Beograd kao prestonica Srbije nudi puno mogućnosti, pa pored toga što postepeno postaje jedna od omiljenih turističkih destinacija Evrope, istovremeno jeste i odlična lokacija za život.

Grad se ubrzano geografski širi, dok određena naselja dobijaju status poželjnijih u odnosu na druge. Ono na šta je između ostalog važno obratiti pažnju jeste i mini lokacija nekretnine gde planirate preseljenje.

Ovde se ne misli na lokaciju u odnosu na geografski centar grada, već na opskrbljenost naselja sa svim onim što život čini udobnim i kompletnim: škole, bolnice, vrtići, prodavnice, tržni centri, dobre poveznice sa ostalim delovima grada.

Sve to i još mnogo drugih stvari čini lokaciju manje ili više modernom i poželjnom od strane kupaca.

Upoznajte sa nekim novim i onim tradicionalno dobrim lokacijama za život u Beogradu.

Voždovac – tačno između prirode i centra grada

Voždovac se smatra odličnom i modernom lokacijom za kupovinu nekretnine upravo zbog toga što ćete ovde biti blizu prirodnih lepota Banjičke šume, Avale i njenog okruženja, ali i na 15 minuta vožnje autobusom do samog centra grada.

Pored toga, Voždovac je opština sa velikim brojem stanovnika i teži urbanizaciji okruženja za svoje stanovnike.

Jedan od primera jesu i najmodernije nekretnine na Voždovcu, koje će odgovoriti na sve zahteve prilikom odabira novog mesta za život. Obezbedite sebi život u zgradama novogradnje po svim modernim standardima, garažu, odličnu lokaciju, dobro povezanost sa ostalim delovima grada i mnogo čega drugog.

Voždovac je izolovan od gradske vreve i preteranih saobraćajnih gužvi karakterističnih za neka druga naselja. Sa druge strane, iz centralnih voždovačkih naselja lako stižete do centra grada i svih drugih važnih tačaka u gradu.

Stari grad – spoj tradicionalnog i modernog

Stari grad je odlična opcija za sve one koji žele da osete pravi duh Beograda, spoj tradicionalnog i modernog.

Naselja ove centralne gradske opštine prosto odišu duhom starih vremena, lako ćete prepoznati neke od poznatih istorijskih lokaliteta, ali i uživati u autentičnim prizorima starih zgrada dizajniranih u neko drugo doba.

Pored toga, Stari grad jeste i jedna od najbogatijih opština u Beogradu, gde je stacionirano mnoštvo modernih zgrada, firmi, hotela, prestižnih restorana, kafića i svega onoga što karakeriše život u jednoj evropskoj prestonici.

Ukoliko birate nova mesto za život, znajte da su ovde mahom zgrade u starogradnji, ali izuzetno kvalitetne, dok je primetan i porast novih nekretnina u pojedinim delovima.

Novi Beograd – blokovi okruženi zelenilom i rekama

Ukoliko se odlučite za šetnju kroz blokove ka zemunskom keju ili sa druge strane na savskom keju kroz blokove 45, 70 itd., ne možete a da ne primetite sa koliko se pažnje prilikom izgradnje naselja vodilo računa i zelenim površinama

Još kada se na to doda izlaz na dve reke, rekli biste da je ovo fantastična lokacija za život za sve ljubitelje prirode.

Međutim, moderni urbanistički planovi i podizanje nekih novih naselja nisu predvideli toliko zelenila kao što je to kod starijih blokova slučaj. Nauštrb zelenila i prirode rađaju se moderne betonske džungle, kako romantici i svi koji čeznu za starim vremenima vole da ih zovu.

Iako u novim stambenim kompleksima ne možete pronaći drvo na svakom ćošku, Novi Beograd je kao opština postao jedan od poslovnih i ekonomskih centara cele zemlje, a ovde su smeštene brojne domaće i strane korporacije.

Novi Beograd je grad za sebe u svakom smislu, a ovde ćete pronaći sve što vam je potrebno, tako da nikada ne morate napustiti teritoriju opštine.

Vračar – omiljen među ljubiteljima prestiža

Vračar je naširoko poznat po fensi kafićima, restoranima, mesto gde ćete videti najbolje automobile i najuštogljenije ljude, bili oni sa pravom takvi ili ne, to ostavljamo vama na procenu.

U svakom slučaju, imalo ovo beogradsko naselje i dalje onaj beogradski šarm koji ga je nekada krasio ili ne, definitivno ga moramo svrstati u jednu od najmodernijih lokacija za život.

Samo srce opštine krasi hram Svetog Save sa Karađorđevim parkom i Narodnom bibliotekom, odakle se nastavlja mreža malih ulica popunjenih starinskim kućama, ali i modernim zgradama novogradnje

O samoj lokaciji ne treba trošiti puno reči, s obzirom da će vam do nekih od najvažnijih gradskih lokaliteta nekada biti potrebno i samo 10 do 15 minuta pešačenja. Ukoliko posedujete skuter ili u duhu savremenog vremena električni trotinet, tek će tada sve biti na dohvat ruke.

Savski venac – sve na jednom mestu

Savski venac je izuzetno specifična opština sa velikom finansijskom raslojenošću stanovništa u luksuznim opštinama kao što su Dedinje i Senjak. Sa druge strane, pored reke se rađa još jedan betonski gigant, koji preti da pomeri sve granice luksuza naše prestonice – Beograd na vodi. 

Pored luksuznih naselja, rezidencija, ambasada i brojnih institucija, meštani savskog venca sa ponosom ističu Topčiderski park, Hajd park i brojne druge zelene površine gde uživaju sa svojim ljubimcima i decom.

Ovde možete očekivati najviše cene stanova, ali i najbolju ponudu po pitanju toga da li želite luksuznu kuću, stan u starogradnji ili novogradnji.

Spoj urbanog i tradicionalnog, fino komšijsko okruženje, odlične škole i miran život jesu ono zbog čega se mnogi odlučuju baš za ovu opštinu kada traže lokaciju za život sa porodicom.

Verujemo da ste uživali u našem vodiču kroz moderne beogradske lokacije za život, te da će vam nakon čitanja teksta odabir nove nekretnine biti lakši. Srećno!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *