Neretko se događa da se roditelji pripremaju mesecima ranije dok na svet ne dođe beba, a posebno su mnogi od njih opterećeni izborom krevetića i ostalih potrepština, koje će bebi biti potrebne u toku prvih meseci života.

Članovi pojedinih porodica se unapred dogovaraju ko će šta da kupi prilikom dolaska bebe, ali nekako krevetac uvek ostaje roditeljima. Ima i onih porodica u kojima je praksa poklanjanje određene svote novca budućim roditeljima u čast detetovog rođenja, što oni kasnije mogu da iskoriste za kupovinu potrepština koje su im u tom periodu potrebne.

Na tržištu se osim standardnih proizvoda sa drvenom ogradicom, može naći i prenosivi krevetac za bebe i onaj koji sadrži i različite dodatne element. Baš zato su mnogi roditelji često zbunjeni time koja je opcija najbolja.

Klasičan ili prenosivi krevetac za bebe?

Ukoliko želite da obezbedite maksimalno udobnost tek rođenoj bebi, onda prenosivi krevetac definitivno ne bi trebalo da bude vaš izbor. Zapravo, ako imate nameru da sa bebom često putujete u prvim mesecima života, slobodno se može reći da je neophodno da imate i prenosivi krevetac. Pojedini roditelji upravo njega i koriste kada odu kod svojih roditelja sa bebom, na primer, a kako bi svom mališanu obezbedili udoban i miran san dok boravi kod bake i deke.

Klasični krevetići za bebe ili oni koji uključuju dodatnu opremu, u vidu podloge za presvlačenje, zatim fioke i drugih funkcionalnih elemenata, su uvek bolja opcija nego prenosivi krevetac.

Da ne bude zabune, on i te kako ima svoju svrhu, ali se ipak ne bi moglo reći da je dobra opcija za svakodnevno korišćenje. Mada, mnogi roditelji koji su koristili i takav krevetac za bebe su saglasni da je u prvim mesecima bebinog života bilo vrlo značajno korišćenje jednog takvog kreveca, prosto zato što se njegov gornji deo, a koji je namenjen upravo za spavanje najmlađih beba, može ljuljati. Zato su oni uglavnom koristili prenosivi krevetac za uspavljivanje, a zatim bi bebu premestili u klasičan krevetić sa drvenom ogradom, jer su se tako osećali sigurnije.

Kada je dobro koristiti prenosivi krevetac?

U većini slučajeva se roditelji odlučuju da koriste prenosivi krevetac kada idu na odmor ili u goste kod nekoga. Ne samo da on ima i torbu za nošenje, nego se može kupiti i dodatni dušek za donji nivo, koji je takođe lako sklopiv, tako da beba može udobno u takvom jednom krevetiću da spava.

Ne treba izgubiti iz vida podatak da pored toga što ljudi koriste prenosivi krevetac u takvim situacijama, pojedini roditelji ga koriste i kao igraonicu za bebe, prosto zato što je u pitanju sigurna opcija. Naime dok se beba igra u jednom takvom krevetiću, ona je sa svih strana zaštićena u potpunosti.

Isključivo u zavisnosti od toga koje su karakteristike konkretnog proizvoda, a što je navedeno u korisničkom uputstvu, će zavisiti i do koje godine prenosivi krevetac može da bude korišćen. Obično se navodi i kilaža deteta, prosto zato što je to priručna opcija i radi se o proizvodu koji je izrađen uglavnom od slabijeg materijala, tako da ne može izdržati teže mališane, kao što je to slučaj sa standardnim krevetićima za bebe, koji imaju i zaštitnu ogradicu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *