popravka televizora

Šta uraditi kad vam je garancija istekla, a televizor vam se pokvario? Iako je većina onih koji radije biraju da kupe novi tv nego što bi da stari popravljaju, ali često servis i popravka televizora mogu i te kako da produže vek vašem televizoru. Kupci se danas više vode parolom da je bolje kupiti novi TV nego postojeći popravljati, ali nemojte prebrzo donositi odluke. Možda je servis i popravka televizora dobro rešenje.

A evo i zašto.

Veliki je broj proizvođača televizora. Pojedini proizvođači daju rok garancije od godinu do dve dana, a ima i onih kojima je grancija traje i tri godine. Nekako je danas postalo razireno mišljenje  među kupcima da kućni aparati traju sve dok traje garancija i da onda počinju da se kvare. Nekada se uređaj pokvari i za vreme garancije, pa sa popravkom vi nemate ništa, a nekada kvar ne podleže garanciji. Ako je vreme da menjate TV, jer je dotrajao, onda dileme nema. U takvim situacijama ne bi trebalo ni razmišljati o popravci. U tom slučaju tražite firme koje rade otkup televizora.

Međutim, nepredviđen kvar, zloupotreba uređaja, neplanirano oštećenje, kao i vrsta kvara i te kako mogu da doprinesu da se radije obratite serviseru nego da odete u radnju i da kupite novi TV uređaj. Naime, iako vam se čini da danas servis i popravka televizora više nisu toliko isplativi, kod novih generacija televizora vrlo često se više isplati popraviti nego kupiti novi TV.

Kako odrediti da li TV treba popravljati?

Svakako, ne možete sami odmah da procenite da li je bolje TV popravljati ili kupiti novi. Osim, ako niste TV serviser. U svim drugim situacijama najpe odredite koliko je kvar štetan. Procena štete je najvažnija.

Ako imate rupu na ekranu, onda ne očekujte da će vas servis i popravka televizora malo koštati. Međutim, ako je oštećenje manje i ne vidi se odmah na prvi pogled, onda je bolje da se obratite serviseru. U TV servisu će vam pomoći, jer će najpre dijagnostifikovati štetu, a onda će vam reći koliko bi popravka mogla da košta. E u tom slučaju sledi vaš sud da li želite da popravljate ili ćete radije kupiti novi televizor.

Neke kvarove svakako vredi popravljati. Ako vam se pokvario daljinski upravljač, ukoliko je došlo do problema sa signalom, ako imate problem sa portovima ili ako vam se pokvario taster na prednjem delu TV uređaja, onda je besmisleno da bacate novac na novi TV uređaj.

Važno je odrediti starost samog TV uređaja. Treba imati na umu da svi modeli televizora koji su stariji od osam godina ako se pokvare više nema svrhe da se popravljaju. Ako nisu u pitanju ni LCD ili LED TV uređaji, onda je vreme za novi televizor. Takođe, ne zaboravite, svaki kućni uređaj ima određen vek trajanja, pa ako želite ipak da mu produžite život, obratite se profesionalcima.

Kada u TV servisu saznate cenu popravke, uzmite u obzir da li se isplati taj novac uložiti u poravku i dodati još malo novca i kupiti novi uređaj. U svakom slučaju, samo od vašeg izbora i budžeta zavisi da li ćete popravljati ili ćete radije kupiti novi televizor.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *