Ako vam je oduvek želja da iskusite kako je to biti ugostitelj i koje su to sve prepreke koje se jednom vlasniku restorana nameću, onda postoji nekoliko stvari koje treba da znate kada je ugostiteljstvo u pitanju. Mnogi vlasnici ugostiteljskih objekata dobro znaju šta znači odličan kvalitet i vrhunska usluga, ali takođe znaju i da se se reputacija teško stiče, a vrlo lako ruši. Zato bi trebalo da se najpre raspitate šta je bolje i u koje poslove se treba uspustiti, pogotovu ako do sada niste imali priliku da se bavite ugostiteljstvom.Za početak, treba imati na umu da je povoljnije započeti posao kao ketering služba nego kupiti restoran. Iako je mnogima želja da poseduju sopstveni restoran, retko ko zapravo zna šta tačno vlastiti ugostiteljski objekat znači. Svakodnevnii gosti, vrhunska usluga na dnevnom nivou i odličan odnos zaposlenih prema radu treba sklopiti u jednu priču koja će funkcionisati na pravi način. A to danas nije imalo lako. Ukoliko posedujete strast prema hrani, njenom pripremanju, uživate da aranžirate i pripremate slane i slatke zalogaje za zabave i proslave, onda bi trebalo najpre da se okušate u ketering službi. Najpre krenite sa pripremanjem hrane za svoje najmilije, za proslovu rođendana detetu, za godišnjicu braka, za krsnu slavu ili pak za veridbu. A onda dačekajte komentare okoline.

Uglavnom će biti pozitivni komentari ukoliko se dobro pokažete. Naravno, biće i onih zlonamernih, ali nemojte da im pridajete značaj. Ako vam se učini da su ljudi zaista oduševljeni načinom na koji osmišljavate ponudu i kako dekorišete hranu, krenite polako. Prvo neka to budu manje proslave ili pak vaša želja da prijateljima pomognete oko pripremanja nekog slavlja, a onda kada vidite da i prijatelji vaših prijatelji imaju pozitivne komentare, vreme da proširite proizvodnju i eventualno uplovite u vode ugostiteljstva.

Ketering – kreativnost, želja i dobar plan

Koliko ste puta čuli od uspešnih ljudi da je njihovo najveće dostignuće to što vole posao koji rade i da su upravo zbog toga uspešni? Zaista je to zlatno pravilo dobro i uspešnog biznisa. Posebno to potvrđuju mnogi naši uspešni preduzetnici koji su po svaku cenu i na različit načine želeli da se oprobaju u poslu koji vole, a ujedno i da pokažu da mogu da realizuju svoje ideje. Neki nisu odmah uspeli, ali ipak na kraju uspeh nije izostao.

I upravo je to velika lekcija uspeha. Mali koraci su potrebni da bi se postigao veliki uspeh. To važi za svaki posao. Za ketering važno je da budete maštoviti i kreativni, da uživate u pripremanju hrane, a ujedno i da budete fleksibilni. Prilagođen meni u dogovoru sa prijateljicom omogućiće vam priliku da se za vas dodatno pročuje, a nikada se ne zna kome će za oko zapasti vaše slane ili slatke zanimacije. Takođe, kada se već upuštate u biznis bez obzira da li je u pitanju ketering ili neka druga vrsta posla, trebalo bi da znate i ko vam je konkurencija. Što manje konkurencije, to ćete se brže probiti na tržištu i to će pre za vas čuti, zapamtite to! Napravite dobar plan, osmislite meni, zasucite rukave, oklagiju u ruke i počnite! Neka vaši snovi počnu da se ostvaruju!

Izvor: BNB ketering Beograd

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *