tende za terasu

Proleće nam je već uveliko stiglo. Sunčani i topliji dani su pred nama, kao i uživanje na terasi uz omiljeni napitak i knjigu. Ukoliko još uvek niste osposobili balkon za izlazak, sada je pravi trenutak za to. 

Razmislite o tome koji su prioriteti kada je uređenje balkona u pitanju, kao i sa koliko novca raspolažete. Napravite jasan plan kako biste želeli da vam izgleda terasa i već danas krenite sa njegovom realizacijom.

U nastavku teksta dajemo vam nekoliko saveta kako da vam terasa bude jedna oaza mira na kojoj ćete uživati. 

Tenda za terasu  – neizostavna za sunčane terase

Ukoliko vam je popodne sunce na terasi, a u toku letnjih meseci čekate da sunce zađe kako biste izašli na balkon, imamo rešenje za ovakvu vrstu problema. Naime, tenda za terasu  predstavlja neizostavan detalj za pravljenje hlada i zaštite od štetnog UV zračenja. 

Na tržištu možete pronaći razne modele tendi, od fiksnih do pokretnih modela, sve u zavisnosti od vaših potreba. Zajedničko za sve tende je to što su napravljene od visoko kvalitetnog platna pa vam mogu trajati duži vremenski period. Sa druge strane, izuzetno su praktične i sa njima se lako rukuje, a u toku nevremena se savetuje da tende budu sklopljene kako se ne bi oštetile od delovanja vremenskih nepogoda. 

Komarnik za vrata štiti od ulaska insekta

Čak iako imate najnoviju stolariju u stanu, bez adekvatnih komarnika nećete se osećati bezbrižno i opušteno, naročito u toku letnjih meseci. S obzirom da nam letnji dani uskoro stižu a sa njima i najezda raznoraznih insekata, na vreme postavite komarnik za vrata. Fiksni ili rolo, na vama je da donesete odluku i angažujete majstora za njegovu ugradnju. 

Kada su terasna vrata u pitanju, svakako praktičniji su rolo komarnici zbog lakoće rukovanja. Kada želite da izađete na terasu dovoljno je da komarnik podignete a zatim ga spustite kako ne biste omogućili ulazak komaraca i drugih insekata u prostorije stana. 

Sada je vreme za dekoraciju balkona!

Nakon što ste ugradili komarnike i postavili tendu ukoliko ima potrebe za njom, konačno možete da se opustite i prepustite mašti na volju. Za početak, razmislite koje cveće želite da krasi vaš balkon. Na pijacama se već uveliko mogu kupiti razni cvetni aranžmani kao i šarenoliko cveće koje će svaki balkon učiniti lepšim i živopisnijim prostorom za uživanje u predstojećim toplim danima. 

U zavisnosti od toga da li vam je terasa osunčana u jutarnjim ili popodnevnim časovima, izaberite cveće kojem će odgovarati klima i koje će se lepo razvijati u narednom vremenskom periodu.

Ovde imate opciju odabira između jednogodišnjih ili višegodišnjih biljaka, sve u zavisnosti od toga kakvo cveće volite. Muškatle su veoma interesantne s obzirom da ne zahtevaju neku posebnu negu a savršeno ukrašavaju svaki balkon. U cvećarama i na pijacama ih ima u raznoraznim bojama, od crvenih, ljubičastih do nežno roze i narandžastih. 

I za kraj – napravite prostor za sedenje

Da biste maksimalno uživali na svom balkonu, nabavite udobne stolice ili fotelje u zavisnosti od toga kolika vam je terasa. Za manje terase birajte sklopive stolice zbog ograničenog prostora, a ukoliko imate poveći balkon neka ljuljaška može biti savršena opcija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *