Dugi niz godina radite u velikoj firmi, dobro zarađujete, ali provodite previše vremena van kuće, decu skoro da ne viđate, privatni život kao da ne postoji. Dosta vam je toga i odlučujete da promenite posao, da radite nešto što bi vas ispunilo, ostavilo prostora i za druge aktivnosti, a donosilo novac. Smatrate da je najbolje rešenje privatni biznis. Na taj način ćete imati posao, a ujedno i biti vlasnik svog vremena, ali pitate se u koji posao vredi uložiti novac? Evo nekoliko predloga.

Prodavnica zdrave hrane

Trend je i u svetu i kod nas da se vraćamo zdravoj ishrani, tako da bi ovaj posao mogao biti pun pogodak. Ispitajte tržište u delu grada gde biste otvorili radnju, kao i da li ima sličnih prodavnica. Raspitajte se šta je to što drugi imaju u ponudi i razmislite šta biste vi mogli da ponudite što drugi nemaju, da budete drugačiji i originalniji. Dobra i raznovrsna ponuda, kao i pristupačne cene, recept su za siguran uspeh.

Dečija igraonica i rođendaonica

Ako je druženje sa decom nešto što vas ispunjava i čini srećnim, onda je pravo rešenje otvaranje igraonice za decu. Ovaj posao je sve rasprostranjeniji i unosniji kod nas, ali čini se da ima prostora za još novih objekata. Igraonice i rođendaonice su mesta za igru, zabavu i opuštanje i roditelja i dece. Dok se mališani zabavljaju i uživaju u igri, roditelji se opuštaju u svom delu uz kafu i razgovor. Sadržaji koje nude ovi objekti su sve veći i raznovrsniji, tako da je u ovom poslu potrebno stalno biti u toku sa novim trendovima i potrebama korisnika.

Dečiji vrtić

Ako u vašoj okolini nema vrtića, onda biste mogli napraviti sebi dobar izvor prihoda, a roditeljima iz komšiluka olakšati posao oko traženja idealnog mesta za dnevni boravak njihovih mališana. Bacite se na posao i nađite adekvatan objekat za ovu namenu ili izgradite nov i opremite ga baš onako kako biste voleli da izgleda idealno mesto za druženje, igru i edukaciju najmlađih.

Dom za stare

Evo još jedne perspektivne ideje. Baš kao i sa vrtićima, svedoci smo da je i potreba za domovima za stare sve veća. Ljudi koji rade po ceo dan nisu u mogućnosti da se brinu o svojim starima onako kako bi trebalo, te su prinuđeni da ih smeste tamo gde će imati celodnevnu negu i pažnju, dobiti svoje terapije i obroke na vreme.

Salon lepote

Žene, ali i muškarci sve više pažnje posvećuju lepoti i nezi svoga tela. Iz tog razloga se otvara i sve veći broj kozmetičkih salona. Ponuda usluga u salonima je raznolika, a osim uobičajenih tretmana lica i tela, moguće je dodati i usluge frizera, manikira i pedikira. Klijenti žele da na jednom mestu dobiju sve što im je potrebno. Zapošljavanjem stručnog osoblja i širokom ponudom usluga u prijatno uređenom ambijentu možete napraviti oazu mira za opuštanje i odmor od svakodnevnih obaveza i stresa. Ako uključite maštu i kreativnost, možete učiniti da baš vaš salon bude jedan od najpopularnijih i najpoznatijih u mestu u kome živite.

Restoran brze hrane

Brz tempo života nameće nam i brz način ishrane, tako da i ne čudi što na svakom ćošku imamo restoran brze hrane, takozvani „fast food“. Bez obzira na to što ih ima mnogo, potreba za ovakvim restoranima je velika, te je i ovo jedna od perspektivnijih mogućnosti za ulaganje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *