Možda se odgovor nalazi u sledećim činjenicama. U Srbiji više od polovine porodica ima jedno dete, 40 odsto dvoje i tako redom. Ili broj članova domaćinstva sigurno velikim delom diktira i potrebu za kvadraturom odnosno strukturom stana. 

Najvažniji razlozi za popularnost dvosobnih stanova za prodaju

Kada se faza života u iznajmljenim ili jednosobnim stanovima završi pre svega pronalaženjem načina za poboljšanje uslova života, bilo kreditnom ili keš sposobnošću, potencijalni kupci gotovo uvek počinju razmatrati sve dostupne opcije u kojima su dvosobni stanovi na prvom mestu. 

Potražnja za ovakvim stanovanjem dodatno je stimulisana i činjenicom da na tržištu ima najviše dvosobnih stanova. Dvosobni stanovi su univerzalni, jer su pogodni i za manje porodice, ali i za porodice sa više članova. 

Glavni aspekti stanovanja u dvosobnim stanovima

Prisutnost dve odvojene sobe u stanu pruža vlasnicima komfor da podele stan na način da život u njima funkcioniše normalno i nesmetano. Manje porodice dobijaju dodatnu prostoriju u slučaju da im gost poželi da prespava, pa onda sobe za odrasle i decu, sobe za jednu i drugu osobu i tako dalje. 

U zavisnosti od projekta zgrade i pre svega motiva za profit investitora, sobe mogu biti odvojene od kuhinje posebnim prolazom, tako da se mirisi tokom kuvanja neće širiti dalje od kuhinje, što je lepo i očekivano.

Dvosobne stanove kupuju i porodice bez dece

Čak i ako stan kupi bračni par koji još nema decu, često se traži baš stan sa dodatnom sobom. Naravno, stan se ne uzima svaki dan i porodice koje planiraju proširenje na vreme obezbeđuju potrebne uslove koje će omogućiti da se u budućnosti, kada na primer dođu deca, ne traže mogućnosti za promenu stana, već jednostavno prilagodite opremiti slobodnu sobu.

Što se tiče troškova, kako statistika pokazuje, razlika između jednosobnih i dvosobnih stanova nije previše značajna. Velika rasprostranjenost takvih ponuda omogućava vam da pronađete i proračunske opcije i smeštaj u elitnim delovima grada. 

Ako ste uštedeli novac mogućnosti za kupovinu boljeg stana na boljoj lokaciju drastično rastu jer se često pojavljuju oni koji hitno prodaju stanov ei potreban im je keš novac. Kupovina dvosobnog stana je ekonomski racionalna jer nivo komunalnih troškova, struje, info stana je  još uvek prihvatljiv i podnošljiv za porodicu gde oba člana domaćinstva rade. 

Ako radi jedan član sve što se tiče finansija je prenapregnuto i kalkulacije plaćanja svih troškova i života se tumbaju naglavačke i nagore.

Novi ili polovni dvosobni stanovi

Ili da prefomulišemo pitanje kada je pravo vreme za kupovinu nekretnina? Kupoprodaja nekretnine je veoma dinamična oblast. Promenili su se klijenti, tj. kupci koji kupuju stan i porasli su zahtevi u pogledu lokacija i kvaliteta ponude stanova. 

Kupci više ne gledaju samo stan nego i okolinu, kvalitet življenja u tom delu grada, infrastrukturu, blizinu gradskog saobraćaja i bezbednost kao jedan od ključnih faktora. Takođe, garaža ili parking mesto je nešto što se sve više podrazumeva kada se kupuju stanovi.

Postoje lokacije gde se cena polovnih stanova i dalje skoro pa nosi sa cenom novih stanova slične strukture. 

Nova stambena naselja koja niču bez pravila u velikim gradovima u Srbiji, Beogradu i Novom Sadu  pored toga što omogućuju savremen način stanovanja postaju cenovno sve nedostupnija za većinu građana koji se uglavnom oslanjanju na kupovinu stana putem stambenog kredita. 

Dodatni razlozi za kupovinu dvosobnih stanova

Lakše ćete opremiti dvosoban stan jer je i ponuda enterijera i dizajnerskih rešenja veoma izražena za ovu strukturu stanova. U Srbiji je posebno popularno pregrađivanje, odnosno čim se uđe u novi stan odmah se krene sa razmišljanjima i planovima kako ga pregraditi, dograditi ili prilagoditi potrebama. 

Stan sa velikim brojem prozora, dobrim položajem, osvetljen, osunčan sigurno je toplije mesto za dom od onog sa neuglednim prozorima i koji nemaju dovoljno sunčeve svetlosti. Takođe stan u sigurnom kraju, sa garažom ili parking mestom je privlačan za mnoge koji su u potrazi sa kupovinom stana.

Prometovanje dvosobnih stanova

Kupovina ove strukture stana je sasvim sigurno i dobra investicija. Velika potražnja za dvosobnim stanovima daje vam mogućnost da ga lako prodate ako poželite da se preselite ili kupite veći stan. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *