Padobran krilo

Sezona odmora je uveliko počela, ali ste još uvek neodlučni povodom odabira savršene destinacije. More i izležavanje na plaži ovoga puta želite da zamenite nečim potpuno drugačijim i doživite nesvakidašnje uzbuđenje.

Adrenalinske avanture postaju sve populariniji vid zabave i aktivnog odmora, budući da živimo u gradskim, urbanim sredina i često želimo da se izmestimo u prirodno okruženje. Zbog svoje pristupačnosti i blizine, idealne su za vikend beg iz grada. Avanturu ne morate tražiti na egzotičnim destinacijama udaljenim hiljadama kilometara, dovoljno je da zavirite u mapu Srbije i regiona, i pronađete neku od mnogobrojnih uzbudljivih pustolovina.

Ukoliko obožavate osećaj strujanja adrenalina kroz vene, upoznajte se sa bogatom i raznovrsnom ponudom koju naša zemlja i region nude. Sigurni smo da će zaintrigirati i najzahtevnije ljubitelje prirode i brzog pulsa.

Paraglajding na Zlatiboru

Osvajanje neba i posmatranje okruženja iz ptičje perpsektive je moguće uz ovaj jedinstveni sport. Paraglajding je zastupljen širom Srbije, ali nekako je najveću popularnost pronašao na Zlatiboru. Zbog različitih visinskih tačaka i brda postao je idealno mesto za sve one koji uživaju u skokovima i jedrenju padobranom. Ukoliko želite da se obrobate u ovom ekstremnom sportu, potrebno je da prođete specijalnu obuku, nakon koje ćete otpočeti vašu avanturu. Imaćete podršku iskusnih instruktora i obezbeđenu svu potrebnu opremu.

Rafting Tarom

Rafting na Tari kao idelna zabava za sve ukuse

Lepota reke Tare omogućava mnogobrojnim ljubiteljima adrenalina da obogate svoje letnje dane vrhunskom zabavom. Rafting predstavlja jednu od najpopularnijih aktivnosti koja je danas dostupna gotovo svima. Ne postoji posebna obuka koju treba proći, instruktor je sve vreme sa vama u čamcu i pratite njegova uputstva.

Obezbeđena vam je sva potrebna oprema za bezbedno splavarenje brzacima reke.  Brzina reke zavisi od perioda godine i deonice za koju se odlučite, a prosečno trajanje aktivnosti iznosi oko 3 sata. Pored zagarantovanog adrenalina, magična Tara obiluje predivnim pejzažima od kojih zastaje dah. Bogate ponude za rafting Tarom nude doživljaj boravka u odlično opremljenom kampu i pružaju mogućnost da na najbolji način osetite lepotu prirode.

Via ferata na Mokroj Gori

Privlači vas pentranje po stenama i zaintrigirani ste alpinizmom, ali se još uvek niste usudili da se obrobate u ovoj ekstremnoj aktivnosti. Via ferata je savršen način da zakoračite u svet alpinizma i načinite prve korake. Bićete u mogućnost da se krećete po stenovitim predelima, koristeći posebnu osiguravajuću opremu.

Izuzetno je popularna kao vid team- buildinga, a izvodi se u pratnji vodiča. Zbog svoje specifičnosti i lepote, stene Berima na Mokroj Gori jesu savršena destinacija za sve adrenalinske zavisnike. Nezaboravan pogled sa vrhova ostaviće vas bez daha i probuditi želju da se što pre vratite ovom nesvakidašenjem predelu.

Čovek pored vode

Planinski biciklizam u Crnoj Gori

Iako će vam prva asocijacija na Crnu Goru biti more i sunčanje na plažama Jadrana, bogatstvo njenih prirodnih različitosti će vas očarati. Guste borove šume i perfektno trasirane staze biće savršen poligon za uživanje na dva točka. Planinski masiv Durmitor i čuveni Durmitorski prsten jedan je od omiljenih trasa za sve ljubitelje biciklizma, a čeka vas 70 kilometara čiste lepote i nezamislivih predela. Na vama je odaberete da li ćete avanturu olakšati korišćenjem sve popularnijih e-bajkova ili ćete se držati klasičnog starog dvotočkaša. Durmitor obiluje mnoštvom prirodnih jezera u kojima ćete moći da se osvežite i napravite pauzu nakon zahtevne adrenalinske vožnje.

Adrenalinski park u Umagu

Ukoliko se tokom leta zadesite na Hrvatskom primorju i poželite malo zabave za celu porodicu, onda je poseta Adrenalinskom parku u Umagu odličan izbor. Viseće staze među stablima u šumi prirediće sjajno iskustvo za sve koji požele da testiraju svoje umeće balansiranja i kondiciju. Platforme su prilagođene svim uzrastima, pa se tako možete porodično upustiti u nezaboravnu avanturu. Preporučuje se sportska odeća i obuća, a dobija se posebna oprema za savladavanje platformi.

Predstavili smo vam samo mali deo onoga što Srbija i njen region nude svim ljubiteljim adrenalina. Istražite neotkrivenu prirodu našeg kraja i uživajte u avanturama za pamćenje!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *