Kupatilo očišćeno od kamenca

Obično tamo gde je voda tvrda imamo i problem sa kamencem! Ovo je jedan od najčešćih problema u kupatilu. Kamenac je mineralni sloj koji se formira kada se kalcijum i magnezijum iz vode nakupljaju na površinama kao što su kade, umivaonici, tuš kabine, slavine i wc šolje. Osim što ne izgleda estetski, kamenac može smanjiti funkcionalnost ovih delova u kupatilu i dovesti do većih problema kao što je začepljenje cevi.

KOJA SREDSTVA PROTIV KAMENCA OBIČNO KORISTIMO?

Postoji mnogo sredstava za čišćenje kamenca u kupatilu. Najpopularnije su kiseline poput acetatne kiseline i limunske kiseline. Ove kiseline se koriste tako što se razređuju u vodi, a zatim nanose na površinu koja treba biti očišćena. Kiselina koja se ponekad koristi za čišćenje kamenca je sona kiselina. Ova kiselina je još agresivnija od acetatne i limunske kiseline i takođe može uzrokovati ozbiljne opekotine kože i iritaciju pluća.

Kiseline će otopiti kamenac, a zatim se ona može očistiti četkom ili sunđerom. Važno je upozoriti da kiseline mogu biti vrlo opasne ako se ne koriste ispravno. Treba izbegavati kontakt s kožom i očima i koristiti zaštitne rukavice i naočare.

Nepravilna upotreba kiselina može dovesti do ozbiljnih povreda, a ponekad i smrti. Stoga je vrlo važno biti oprezan prilikom upotrebe tih sredstava. Izbegavajte mešanje različitih kiselina jer to može stvoriti opasna isparavanja koja mogu biti vrlo štetna za zdravlje. Ako dođe do nezgode ili iritacije kože, odmah isperite područje vodom i zatražite medicinsku pomoć.

KOJA SU TO SREDSTVA PROTIV KAMENCA  KOJA SU BEZBEDNIJA ZA UPOTREBU?

Ako želite da izbegnete upotrebu hemikalija u svom domu, uvek se možete osloniti na jednu od dobro isprobanih metoda upotrebe prirodnih proizvoda za čišćenje kamenca. Tu spadaju belo sirće (alkoholno), limunska kiselina, soda bikarbona, eterična ulja. Upotrebom bilo kog od ovih proizvoda, svakako treba voditi računa o zaštiti kože i očiju. Još jedan zlata vredan savet je i – provetriti kupatilo tokom čišćenja.

Danas na tržištu postoje organski, prirodni proizvodi koji vode računa o Vašem zdravlju i zdravlju Vaše porodice. Takvi proizvodi su 100% prirodnog porekla, pa je onda još mnogo jednostavnije kupiti jedan takav artikal i nećete razmišljati o tome da li je to bezbedno za Vašu okolinu. Ili razmišljati o tome koji prirodni proizvod koji smo gore naveli može bolje da pomogne u čišćenju kamenca.

Jedno od ovakvih sredstava organskog porekla ćete naći u Gravier onlajn prodavnici – Organsko sredstvo za uklanjanje kamenca. Ovo sredstvo je namenjeno čišćenju  i uklanjanju kamenca sa svih slavina, sudopera i površina od nerđajućeg čelika, bez trljanja. Besprekorno čisti kupatilo, a posebno wc šolje.

Formula je na biljnoj bazi, a sadrži surfaktante biljnog porekla i 100% sastojaka pirodnog porekla,  a 10% od svih sastojaka je iz organske poljoprivrede. Svoje dezinfekciono dejstvo duguje prirodnim sastojcima, bez ikakvog kvaternarnog amonijuma. Ne sadrži sintetičke boje, enzime, fosfate, EDTA ili TAED. 

Ovo sredstvo je isključivo namenjeno čišćenju kamenca, te ga ne treba koristiti na određenim površinama, posebno ne na mermeru, betonu ili na određenim plastičnim materijalima (na primer – toaletne daske). 

Laboratorija Gravijer zaista misli na Vaše zdravlje. Asortiman koji ova kompanija nudi  je organskog porekla i svi artikli su hipoalergeni, što znači da su namenjeni ljudima koji imaju sklonosti ka alergijskim reakcijama. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *