Danas je špijunska oprema svakome dostupna. Njena povoljna cena omogućava partnerima da prisluškuju partnerke, devojke momke, poslodavce zaposlene i tako redom. Žrtva špijunaže može danas da bude bilo ko. Zašto baš ja mogao bi neko da se zapita. Zato što nema pravila. Dobra vest je i da prisluškivanje i špijuniranje može da bude sprečeno, detektovano ili da se ometa. Tako, recimo, na istom mestu gde se nabavlja špijunska oprema mogu da se nabave i ometači špijunske opreme, ali i detektori.

Šta vam pružaju detektori špijunske opreme?

Kada vam postane sumnjivo i čini vam se da vas neko prisluškuje, vreme je da se rešite sumnji. Naime, nephodno je prvo detaljno ispitati teren i proverite da li su negde postavljeni prisluškivači. Ako pretpostavljate da vas partnerka proverava, jer govori stvari koje joj niste rekli i kada vam se čini da sve zna unapred i da pretpostavlja šta ćete tačno uraditi, onda se zapitajte kako ona sve to zna unapred.

Naravno, ukoliko već postoji sumnja da ste pod prismotrom, uslovno rečeno, onda špijunsku opremu treba pronaći. Najlakši način za pronalaženje mikro kamera jeste upravo pomoću detektora špijunske opreme. Na ovaj način ćete lako saznati da li vas i ko prisluškuje i posmatra. Prednost detektora jeste što ih uvek možete nositi sa sobom, a kada pronađete mikro kamere ili se nađete na mestima gde su one postavljene, sigurni smo da ćete obratiti pažnju na svoje ponašanje.

Druga prednost detektora jeste što ih kupujete u istim radnjama gde se nabavlja i šijunska oprema, kao i ometači špijunske opreme.

Prednosti ometača špijunske opreme

Ako želite da sprečite da vas neko špijunira i ako biste to da uradite, a da niko ne zna, onda su ometači špijunske opreme najbolje rešenje. Naime, njihovom kupovinom ste u prilici da suzbijete prisluškivanje i špijuniranje, a znate gde ih možete kupiti, naravno na istom mestu gde se prodaje i špijunska oprema. U ovakvim radnja možete dobiti i informacije o tome koliko košta oprema, kako se upotrebljava i na koji način možete proceniti jeste li žrtva žpijunaže.

Svakako, ometači špijunske opreme predstavljaju jedan od načina da osigurate ličnu bezbednost i privatnost, ali ako primetite da vas neko sve vreme prati, onda slučaj treba prijaviti policiji. Baš kao što i u situacijama kada je u pitanju prisluškivanje, trebalo bi prijaviti nadležnim organima kako stoje stvari, jer ako saznate ko vas špijunira ne znači da ćete i saznati u koje svrhe su osobi koja vas prisluškuje potrebne informacije do kojih se došlo. Takođe, ne znate ni da li je došlo do zloupotrebe informacija koje su se saznale špijuniranjem niti znate da li je nečiji život doveden u pitanje, zato se na vreme osigurajte.

Prepustite nadležnim organima da reše problem špijunaže, jer treba znati i napomenuti da je u Srbiji, ali i u svetu špijunaža nije legalna što dalje ukazuje da se ona mora rešiti na višem nivou. Policija i drugi nadležni organi trebalo bi da budu upućeni u ovu vrstu nelegalne delatnosti, pri čemu samo od vas zavisi da li ćete špijunažu prijaviti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *