Kada se govori o uređenju doma, uopšte sređivanju enterijera čiji je zadatak to da učini da jedna kuća, stan, postanu dom i da imaju određenu toplinu i prijatnost za svakoga ko provodi vreme u tom prostoru, najmanje se nekako govori o kupatilu. Najviše priče ide u smeru sređivanja dnevnih boravaka, kuhinje, spavaćih soba, nekih dodatnih prostorija, dok kada je reč o kupatilu, saveta je nekako najmanje, iako to ne bi trebalo da bude tako. Feng šui, kao jedna od može se reći čak i nauka o uređenju doma i života, dosta govori o tome kako je potrebno urediti kupatilo, često izbacujući neke stvari koje se kod većine nađu u njihovim kupatilima. No, ako ste baš u ovom trenutku rešili da promenite izgled svog kupatila u nekoj manjoj meri ili da ga renovirate u potpunosti, možda vam baš ovo i pomogne.

Boje

Kao i uvek, najpre je potrebno odabrati boje koje će dominirati u celoj prostoriji. Kada je reč o kupatilu, iako se u njemu ne provodi vremena koliko i u dnevnom boravku ili spavaćoj sobi, potrebno je da ga učinite prijatnim i lepim, jer je to upravo mesto gde sebe sređujete, ne samo fizički, već i psihički, mesto koje vam pomaže da uvek budete čisti i mirisni.

Vedre, svetle i vesele boje su najbolja odluka, jer će tako najpre uticati na vaše raspoloženje, a osim toga, svetle boje će učiniti da vaše kupatilo izgleda uvek veće, što je želja svakoga od nas. Tamne boje ne smanje samo prostor, već i učine da se ne osećate uvek prijatno, da osetite neku vrstu napetosti, pa ih iz tog razloga ni ne treba koristiti, osim za neke sitnije detalje.

Detalji

Kada smo već pomenuli feng šui, ono što se prema njemu zabranjuje, jeste upravo unošenje detalja u kupatilo poput nekih sveća, cveća, različitih figurica koje nemaju upotrebnu vrednost u ovoj prostoriji. Veruje se da one sprečavaju da se sve iščisti, kroz prstoriju koja za to i služi, pa ako tako i sami smatrate, onda ubacite detalje koji će vam služiti nečemu, a uz to oplemeniti ceo prostor.

Peškiri u veselim bojama, lepe, drvene korpe koje se koriste za dolaganje različitih stvari, možda baš prškira, kozmetiških proizvoda, biće i korisni, ali i dekorativni u celom kupatilu, pa vam onda neće biti potrebno mnogo toga da dodajjete. Osim toga, poenta je u tome da kupatilo uvek deluje jednostavno, čisto i prostrano, a mnogo nepotrebnih detalja kvari takav utisak.

Lepak za fasade 

Ukoliko već razmišljate o tome da renovirate svoje kupatilo, onda je potrebno da razmišljate ne samo o njegovom izgledu, dekorativnosti, već najpre o kvalitetu. Sve kreće od pločica za zid, a zapravo sve kreće od lepka za fasade. Zašto baš lepak za fasade? Potrebno je da pronađete onaj koji je najkvalitetniji, budući da se kupatilo ne renovira često, a pločice se često ne menjaju decenijama, osim kada naiđe potreba za to.

Zato je potrebno da pronađete lepak za fasade koji je vodonepropustiv, koji dozvoljava difuziju vodene pare, te lepak za fasade koji podnosi sve uslove, kako se pločice koje lepi za zid ne bi ni pod kojim uslovom ili dešavanjem nekih nenasilnih faktora ne bi odlepile i pale.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *