zemlja za cvece

Ukoliko želite da Vam cveće bude negovano i lepog izgleda, najvažnija je kvalitetna zemlja za cveće. Ona je najveći deo posla u uzgoju biljaka.  Čak iako nemate iskustva u baštovanstvu, sigurno znate da ne  pogoduje svaka zemlja biljkama.  Postoje različite vrste, počevši od razlike u tome da li su supstrati ili je u svom izvornom obliku uzeta iz prirode. Supstrati su bolji zato što u proizvodnji podležu mnogim proverama na mikroorganizme koji su najveći neprijatelji biljaka, a u nepročišćenoj zemlji ih mnogo ima. 

Onlline prodaja zemlje za cveće najlakši put do dobrih supstrata

Stručnjaci u oblasti hortikulture ističu da ne može svaka biljka da se sadi u istoj podlozi, većini cvetnica odgovara univerzalna zemlja za cveće, međutim, postoje i vrste za koje je neophodno obezbediti specijalnu zemlju. Ovo specijalna ne znači da je treba naručivati iz dalekih krajeva poput orijenta, odakle mnoge cvetnice vode poreklo, već da je ta zemlja specijalna po svom sastavu, da se proizvodi kod nas samo se specijalno mešaju različite komponente kako bi bila što kvalitetnija. Za kaktuse, citruse i orhideje je potrebno nabaviti zemlju koja se posebno prodaje, namenski za ovu vrstu biljaka. Onlline prodaja zemlje za cveće omogućila je da u najkraćem roku, po vrlo povoljnim cenama, uz garantovani kvalitet, u različitim pakovanjima zemlja za cveće može da stigne do svakog kupca, nema adrese na koju ne može da bude isporučena. Kupovina „na klik“ je sveprisutna u svim sferama savremenog sveta, preuzela je mesto vodeće kupovine i prodaje, zato što komunikacija  i razmena putem interneta postaje težište ovog sveta kome ne mogu da se odupru ni najtradicionalniji.

Koliko je sigurna kupovina supstrata preko onlline prodaje?

Iako smo u vremenu onlline kupovine ima mnogo onih koji se boje da će na adresu dobiti „mačku u džaku“. Ukoliko kupujete od proverenih distributera, a ovo važi za sve prodaje, pa i za prodaju zemlje za cveće, onda sigurno nemate razloga za brigu, zato što se u onlline prodaji poverenje gradi kvalitetom koji se isporučuje. Distributeri će sigurno spakovati supstrate koje ste naručili prema njihovim opisima i karakteristikama iz tih opisa. Oni su Vaši saveznici u baštovanstvu i u interesu im je da se Vaša zelena oaza razvija, zato što to znači produžetak partnerstva i saradnje. Kao dokaz podrške baštovanima amaterima su mnogobrojni blogovi na stranicama distributera zemlje za cveće koji do pojedinosti opisuju koje biljke zahtevaju posebne supstrate, u koje se mešaju pesak ili perlit, za koje je potreban veći procenat humusa. I ne samo u blogovima na njihovim sajtovima, pomoć možete da potražite i u direktnoj komunikaciji sa njihovim stručnjacima iz oblasti hortikulture, tako da u savetovanju nema razlike između onlline i direktne kupovine, jedina i najveća razlika je što pri onlline kupovini ne morate da se pomerite iz Vaše bašte. 

Tržište zemlje za cveće

Tržište supstrata se u poslednje vreme razvija, kako u oblasti hobi programa, tako i u oblasti profi programa. Hobi program je namenjen za početnike koji će uz pakovanje zemlje za cveće dobiti i njene karakteristike, saznaće da je od 100% treseta i da je 100% sterilan, što je vrlo važno za biljke, da ima optimalni Ph i optimalni vodno-vazdušni režim. Odgovoran odnos prema potrošačima je potvrda kvaliteta i trajanja i podjednaki tretman za svakog kupca, onog ko je naručio možda samo tih 5l i onog ko iz profi programa naručuje bale od 5500l. Najbolje je kupovati supstrate od direktnih uvoznika i zastupnika supstrata baltičkog porekla, zato što su oni visokokvalitetni. U profi programu oni daju posebne povoljnosti, niže cene, rabat i povoljnije uslove prodaje, a sve to zavisi od količine kupljene robe, načina prevoza i plaćanja. Otvoreni su za dogovor, kontaktirajte i proverite.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *