Sa aspekta roditelja koji su aktivni, a imaju mališane uzrasta do četiri godine, tricikli za decu smatraju se neizostavnim rekvizitom. Umesto kolica, koja neretko zauzimaju i mnogo mesta, ti roditelji se odlučuju upravo za tricikle, koje koriste tokom šetnje gradom ili izleta.

Obično su to tricikli za decu koji imaju i dodatnu ručku, namenjenu upravo roditeljima, jer u tom slučaju oni upravljaju triciklom, a dete ima mogućnost da bez ikakvih ograničenja posmatra okolinu.

Takođe treba napomenuti i to da se danas na tržištu mogu naći tricikli za decu sa različitim dodacima, koji u velikoj meri utiču na udobnost i mališana i njihovih roditelja. Jedna od dodatnih opcija vezana je za sedište, koje može da se okreće, a isto tako postoje i tricikli koji imaju dodatke namenjene zaštiti deteta. Ne treba zaboraviti ni one tricikle, na kojima postoji suncobran, odnosno platnena zaštita od sunca, kao ni one koji imaju tako dizajniran krov, da na njemu postoji prozorčić koji pruža mogućnost roditeljima da vide šta dete radi.

Dakle, ponuda je sasvim zadovoljavajuća, a dodatna prednost je ta što tricikli za decu mogu biti korišćeni i nekoliko godina. Ne samo da će dete uživati tokom vožnje, nego će i roditelji biti rasterećeni, posebno ako se odluče za one modele koji im nude i mogućnost upravljanja.

Koji su najbolji tricikli za decu?

Brojni su saveti onih roditelja koji su shvatili prednosti, koje nude tricikli za decu i naravno koristili ih i po nekoliko godina.

Zato bi oni koji ih prvi put kupuju trebalo da se informišu od iskusnijih roditelja o tome o čemu bi trebalo posebno voditi računa prilikom izbora. U suštini su najbolji tricikli za decu oni, koji će u potpunosti ispuniti očekivanja i deteta i njegovih roditelja, prosto zato što će odgovoriti na njihove zahteve u potpunosti.

Kako odabrati najbolji tricikl za dete?

Prvo i osnovno što iskusniji roditelji navode jeste da, makar u početku treba odabrati tricikl koji nema tako mnogo dodataka, prosto zato što će to u velikoj meri ometati dete tokom vožnje. A to posebno važi u slučaju da roditelji žele da omoguće mališanu da samostalno upravlja i na taj način da unapređuje svoje motoričke sposobnosti i da se polako osamostaljuje.

Naravno da nisu sva deca oduševljena ovim rekvizitom, pa se posebno u početku neretko događa da tricikli za decu baš i ne privuku njihovu pažnja. A tu na scenu stupaju roditelji, koji bi trebalo da se potrude maksimalno da motivišu mališane da se okušaju u vožnji. Jednom kada shvate koliko su zapravo zanimljivi tricikli za decu, teško ćete moći od njih da ih odviknu.

Treba imati na umu i to da je vrlo važno da se dete oseća sigurno i bezbedno tokom vožnje, pa makar u prvim danima bi trebalo tricikl da vozi isključivo na ravnim površinama, kako ne bi došlo do prevrtanja. Važno je takođe i da dete zna kako treba da se dočeka ukoliko se eventualno dogodi da izgubi kontrolu u toku vožnje.

Naravno da je najvažnije da se dete oseća udobno i da bezbedno u toku vožnje, pa u tom smislu tricikli za decu kojima će mališani samostalno upravljati iziskuju i korišćenje odgovarajuće kacige. Ne samo da na taj način roditelji čine da se dete oseća sigurnije, nego ga uče i da ubuduće vodi računa najpre o svojoj bezbednosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *