Auto skola Petrovic

Pohađanje teorijske nastave i polaganje teorijskog dela vozačkog ispita je nezaobilazni deo puta za svakoga ko želi da dođe do vozačke dozvole. Vozački ispit i njegov teorijski deo može biti vrlo stresno iskustvo s obzirom na to da savladavanje gradiva zahteva posvećenost i dosta učenja. To međutim ne mora uvek biti tako.

Auto škola Petrović ima dugogodišnje iskustvo u pripremanju kandidata za polaganje B kategorije, pri čemu je priroritet prilagođavanje kandidatima tako da proces učenja bude što lakši, stečeno znanje kvalitetnije i trajnije a celokupno iskustvo prijatnije.

Ovo su neki od saveta kako da sa što manje stresa pripremite i položite teorijski deo
vozačkog ispita:

1. Teorijska nastava i znanje koje se tom prilikom stiče je zapravo jako važno, jer predstavlja osnovu za praksu. Bez kvalitetnog poznavanja teorije nećete moći uspešno da savladate ni praktični deo vožnje. Zbog toga je izuzetno bitno redovno pohađati nastavu i iskoristiti je na najbolji mogući način, što podrazumeva da budete skoncentrisani na ono o čemu se priča.

Budite aktivni na časovima i obavezno pitajte ukoliko Vam nešto nije jasno. Pored toga, vrlo je bitno da gradivo razumete a ne samo memorišete. Zato se potrudite da uvek učite sa razumevanjem a ne napamet.

2. Redovno učenje iz raznih izvora je nezamenljivo. Kratkotrajnim ali redovnim učenjem koje se sastoji iz kombinovanja udžbenika i testova postići ćete mnogo više nego kampanjskim učenjem pred sam ispit, a svakako će Vam biti mnogo lakše.

Potrudite se maksimalno da izbegnete učenje u poslednjem momentu – ne samo što će vas dodatni predispitni stres, nervoza i nespavanje zaobići nego ćete postepenim usvajanjem znanja biti mnogo sigurniji u sebe i svoje znanje.

Rešavanjem testova u toku samostalnog učenja stičete uvid u formu samog teorijskog ispita, tip pitanja kao i šta se uopšteno sve od Vas na teorijskom delu ispita traži. Taj deo učenja je izuzetno važan ali u svakom slučaju nije dovoljan.

Pročitajte: Kolike su kazne za vožnju u alkoholisanom stanju?

Obratite pažnju na konkretne informacije u toku teorijske nastave u školi i prilikom čitanja udžbenika, kako biste to znanje kasnije mogli ne samo da reprodukujete nego i uspešno primenite, i na ispitu i kasnije u praksi.

Iako je znanje izuzetno važno, priprema za ispit ne svodi se samo na učenje. Tom prilikom morate voditi računa o još nekim stvarima. Iako deluju trivijalno, svi ti faktori mogu značajno uticati na Vašu pažnju u datom momentu i samim tim na konačan ishod i rezultate ispita.

3. Pokušajte da eliminišete sve što bi moglo loše da utiče na Vašu koncentraciju u toku samog ispita. Trudite se da tog dana budete što odmorniji, dobro se naspavajte i pojedite nešto pred ispit.

4. Budite spremni na vreme, ili još bolje, nešto ranije. Ukoliko u startu izdvojite malo dodatnog vremena za odlazak na sam ispit, na primer 15-30 minuta, sprečićete moguće kašnjenje kao i stres i žurbu s tim u vezi.

Polaganje B kategorije

Bez obzira na učenje možete zbog svega toga pokazati manje nego što zapravo znate, tako da se potrudite da sve činioce tog tipa koje možete jednostavno sprečite.

5. Budite optimistični i nemojte sebe suviše opterećivati ishodom. Pozitivan stav nije dovoljan, ali je svakako izuzetno bitan činilac uspeha na svakom ispitu, pa i na ovom. Što ste manje preokupirani negativnim mislima i očekivanjima, bićete više skoncentrisani na ono što se od Vas na ispitu traži.

Pročitajte još: Zašto je izbor auto škole važna odluka?

Samim tim ćete biti u stanju da pokažete sve što znate, i bolje ćete proći na ispitu.

Mi vam stojimo na raspolaganju Auto škola Petrović

One Reply to “Kako uspešno položiti teorijski ispit B kategorije”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *