Online kupovina

Prethodna godina je unela mnogo novina u naše živote, promenivši naše gledanje na ono što smo nekada smatrali normalnim. Jedna od takvih stvari je šoping i odlazak u radnju kada nam nešto zatreba.

Iako se situacija sa pandemijom polako smiruje, ne treba zaboraviti da je i dalje potrebno pridržavati se mera i voditi računa o, prvenstveno svojoj, bezbednosti. Upravo iz ovog razloga su se mnogi okrenuli onlajn kupovini i uvideli brojne prednosti koje ovaj vid šopinga nudi.

Bilo da ste se prvi put našli u ovoj situaciji ili ste već iskusni kada je onlajn kupovina u pitanju, postoji nekoliko saveta koji će vam olakšati ceo ovaj proces.

Dobro istražite ponudu

Kao što se i pri odlasku u tržni centar ne treba zaleteti u prvu radnju i kupiti prvu stvar koja vam se svidi, tako i sa pretragom onlajn ponude ne treba žuriti. Kako imate mogućnost da detaljno pretražite artikal koji vas zanima i saznate sve pojedinosti o istom, potrebno je utrošiti malo vremena kako biste se uverili da je baš taj proizvod za vas.

Ovde će vam pomoći i komentari prethodnih kupaca koji će vam otkriti dodatne detalje o proizvodu koji će biti odlučujući faktor.

Informacije o dostavi

Informacije o dostavi

Svaki sajt daje detaljne informacije kada je vreme i način isporuke u pitanju. Kako je ovo jedna od stvari na koju zakon obavezuje prodavce, svaka onlajn prodavnica pruža informacije o vremenu u kom će dostaviti proizvod i na koji način vrše isporuku.

Ono što se promenilo tokom prethodnih godinu dana jeste duže vreme za dostavu jer su mnoge prodavnice opterećene kada je dostava vezana za onlajn kupovinu u pitanju. Ukoliko se pređe određena suma, koja je individualna od jedne prodavnice do druge, radnje ne naplaćuju dostavu već je ona uračunata u cenu artikla.

Kako se ovaj podatak uglavnom dobija tek na kraju porudžbine, proverite da li vam se više isplati kupiti nekoliko proizvoda odjednom.

Kupujte samo na proverenim sajtovima

Kako je porastao broj onlajn kupovina, tako se pojavio i veliki broj novih sajtova koji nude ovu opciju. Iako nude brojne pogodnosti, nisu svi sajtovi bezbedni za kupovinu i ne prate zakonske obaveze kada je onlajn kupovina u pitanju.

Ipak, postoje sajtovi koji se ističu na polju sigurne kupovine i kvalitetnih proizvoda te predstavljaju pravo mesto za sve one koji žele da obave bezbednu kupovinu. Kao jedan od vodećih sajtova kada je onlajn kupovina u pitanju svakako je platforma Shoppster koja nudi širok asortiman proizvoda te omogućava kupovinu proizvoda iz različitih kategorija na jednom mestu.

Zaštita kupaca na prvom mestu

Zaštita kupaca na prvom mestu

Prilikom kupovine, moraćete da ostavite lične podatke, a neretko i podatke vašeg bankovnog računa kako biste izvršili uplatu. Kako biste se osigurali od brojnih onlajn prevara, potrebno je da kupujete samo na proverenim sajtovima na kojima nećete imati bojazan da ostavite lične podatke.

Ukoliko ste u mogućnosti, birajte da plaćate pouzećem kako biste izbegli ostavljanje ličnih podataka. Ukoliko želite da platite na rate, ili radnja zahteva da se sve plati unapred, kontaktirajte podršku za kupovinu kako biste proverili uslove kupovine i na koji način ste vi, kao kupac, zaštićeni.

Kupujte planski, bez nagomilavanja

Jedna od zamki onlajn kupovine je i nagomilavanje proizvoda i kupovina svega onoga što vam (ne) treba samo zato što je određeni artikal trenutno na popustu. Kako je ovo najveća zamka kada je u pitanju kupovina od početka pandemije, potrebno je racionalno kupovati i ne preterivati sa artiklima.

Zato je potrebno pametno baratati budžetom i racionalno trošiti novac – tokom kupovine obraćati pažnju na potrošenu sumu i količinu kupljenih artikala.

 

Onlajn kupovina ima brojne prednosti i ukoliko budete pratili gore navedene savete, vrlo brzo ćete postati pravi ekspert koji će znati kako da prati akcije, kupuje na sniženjima i pronalazi najbolje proizvode.

Kada pronađete pouzdane sajtove, videćete da je uvek bolje kupovati samo na proverenim sajtovima kako biste izbegli neprijatne situacije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *