U moru igračaka koje svako dete ima u svom detinjstvu posebno mesto zauzimaju drvene igračke. Popularne u poslednjih nekoliko godina, u cenovnom rangu poput onih plastičnih, vrlo brzo su postale omiljene i kod starijih osoba koji ih mališanima u svom okruženju rado poklanjaju.

I edukativne i muzičke, ali i društvene igre, bukvalno sve kategorije igračaka mogu biti i drvene igračke.

Drvene igračke za bebe

Brojne drvene kocke, umetaljke, ali i puzzle su omiljene bebi igračke. Obojene netoksičnim bojama, lepo oblikovane, bez oštrih ivica, drvene igračke su među omiljenim kod beba. Lako se održavaju, pogotovo što najmlađi u tom uzrastu sve što dohvate stavljaju u usta te su baš one zahvalne za igru. Memorije i brojne kocke, rolerkosteri u različitim oblicima i te kako utiču na vežbanje motorike, ali i na učenje boja i oblika.

Drvene igračke i muzički svet

Drveni bubanj ili ksilofon, kao i drvena gitara su omiljene muzičke igračke. Deca ih obožavaju. Bez obzira da li su mališni muzikalni, uživanje u muzici je važno za njihov razvoj, baš kao i igranje i pevanje. Deca treba da uvežbavaju melodije, da puštaju različite glasove pa uz pesmu mogu da sriču slogove i uče reči i pesmice. Bez obzira da li se neko u kući bavi muzikom, ona za bebe ima veliki značaj u razvoju govora, kao i vežbanju pokreta i davanju ritma.

Drvene igračke sa edukativnim sadržajem

Ako mališanima poklonite drvenu tablu znajte da će biti oduševljeni. Ako uz to ona ima i računaljku, napravili ste pravi pogodak. Deca vole da pišu, žvrljaju, a tabla je dobra da se uče slova, crtaju oblici. Postoje modeli drvenih tabli koje sa jedne strane imaju klasičnu tablu po kojoj se kredama piše, a sa druge piši briši sa flomasterima. Obe varijante su dobre i što je najvažnije, ovakav tip drvene igračke dugo traje. Nisu table jedino edukativno sredstvo, pošto među drvenim igračkama ima i slagalica, umetaljki, balans tornjeva i još mnogo toga.

Drvene igračke izazivaju različita interesovanja

Gotovo da ne postoji mališan koji nema svoju kuhinju, a kao drvena igračka je pravo rešenje za svaku dečiju sobu. Drvena kuhinja će oduševiti svako dete koje voli da mašta i da sprema ukusna jela za svoje igračke i drugare.
Pored drvene kuhinje, drvene štale za konje, garaže za automobile, vozovi,autići naći će mesto u dečijoj sobi. Roditelji će biti bezbrižni jer drvene igračke imaju sertifikate o bezbednoj upotrebi.
Drvene igračke su i avioni,kao i krevetac za lutke.
Ukoliko imate sopstveno dvorište, drvena ljuljaška je uvek dobro i udobno rešenje za decu.
Drveno voće koje se seče i igračka kojom se deca uče da vežu pertle su jako popularne i korisne pa ih roditelji rado kupuju mališanima.

Drvene igračke kao društvene igre

Društvene igre imaju veliku ciljnu grupu. Kad su uz to i drvene, njima mogu da se igraju i stariji, poput igre “Čoveče, ne ljuti se” ili šaha, ali i mlađi koji ređaju kocke kao priču, ili regularne drvene slagalice, umetaljke. Didaktičke kućice i lavirinti su popularne među dvogodišnjacima, a drvena kolica i kućice među trogodišnjacima.

Koju god drvenu igračku da odaberete, nećete pogrešiti. Deca ih vole, a starijima kupovina istih pričinjava zadovoljstvo. Svaki put kada odete kod nekog deteta u posetu, umesto slatkišom obradujte ga nekom drvenom igračkom. Ima ih od par stotina do nekoliko hiljada dinara, a mogu da budu odličan poklon za različite prilike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *