Naslovna fotografija: Sara Popović
Igor i Bata briljirali, Srbija dobila parfem
Nakon što su prvom manifestacijom pre godinu dana oduševili Parižane, drugi  „Serbia Fashion Day“ u produkciji Vesne De Vinče koja je i idejni tvorac projekta, održan je u četvrtak veče u Parizu, a revije Igora Todorovića i Bate Spasojevića doživele su ovacije u svetskoj prestonici mode.
Spektakularne revije srpskih dizajnera nisu jedino što je učinilo ovaj dogadjaj nezaboravnim, jer je u rezidenciji ambasadora Republike Srbije u Francuskoj, gospodina Rajka Ristića koji je sa suprugom Majom bio domaćin večeri, promovisan i parfem posvećen Srbiji.
Diese, pevacica ucesnica The Voice u Francuskoj, foto: Mirko Tabašević
Naime, inspirisan De Vinčinim projektom „Srbija, zemlja jorgovana„, vlasnik najstarije parfemske kuće u Francuskoj „Mezon Doran“ (Maison Dorin) Bašar Nasri kreirao je čitavu liniju istoimenih parfema.
Prva koja je imala priliku da dobije parfem „Land of Lilacs“ bila je princeza Barbara Karadjordjević, čiji je pokojni suprug Aleksandar Pavlov Karadjordjević sa Vesnom i pokrenuo projekat.
Jedna od poslastica za sve prisutne bilo je pojavljivanje jedne od najboljih mladih pevačica Francuske, učesnice takmičenja „The Voice„, Dies, koja je otpevala pesmu „Feeling good„.
Serban Fashion Day in Paris, Bata Spasojevic
Serban Fashion Day in Paris, Bata Spasojević, foto: Mirko Tabašević
U revijama srpskih dizajnera i specijalnih gostiju Ali Karuija (Tunis) i Kristofa Gijarmea (Francuska) koje su ispraćene ovacijama a koje je režirala srpski supermodel Sladjana Tesla iz prvih redova uzivali su oskarovac prineza Barbara i njen sin princ Dušan, oskarovac Skot Hilier, naučnik Igor Bogdanof sa suprugom, vitezovi reda Svetog Lazara iz Jerusalima, brojni ambasadori, istaknuti predstavnici kulturnog, modnog i javnog života Pariza i mnogi drugi, a sam dogadjaj pratilo je više od 50 medijskih kuća iz Francuske i sveta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *