Deca veliku pažnju poklanjaju pernicama u kojima nose pribor koji im je potreban u školi ili vrtiću. Izbor pernica je zaista veliki i razlikuju se po veličini, obliku, dizajnu i unutrašnjoj organizaciji.

Pernice prema dečijem uzrastu

Pernice se biraju prema uzrastu deteta i svaka bi trebalo da bude jednostavna i funkcionalana za korišćenje. Za decu u vrtiću biraju se one koje su manje i jednostavnije kao što su neseser pernice. Korišćenje ove pernice je lako i predškolsko dete se brzo snalazi prilikom nalaženja određene olovke.  Nisu preterano velike i od mekog su materijala tako da mogu da stanu u mali dečiji ranac.

Što je dete starije, sposobnije je da koristi pernice koje su i veće i koje imaju i više pregrada za odlaganje različitog školskog materijala. U takve pernice se ubrajaju one koje imaju više spratova za nošenje većeg broja đačkog pribora. Ove pernice su i malo glomaznije i od čvrstog su materijala, ali  mogu da stanu u školski ranac.

Vrste komercijalnih pernica

Izbor pernica je zaista bogat i na prvi pogled se razlikuju po dizajnu, tako da ima onih koje  su tipične za devojčice i one koje imaju aplikacije karakterištične za dečake. Suština svake pernice je da ima dobru unutrašnju organizaciju i da su detetu unutra pregledne, tako da ono može lako da se snađe prilikom korišćenja.

Ovalne pernice sa zip mehanizmom su praktične za decu u nižim razredima osnovne škole. Postoje ovalne pernice sa dve ili tri zasebne pregrade što je pogodno za bolje selektovanje materijala i raspoređivanje različitog školskog pribora.  Zip mehanizam za otvaranje i zatvaranje pernice se pokazao kao najbolji za decu.

Velike pernice koje se otvaraju kao lepeza su izuzetno pregledne.  U njima može da se drži veliki broj različitih olovaka, gumice, šestari, manji lenjiri, flomasteri, obične olovke, itd.  Pernice na sprat najčešće biraju deca u starijim školskim razredima. One su nešto veće i idealne su za nošenje različitog školskog materijala.

Pernica sa imenom deteta

Vaše dete može da ima i unikatnu pernicu tako što ćete je sami osmisliti i zajedno napraviti. Uradi sam pernice su i način da se zabavite sa vašim detetom i da provedete kreativno zajedničko vreme.  

Ako ste se vi i vaše dete odlučili da napravite pernicu, dobra ideja je da ta pernica na sebi nosi ime deteta. Ovako će pernica biti pesonalizovana i svakako unikatna. Pernica koja je napravljena sa imenom deteta će biti drugačija od pernica koje poseduju druga deca.

Pravljenjem pernice štedite novac za početak školske godine i što je mnogo važnije kvalitetno  provodite vreme sa svojim detetom. Najbolji način da to uradite je da pogledate razne tutorijale na internetu o pravljenju pernica, kako biste lakše tehnički uradili posao.  Dovoljno je da nabavite materijale, koje verovatno već imate u kući, kao što je raznobojno platno, i da krenete u kreativan i zabavan rad sa vašim mališanom.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *