeti da i sami imaju atraktivnu šolju, torbu, kapu, majicu ili drugi promotivni predmet. To može za rezultat imati čak i uspostavljanje kontakata, raspitivanje i praćenje sajta. Boje koje privlače pažnju nisu samo one izrazito jarke i blještave, već i sve one koje se mogu povezati sa delatnošću i aktivnostima kompanija. Tako, svaka firma ima svoju kombinaciju boja – u logotipu, na web sajtu i drugim poslovnim elementima. Kada sublimaciona štampa baš njih preslika na modernu šolju, torbu ili majicu, može se kreirati veza sa preduzećem. 

Sublimaciona štampa povećava vidljivost firmi u javnosti

Baš zbog živopisnih, kvalitetnih i jasnih boja, sublimaciona štampa ostavlja snažan utisak na svakog korisnika promotivnog predmeta. Šolje imaju veliku korisnost, pa se uz njih uživa u ispijanju kafe ili čaja na radnom mestu, a često se mogu pronaći i na vrlo vidljivim mestima kao što su ugostiteljski objekti, saloni, atraktivne police u domu i na mnogo drugih mesta. 

Isto važi i za dresove klubova, popularne majice, torbe i kačkete. Sve njih, sublimaciona štampa oslikava uz kvalitetne i prepoznatljive boje, tako da ostanu dugo zapamćene u memoriji ljudi. Javna mesta i ugostiteljski objekti, kao i događaji poput utakmica, čine da se kompanije prepoznaju po inovativnoj štampi, bez obzira da li se radi o sponzorstvu, poklonu ili drugom vidu promocije. U svakom slučaju, efekti su veliki i prepoznatljivi. 

Stvaranje imidža i mogućnosti za brendiranje nikada nije bilo lakše nego danas – uz moderne i atraktivne tehnike, kao što je sublimaciona štampa. Ima moć da stvori boje i dizajn vrhunskog kvaliteta, koji će efikasno izazvati pažnju i razviti svest javnosti o postojanju i aktivnostima preduzeća. Pored toga, i na prvi pogled učiniće da svaka osoba poželi da baš te promotivne materijale ima samo za sebe. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *