I dok su nekada ljudi koji poseduju vozačku dozvolu, ali i automobile bili prava retkost, danas vozačku dozvolu poseduje veliki broj ljudi. Brz kapitalistički život dvadeset i prvog veka učinio je da posedovanje vozačke dozvole postane potreba. Svakako da je za svakog od nas korisno posedovati automobil i znati voziti.

Par godina unazad, zakon je u Srbiji promenjen. Sistem pohađanja časova vožnje je promenjen baš kao i samo polaganje vozačkog ispita, bilo da je u pitanju polaganje za A kategoriju ili neku drugu. Osim što nam treba mnogo više vremena da dođemo do tako dragocene malene knjige poznate kao vozačka dozvola, za tako nešto potrebno je i da izdvojimo mnogo više novca nego pre. Iz tog razloga izbor dobre auto škole važan je preduslov za uspešno polaganje ispita posle kog postajemo vozači.

Samo prava auto škola od kandidata pravi dobrog vozača

Velika potražnja stvara i veću ponudu. Zato  danas u svakom gradu naše male države posluje veliki broj auto škola. Međutim, nisu sve jednako dobre i zato je potrebno znati kako među njima izabrati onu pravu.

Istražujte na internetu iskustva drugih ljudi. Ljude iz Vaše okoline koji su nedavno polagali vožnju takođe pitajte o njihovim iskustvima i auto školama sa kojima su sarađivali. Na osnovu toga napravite uži izbor auto škola sa dobrom reputacijom i potom krenite lično da ih obilazite.

Kada se nađete u njihovim poslovnim prostorima raspitajte se o tome ko su instruktori koji su kod njih zaposleni, koliko iskustva imaju i koliko su stručni. Obratite pažnju na stanje vozila te auto škole i njihovu starost. Nema smisla da se u 21. veku učimo vožnji u nekom jugiću. Ozbiljne škole vode računa o svojim vozilima i ulažu u njih. Dakle, nije samo reč o stanju vozila, već i o načinu na koji se auto škole odnose prema svom poslu, a samim tim i kandidatima. Na kraju, proverite cenu, vreme dana u kojima se časovi vožnje i teorije održavaju kao i druge uslove koje auto škola nudi.

Kako postati dobar vozač i steći vozačku dozvolu?

Teorija je važna isto koliko i praksa. Kada je reč o vožnji, bez teorije nema ni prakse. Dobar vozač poznaje teoriju i zna kako da je primeni kada se za volanom nađe na putu. Stoga, da bi Vam se u rukama našla vozačka dozvola, ne zanemarujte časove teorije niti njenu važnost, već je dobro savladajte.

Kada je reč o praktičnom delu vozačkog ispita što više vežbe daće što bolje rezultate. To jednako važi i za vožnju na poligonu, baš kao i za vožnju na putevima. Dakle, ne zabušavajte već časove koje ste pošteno platili iskoristite do maksimuma.

Sve što Vam nije jasno, pitajte svog instruktora da pojasni. Neka Vas ne bude sramota, jer i sami znate „da se niko nije naučen rodio“. Dobar instruktor imaće strpljenja i razumevanja za apsolutno svako pitanje. Zamolite ga i da Vam pokaže one trase na kojima se sam ispit najčešće polaže. Tako ćete polaganje dočekati spremni.

Neposredno pred sam ispit, dobro se odmorite i naspavajte. Pokušajte biti što opušteniji, pokažite sve što ste naučili i vozačka dozvola će se u brzo naći u Vašim rukama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *