Devojka za računarom

Sticajem okolnosti koje su zadesile čitav svet, i nesigurnosti koje aktuelna pandemija koronavirusa nosi sa sobom, veliki broj kompanija još uvek zasniva svoje poslovanje na “radu od kuće”.

Ova praksa se pokazala vrlo praktičnom u protekle dve godine, postala jeo deo naše svakodnevnice, a čini se da će i u godinama koje dolaze, ostati dominantan oblik organizovanja poslovnih zadataka. Moderna tehnologija i kvalitetna internet konekcija nam je omogućila da nesmetano obavljamo radne zahteve, stoga se ona postavlja kao najvažnija karika u kontekstu uspešnog poslovanja iz udobnog doma.

U tekstu koji predstoji, govorićemo o načinima na koje možemo sebi obezbediti najbržu internet konekciju, ne bi li uspešno izašli na kraj sa svim poslovnim zahtevima i efikasnije organizovali radni dan.

Ispitajte vaše potrebe

Pre nego što se odlučite za određenu ponudu, potrebno je uzeti u obzir prirodu posla koji obavljate i njegove zahteve u kontekstu skladištenja podataka i prenosa fajlova. Takođe, ne zaboravite na ostale ukućane i njihove potrebe u virtuelnom svetu. Deca provode deo slobodnog vremena igrajući igrice i strimujući omiljene sadržaje, stoga morate pripaziti da svi mogu bez poteškoća koriste da internet i da ničije operacije ne budu ugrožene.

Nema veće neprijatnosti od one kada vam tokom važnog sastanka sa potencijalnim klijentom zakaže internet konekcija. Ako još uvek niste sigurni koji paket je idealan za vašu porodicu, predlažemo vam odličan internet paket bez ugovorne obaveze. Tako ćete u bilo kom trenutku moći da promenite provajdera, ukoliko usluga ne ispuni sva vaša očekivanja.

Odaberite brzu i stabilnu konekciju

ADSL internet je trenutno najrasprostranjenija mreža u Srbiji, a najpopularnijim ga čini njegova pristupačna cena, međutim, prosečna brzina od 1Mbps do 50 Mbps neće zadovoljiti sve korisnike i odgovoriti na njihove potrebe. Na našem tržištu u ponudi postoje još i kablovski internet, a kao najpouzdaniji i najbrži izdvaja se optički internet, čija brzina dostiže do 1000 Mbps.

Ovaj vid internet konekcije je najčešći izbor kompanija i državnih institucija, kao i svih onih kojima je neophodna stabilna konekcija. Cena optičkog interneta je nešto viša u odnosu na ADSL i kablovski internet, ali su kvalitet, brzina protoka i stabilnost konekcije neuoporedivi. Optički internet pružiće vam sve uslove i podršku za nesmetan rad od kuće.

Wi fi internet

Jednaka brzina protoka za celu porodicu

Budući da rad od kuće podrazumeva prisutnost i ostalih članova porodice koji upotrebljavaju internet, neophodno je osigurati stabilnu mrežu i jednaku brzinu protoka u svakom delu doma.  Ukoliko posao obavljate u kućnim uslovima, idealna opcija za kvalitetnu pokrivenost celog doma jeste sjajan Hipernet paket –  omogućava da svi uređaji u domu rade besprekorno, čak i u najzabačenijem kutku.

Putem ovog paketa dobijate sveobuhvatnu uslugu, a osim kvalitetnog optičkog interneta, uključena je digitalna televizija i fiksna telefonija. Svi ukućani će moći podjednako da uživaju u svojim aktivnostima u internet svetu.

Kako pospešiti postojeću internet konekciju

Na brzinu internet konekcije nekada mogu uticati i faktori poput kvaliteta računara, njegova slobodna memorija i generalno stanje. Proverite da li su svi program koje vaš računar koristi apdejtovani, vodite računa da programi koje ne koristite budu zatvoreni i obavezno instalirajte kvalitetan antivirus program i odaberite odgovarajući pretraživač.

Ukoliko imate problem sa brzinom internet konekcije, proverite gde je postavljen vaš ruter. Njega je neophodno staviti na centralno mesto stana ili kuće, kako bi mogao podjednako da šalje signale i obezbedi pokrivenost u svim delovima vašeg doma.

Uticaj interneta na zaštitu podataka

Čuvanje podataka i njihovo deljenje je sastavni deo svakog poslovanja, stoga je od velike važnosti obezbediti da podaci budu sigurni i vidljivi samo onima kojima je dozvoljen pristup. Budući da kompanije svakodnevno komuniciraju međusobno i šalju ogromnu količinu poverljivih dokumenata, sigurna internet konekcija je primarna stavka.

Optički internet se pokazao kao pouzdan oslonac, jer se ne može prisluškivati, niti se podaci mogu presretati, što ga svrstava u najbezbednije za korišćenje. Osigurajte vaše poslovanje i budite bezbedni na svakom koraku.

Organizacija rada od kuće je zaista izazovan zadatak, ali u trenutnim okolnostima, neminovan, stoga se moramo prilagoditi i obezbediti sve neophodne uslove za što efikasnije poslovanje. Svesni činjenice da je internet konekcija ključna stavka, uzimajući u obzir sve potrebe, odabir adekvatnog provajdera i vrste paketa olakšaće vam svakodnevni rad i doprineti boljim rezultatima na poslovnom planu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *