stomatoloska ordinacija

Danas su nam mnoge stvari dostupnije nego ikad, a tu pre svega mislimo na informacije.

Sve je nadohvat ruke, sve je na jedan klik od nas, a čini se da nikada nismo manje znali. Ako ništa drugo, sve nam je teže da razaznamo šta je verodostojno i istinito, a šta nije. Možemo da saznamo mnogo korisnih stvari, ali s druge strane možemo prihvatiti brojne zablude. Uzmimo kao primer oni koji traže savete na internetu u vezi sa nekim svojim zdravstvenim problemom, ili pak one koji posegnu za nekom estetskom intervencijom pod uticajem njihove popularnosti. Slično je i sa stomatološkim uslugama, zato ćemo priči i započeti preporukom – za sve se prvo obratite stomatologu.

Preventivni pregledi su najvažniji

Odlazak stomatologu treba pre svega da bude na preventivnom nivou, a najgore je odlaziti zubaru kada zub počne da boli ili kada se pojavi neki problem sa zdravljem zuba. Naravno, tada svakako treba otići i rešiti problem, ali najbolje je da do njega uopšte i ne dođe.Karijes je jedan od osnovnih razloga zašto se zubi oštećuju, pa čak i ponekad gube. Bol je jasan simptom da nešto nije u redu. Ali kada ne postoji bol koji će signalizirati da je karijes tu, a golim okom se ne primećuje, i uz to pacijent nikad ne odlazi na preventivne preglede, kvar može postati toliki da zahvati veliki deo zuba i da mu nema spasa. Zapitamo se onda otkud toliko bezubih pacijenata – eto otud. Još jedan razlog zašto pacijent može ostati bez zuba jeste povlačenje desni, odnosno bolest koja se naziva parodontoza

Svakoj intervenciji prethodi analiza i savetovanje – zubni implanti naročito zahtevaju detaljan pristup

all on 4 i all on 6

Kada pacijent treba da se odluči na to koju zamenu za prave zube da izabere, taj izbor nikako ne može napraviti sam. Stomatolog je onaj koji pacijenta vodi do novih zuba – bilo za da su to klasične proteze, totalne ili parcijalne, ili zubni implanti. Da bi se napravio pravi izbor, stomatolog u saradnji sa pacijentom mora da napravi detaljan pregled, kao i da se upozna sa istorijom bolesti pacijenta, njegovim opštem stanjem i da se na osnovu toga da predlog. Svakako, kada se ustanovi stanje, rade se potrebna snimanja i pristupa određenoj intervenciji. Ovakvu kvalitetnu i uspešnu saradnju između stomatologa i pacijenta možete da pronađete u stomatološkoj ordinaciji Vuković sa Voždovca. Celokupan postupak se sprovodi pod kontrolom stomatologa dr Marije Vuković Stevanov.

Neke od najpopularnijih su metode all on 4 i all on 6

Mnogi bi rekli da su tradicionalne proteze prevaziđene, ali idalje su mnogima samo one pristupačne, a tu pre svega mislimo na stariju populaciju. S druge strane, ni zubni implanti nisu ono što je napristupačnije, naprotiv. Oni spadaju u jednu u najskuplje, ali zato i najbolje rešenje.  opcija koja je na sredini između ove dve jesu all on 4 i all on 6 metoda, koje su zlatna sredina. To su postupci koji podrazumevaju da se ugradi samo 4 ili 6 implanata po vilici, a ostali se na njih fiksiraju u vidu mostova. I cenovno su na sredini, a velika im je prednost što predstavljaju rešenje na koje nije potrebo posebno se navikavati jer pružaju prirodan osećaj, i ti za samo 78 sati.

One Reply to “Ukoliko želite zubne implante, detaljno se raspitajte kod vašeg stomatologa”

  1. Pozdravljam zubne implatante, šteta što nisu postojali kada sam bio mlad. Imam lošu genetiku, zubi su mi nikakvi često se kvare, imam dosta izvađenih i skoro svi sumi plombirani. Da su postojali pre 20 godina mogao sam sukcesivno na mestu izvađenih da stavljam implantai, Imam veštačku vilicu i skupo mi je da je menjam sa implatantima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *