Učenje nekog stranog jezika (savladavanje konverzacijskog i gramatičkog dela) nam može biti od izuzetne koristi u nekoj bližoj budućnosti. Putovanja po svetu, posao iz snova, sklapanje prijateljstava sa strancima, sve to je moguće ukoliko smo dobri poznavaoci jezika koji se najviše koriste na svetskom nivou. Jedan od njih je svakako i engleski. 

Sa učenjem engleskog jezika treba krenuti još od malih nogu (preporuka je da dete ima barem pet godina) i to kroz igru i druženje. 

Sve više škola danas nude opciju slušanja lekcija preko virtuelne učionice, tj. online putem, pa svog mališana možete upisati i na vreme ga pripremiti pred predstojeću školsku godinu. 

Da li znate da engleski za predškolce predstavlja odličan uvod za polazak u prvi razred?

Ukoliko vam je dete predškolskog uzrasta, to znači da je dovoljno zrelo za upis u neku školu stranih jezika. Raspitajte se na koji način škola funkcioniše, kao i da li postoji mogućnost održavanja časova preko Interneta. Roditeljima, ali i deci je znatno lakše da iz udobnog kauča kroz igru slušaju lekcije predviđene za taj dečiji uzrast, umesto da dva ili tri puta nedeljno posećuju neku školu.

Engleski za predškolce je tako osmišljen da dete prolazi kroz one teme koje ga u tom uzrastu najviše zanimaju, a na profesoru je zadatak da dobro upozna dete i da ga shodno njegovim interesovanjima nauči osnovama engleskog jezika.   

Na časovima se najpre prelazi gramatika engleskog jezika za početnike

Iako vam pojam “gramatika engleskog jezika za početnike” može zvučati kao nešto preozbiljno za dete od šest godina, u svim školicama stranih jezika ona je tako osmišljena da dete kroz igru samostalno sklapa jednostavne rečenice.

Na koji način funkcioniše online učionica?

S obzirom da smo tekst posvetili najsavremenijim načinom učenja jezika, red je da objasnimo na koji način danas funkcioniše jedan online čas engleskog jezika. 

Virtuelna učionica je veoma jednostavna za upotrebu. 

Profesor koji će obučavati vaše dete vam pre svakog početka časa šalje link mail-om na koji je dovoljno da kliknete. Samoj učionici može se pristupiti ne samo preko kompjutera, već i preko pametnih telefona ili tableta. 

U toku održavanja časa postoji direktna povezanost profesora i učenika jer dete može ne samo da čuje već i da vidi profesora. U virtuelnoj učionici se preko interaktivne table uče osnovni pojmovi jezika, dete ima mogućnost crtanja po njoj kao i slušanja određenih video snimaka. 

Kako izgleda sam čas?

Na samom početku časa cilj svih predavača je da dete opuste uz pomoć tzv. NTC igrica koje imaju za cilj da se kroz igru razvija logičko zaključivanje uz usvajanje novih znanja. 

Zatim dete gleda i sluša prezentacije na engleskom, a kroz slike i pesmice savladava prve pojmove stranog jezika. 

Pred sam kraj časa dete sa profesorom obnavlja pređeno gradivo (to su uglavnom naučune nove reči ili fraze) dok se domaći zadaci ne praktikuju osim ako to roditelj ili dete koje pohađa online nastavu ne žele. 

Za kraj još da napomenemo da ovakvi online kursevi imaju za cilj ne samo učenje jezika, već i podsticanje kreativnosti, pamćenja i razvoja intelektualnih sposobnosti kod dece

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *