Zna se kojim redom bi trebalo da teče organizacija venčanja i šta je ono što se radi odmah na početku, odnosno odmah nakon što ste doneli odluku da želite da se venčate. Prvo treba odabrati datum, rezervisati salu, odabrati muziku. Onda krećete polako da raspoređujete i ostale stvari. Na početku još treba osmisliti i pozivnice. Zatim se kreće sa odabirom venčanice za nju i odela za njega.

Onda mlada još ima ima posla oko odabira nakita, cipela, frizure, šminke i ostalo, dok budući mladoženja ima znatno manje posla što se tiče toga.

Kupovina burmi

Ovaj posao, odnosno biranje i kupovinu burmi možete da ostavite za sam kraj. Za to vam neće biti potrebno mnogo vremena, tako da bi najbolje bilo da prvo završite one stvari koje ne mogu da čekaju. Nemojte da brinete ni ukoliko želite burme prema vašoj meri, odnosno sa ugraviranim određenim datumom, rečima i slično. I te burme relativno brzo mogu da stignu. A ako ne želite da burme imaju bilo šta ugravirano i želite samo da izaberete kada uđete u zlataru, onda će vam za to ukupno trebati najviše jedan dan. Naime, možda ćete želeti da obiđete više zlatara, da vidite kakav izbor imaju i onda na osnovu toga da se odlučite koje burme želite.

Izbor svadbene torte

Izbor svadbene torte takođete možete da ostavite za sam kraj. Vrlo vam je bitno da znate u kojoj će se sali održavati venčanje, kakva će muzika biti. I svadbena torta je jednako bitna, ali za to će vam trebati znatno manje vremena, jer je proces vrlo jednostavan. Vi  možete da birate da li će to biti svadbena torta iz restorana ili će to biti neka torta po vašoj želji, naručena na nekom drugom mestu. Ako već planirate da ta torta bude nešto zaista posebno i imate specijalne zahteve, onda to ne bi trebalo da ostavite za sam kraj, već bi trebalo prethodno da se raspitate da li su te vaše želje izvodljive. Ukoliko ipak želite tortu iz restorana na primer, onda to zaista možete da dogovrite i pred samu svadbu.

Izbor bidermajera

I kada je izbor bidermajera u pitanju dobro bi bilo da sačekate vreme tik pred svabdu, nekih nedelju ili eventualno dve nedelje pred svadbu. Ukus vam se i za mesec dana može promeniti. Ako sačekate malo pred svadbu možete videti koje cveće je trenutno aktuelno, koje je najsvežije i na osnovu toga izabrati bidermajer.

Spisak obaveznih pesama za svadbu

Kada se budete dogovarali sa muzikom vi ćete ih odmah na početku pitati da li znaju da sviraju određene numere. Ako imate neku posebnu muzičku želju, onda bi trebalo da ih zamolite da oni i to ubace u svoj repertoar i to bi trebalo da im kažete bar nekoliko meseci pred svadbu kako bi oni znali i mogli da se pripreme. Sa druge strane treba i vi da imate vremena da razmislite koje to pesme želite, tako da krajnji spisak treba dostaviti takođe dve nedelje pred svadbu, čisto kako bi i muzika bila upoznata sa tim, ali i kako biste vi  ostavili sebi prostora da razmislite šta i kako.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *