Proleće i leto su omiljeni periodi za promene – u životu i u domu. Dug je dan, svi imaju više elana i zato je ovo idealno vreme da nešto promenite.

S prvim zracima sunca imamo mnogo više entuzijazma i energije, te je treba iskoristiti na pravi način. Postoje i one porodice koje se odluče da renoviraju celokupnu kuću u proleće, ali je to posao koji se radi naravno jednom u mnogo godina i to iziskuje velike pripreme, ozbiljan plan i naravno ozbiljno posvećivanje svemu tome. Ipak, dobra stvar je što možemo i samo neke stvari da učinimo, nekada čak i bez mnogo ulaganja, da promenimo poptpuno unutrašnje okruženje, ali i spoljašnje, odnosno enterijer i eksterijer. Pred vama je nekoliko predloga, koji vam mnogo mogu značiti, ukoliko ste spremi za promenu:

Promena rasporeda

Svima nam je ponekad potrebna promena, makar to bila i minimalna. Ukoliko okrećete nov list u vašem životu, a nemate baš značajne prihode, onda vam savetujemo da promenite raspored nameštaja. Onako kako vama odgovara. Možete da unesete neku staru policu, na koju ćete staviti samo neke vaše sitnice. Možete  čak i da izbacite višak stvari i na taj  način napravite novi izgled, jer je poznato da nam nekada mnoge stvari smetaju i opterećuju nas. Kada ih izbacite osetićete kao da ste izbacili i neke probleme iz svoje glave, jer prosto sve je to povezano. Mogu to biti i neki ozbiljniji razmeštaji, sve kako vam dozvole potrebe stana.

Uređenje dvorišta i bašte

Nekada je potrebno promeniti i prostor izvan kuće. Uređenje dvorišta neće biti samo deo prolećnog sređivanja, već može da bude i terapija za vas, zanimacija koja je veoma inspirativna i koja može uticati na dobro raspoloženje. Sve što treba da uradite jeste da odete u neki dobar rasadnik gde će vam izložiti ponudu. Ukoliko nikada do sada niste posetili rasadnik, onda je sada definitivno vreme da odete i da se posavetujete sa stručnjacima, koji vam mogu preporučiti od čega treba da krenete i čemu možete da se posvetite. U zavisnosti od toga šta izaberete u rasadniku, od toga će zavisiti i koliko će vam vremena biti potrebno za uređenje dvorišta, odnosno uređenje bašte. Cveće se naravno podrazumeva, ali da li ste nekada razmišljali i ukrasnom drveću na primer? To može da bude jako interesantno. Ukoliko načinite ove tri promene, vaš dom će izgledati sasvim drugačije i osećaćete se značajno prijatnije u njemu.

Zamena sobnih vrata

Interesantno je da samo promenom sobnih vrata možete apsolutno da promenite izgled vašeg stana. Često nam to poslednje padne na pamet, jer se uglavnom fokusiramo na neke važnije stvari, odnosno one stvari koje su nam prioriteti. Međutim, nekada i kvalitetna sobna vrata mogu da budu prioritet. Pored toga što menjaju izgled stana, sobna vrata čine i kvalitetnu promenu u stanu. Naime, kvalitetna sobna vrata mogu da utiču i na poboljšanje zvučne izolacije, ali takođe i toplotne. Loša sobna vrata će učiniti da vam toplota odlazi iz zagrejane sobe, sve i da su vaša toplotna tela odlična. Tako da, postoji mnogo razloga da promeni sobna vrata, a da to nije samo zbog promene enterijera.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *