Hrana u najvećoj meri utiče na naš izgled i na naše obline. Čak i da trenirate svakog dana, ukoliko niste primenjivali jelovnik zdrave ishrane, nećete uspeti da smršate kako želite.

Proces mršavljenja je jedan kompletan proces za koji je potrebno vreme. Dakle, ne možete da smršate ako sve komponente ne uklopite. Prvo, kada je proces mršavljenja u pitanju morate  pre svega da znate šta želite. Da li želite da smršate samo, da li želite da uspostavite jedan novi način života koji će podrazumevati zdraviju ishranu i zdraviji način života generalno. Mi uvek savetujemo drugu opciju, zato što je dugoročnija. Celulit imaju i osobe koje su mršave, a to je naravno opet stvar ishrane, ali i drugih navika. Evo koje stvari treba da izbegavate ukoliko želite da izbegnete i sam celulit:

Slatkiši, pecivo, čokolada…

Iz kategorija hrane koje se povezuju sa celulitom, definitivno najgoru ulogu ima sam šećer. Šećera ima u gotovo svakoj hrani, odnosno prerađenoj hrani. Različita peciva, slatkiši i slična hrana može samo negativno da utiče na vaš celulit i da ga podstakne. Zapravo, šećer može i da izazove neka oštećenja ćelija, pa će posledice biti trajne. Naravno da je dozvoljeno da povremeno pojedete nešto slatko i naravno da je to i poželjno kako ne biste celog života žudeli za nečim, ali zaboravite na svakodnevnu upotrebu šećera. Nikada nećete moći ni da započnete proces mršavljenja ukoliko konstantno konzumirate šećer.

Brza hrana

Brza hrana apsolutno nema nikakvih prednosti. Pored toga što je vama ukusna, ona zapravo nema nekih pozitivnih kvaliteta. Brza hrana ima mnogo aditiva, dosta masnoća i naravno, mnogo kalorija i mnogih drugih štetnih sastojaka. Na mršavljenje možete da zaboravite ako jedete samo brzu hranu. Kada je šećer u pitanju, rekli smo da možete nekada da se počastite, međutim, kada je brza hrana u pitanju, tu ne bi trebalo da postoji opcija da čak i ponekad probate tu hranu. Ukoliko želite da smršate, onda morate da znate da brza hrana u tome može samo da vam odmogne i zato apsolutno morate da je zaboravite. Tek, naravno, da ne govorimo o celulitu koji se stvara stalnim unosom brze hrane.

Slana hrana

Tako je. I previše slana hrana može da utiče na stvaranje celulita. Zapravo slana hrana i previše začinjena hrana utiču na zadržavanje vode u vašem organizmu i to direktno utiče na stvaranje celulita. Kada kažemo slana hrana odmah pomislimo na sve te slane grickalice, koje su i te kako štetne. Naravno izbegavajte i neke vrste mesa, poput prerađenog mesa. Takođe, zaboravite na čipseve i slične grickalice. Mi svi vrlo dobro znamo šta je štetno, ali jednostavno su te neke stvari previše lepe, da ne možemo da ih izbacimo iz ishrane, ali ako imate viši cilj, koji se u ovom slučaju zove mršavljenje i gubitak celulita, onda će to biti i te kako lakše.

Alkohol i sokovi

Obavezno bi trebalo da izbacite alkohol i sokove iz upotrebe. Alkohol takođe ima mnogo toksina i zato nije dobar. O sokovima da i ne govorimo, na njih ne bi trebalo nikada ni da pomislite a pogotovu ne da ih pijete.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *