Dizel električni agregat

U današnje vremeživot bez struje je prosto nezamisliv, jer nam je ona potrebna za gotovo svaki aspekt života.  Niske temperature i padavine tokom zime mogu da stvore brojne neprijatnosti, a potencijalni prekid napajanja električnom energijom iz mreže tokom ekstremnih vremenskih uslova predstavlja veliku pretnju kako za domaćinstva, tako i za preduzeća.

Data centri su takođe visoko zahtevni, posebno kada je u pitanju napajanje električnom energijom i pouzdanost. Zato se dizel električni agregati izdvajaju kao pouzdano rešenje za ove potrebe.

Da bi se održao kontinuiran i pouzdan rad data centra Enel.ps nudi široku lepezu Dizel električnih agregata.

Međutim, problem se ne rešava samo nabavkom agregata, već je jako važno i njegovo adekvatno održavanje tokom zimskog perioda. Evo nekoliko saveta sa kojima će vaš uređaj raditi efikasno i pouzdano onda kada vam je najpotrebniji, a ukoliko, ipak, naiđete na problem tu su Dizel agregati servis i održavanje.

1. Prostor oko agregata mora uvek da bude čist

Vrlo važna stvar je da se prostor oko agregata očisti od snega, lišća ili drugog otpada. Na taj način se može sprečiti začepljenje ventilacionih otvora i osigurati da ne dođe do pregrevanja uređaja. Vrlo važan korak je da vam put do agregata bude uvek prohodan, kako biste u slučaju potrebe mogli što pre da reagujete.

2. Vodite računa o ulju

Svaki motor za rad koristi ulje. Zato je kao i u motoru automobila neophodno pratiti da li u njemu ima dovoljno ulja za nesmetan rad. Godišnji servis tj motorno ulje i filter ulja se menjaju jednom godišnje ili na 250 sati (koje ograničenje prvo nastupi).

3. Povremeno pokrenite agregat

Jednom nedeljno obavezno pokrenite agregat na 10 minuta, kako biste sprečili da njegovi delovi blokiraju, ako vam je to prevelika obaveza dovoljno je I jednom mesečno.

4. Obavezno je redovno održavanje

Redovno servisiranje agregata je vaša obaveza ukoliko želite da on nesmetano radi I doživi projektovani radni vek, onda kada vam je neophodan. Ako nemate previše iskustva sa agregatima, aželite sa on nesmetano radi I doživi projektovani radni vek,  dobra ideja je da se ovaj posao prepusti profesionalcu.

Servisni centar ENEL.PS pruža kompletnu uslugu održavanja i servisiranja uređaja energetske elektronike uključujući preventivno održavanje i incidentnu popravku, kao i održavanje svih komponenti, pa tako i agregata.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *