Strancima i našim državljanima u emigraciji sve češće je privlačna opcija da dođu u Srbiju, ne samo da bi odmorili i zabavili se, već i da bi obavili skuplje stomatološke radove koji u njihovim zemljama koštaju znatno više.

 Ova kombinacija pristupačnosti i kvaliteta je razlog zašto je stomatološki ili dentalni turizam u Srbiji jedna od najbrže rastućih niša u medicinskom turizmu.

 Zašto je dentalni turizam popularan?

Uštede ostvarene izborom dentalnog turizma ni na koji način nisu na štetu kvaliteta samog zahvata. Putnike koji se opredele za dentalni turizam u Srbiji leče visokokvalifikovani stomatolozi uz korišćenje vrhunskih materijala i najnovijih stomatoloških tehnika.

 Takođe nude najnoviju tehnologiju zamene zuba, tako da se može izabrati ona koja najbolje odgovara stomatološkoj intervenciji i usluzi, kao i budžetu. Cene stomatoloških usluga su u Srbiji od 40% do 86% niže nego u zapadnim zemljama, što ih čini pristupačnijom opcijom za pacijente.

 Zato nije ni čudo što se putnici namernici neretko odlučuju na ovaj vid putovanja – dođu da ulepšaju i izleče zube, a ono što su pri tom uštedeli mogu da iskoriste za relaksaciju, upoznavanje i razgledanje zemlje.

 Plus, metode rada u stomatologiji se zasnivaju na sveobuhvatnom i detaljnom principu, koji ostavlja minimalne šanse za neuspeh. Nasuprot tome, u zapadnoevropskim zemljama mnogi koraci u stomatologiji i radu sa pacijentima se preskaču.

Šta sve uključuje dentalni turistički paket?

Stomatološke klinike nude širok spektar stomatoloških usluga kao deo svog dentalnog turističkog paketa. Najčešći radovi zbog kojih turisti hrle kod nas su:

  • Zubni implanti,
  • Bezmetalne krunice,
  • Mostovi,
  • Holivudski osmeh,
  • Izbeljivanje zuba,
  • Lečenje kanala korena zuba.

Uz to, pacijenti često iskoriste priliku da obave i druge manje popravke i na taj način uštede još više novca.

 Neki stomatološki centri nude i dodatne usluge poput besplatnog smeštaja, prevoza od aerodroma, usluge lokalnog vodiča i pomoć pri rezervaciji avionskih karata.

 Ovo je pogodna opcija za one koji putuju iz inostranstva i treba im mesto za boravak tokom lečenja. Mogućnosti smeštaja variraju od povoljnih do luksuznih, tako da može da se odabere onaj koji najbolje odgovara pacijentovim potrebama i budžetu.

 Stomatološki turizam može delovati zastrašujuće, posebno ako imate iskonski strah od zubara. Zbog toga mnoge klinike nude sveobuhvatan i detaljan pristup svojim pacijentima. Neki od njih čak nude besplatne konsultacije i evaluacije za sve pacijente kako bi pronašli najbolje rešenje za njihove potrebe. 

Da li se dentalni turizam u Srbiji isplati?

Ako dolazite iz Nemačke i tražite fiksnu protezu, cena za taj zahvat sa uključenim desetodnevnim boravkom u Beogradu, Novom Sadu ili Subotici može da varira od 1.080€ do 1.250€ sa avionskim prevozom. U Nemačkoj bi taj isti zahvat koštao oko 3.500€.

 Slično je i za pacijente iz Sjedinjenih Američkih Država, gde se cena za istu uslugu u kod nas kreće od 1.527€ do 1.900€, dok bi u Americi koštala oko 4.437€.

 Međutim, Srbija nudi mnogo više od samo stomatologije. Turisti takođe mogu da uživaju u prekrasnim planinama i šetnjama, kulturnim festivalima i koncertima, kao i u raznolikom izboru tradicionalne hrane i pića.

 Sve ovo čini Srbiju atraktivnom destinacijom za dentalni turizam, jer pacijenti mogu da kombinuju neophodne stomatološke zahvate sa uživanjem u svemu što naša zemlja ima da ponudi. 

Dentalni turizam: Spoj lepog i korisnog

Sve u svemu, stomatološki turizam u Srbiji je odlična opcija za one koji traže pristupačnu, kvalitetnu stomatološku negu.

 Pored toga, potraga za odgovarajućom klinikom je višestruko olakšana ponudom specijalizovanih internet platformi. Pronalaženje savršene stomatološke ordinacije u Srbiji i upoređivanje različitih ponuda i planova lečenja je jednostavno i bez problema.

 Sa hiljadama zadovoljnih pacijenata iz inostranstva svakog meseca, stomatološki turizam u Srbiji je trend koji ostaje.

 Osim toga, uz dodatni bonus mogućnosti da se spoji lepo i korisno, ne čudi što dentalni turizam u Srbiji postaje sve popularniji. Uz kombinaciju savršenog holivudskog osmeha i putovanja za pamćenje, to je situacija u kojoj svi dobijaju.

One Reply to “Dentalni turizam: Odmor u službi nege zuba”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *