Oni su najčešći izbor putnika za sve destinacije, a evo i zašto:

Bez obzira da li ste angažovani u poslovnom svetu ili kod kuće brinući o svojim ukućanima niste ni svesni da za bilo kakve prilike najpre se odlučite da su vam za pakovanje stvari potrebni odgovarajući putni koferi. Nije ni čudo, jer razlozi su brojni, a mi vam predstavljamo neke od njih.

 

Putni koferi su imperativ za poslovna putovanja

U slučaju da idete na kraći ili duži poslovni put sigurno ne planirate da u nekom hotelu ili sobi peglate odeću te je idealno da već unapred “skockanu”garderobu lepo upakujete u odgovarajući kofer. Pored toga što se vaše stvari neće pogužvati, možete unapred da poređate I odevne kombinacije za različite dnevne I večernje prilike. Kofer jedini omogućava preglednost odeće. Zahvaljujućim I posebnim pregradama možete razvrstavati stvari. 

 

Za svaku rekreativnu nastavu, ekskurziju ili kamp mame se uvek odlučuju za kofere

Već od predškolskih dana deca kreću na samostalna putovanja bez roditelja. Bilo da je leto ili zima, nikada dovoljno mesta za pakovanje. Često je slučaj da prevoznik insistira na jednoj torbi po detetu pa su najveći koferi I najbolje rešenje za decu. Oni iskusni znaju da najmlađima treba da spakuju u posebne kese odevne kombinacije za svaki dan, počevši od čarapa, veša do dukserice te na ovaj način se dodatna preglednost obezbedjuje detetu ukoliko ga pakujete u odgovarajući putni kofer. Deca će vam na tome biti zahvalna, a i vaspitačice I učiteljice koje brinu o njima. Zato je važno posebno izdvojiti i ostalu prateću opremu a pregrade u koferima to omogućuju.

 

Koferi su dobro rešenje za šoping ture

Bez obzira da li idete u klasičan šoping ili na putovanje uz šoping, koferi su preporučljivi za pakovanje stvari. U njima se odeća može rolati radi obezbedjivanja što više mesta. Takođe, u cipelu možete ubaciti čarape I dodatno uštedeti na prostoru. U zavisnosti kojim prevoznim sredstvom putujete možete razmišljati I o materijalu od kojih su koferi napravljeni. Mogu da budu od tekstila, ali I PVC-a, aluminijumski, od drveta. U kofere napravljene od mekanih materijala može više stati s obzirom na njihovu fleksibilnost. Oni od aluminujuma su suviše teški pa ukoliko imate limit u težini, pogotovo prilikom putovanja avionom, možda nisu najbolje rešenje. Ukoliko je u pitanju putovanje u mesto gde su česte padavine i hladno vreme, razmislite o koferima napravljenim od vodootpornog materijala.

 

Putni koferi različitih dimenzija za različite prilike

Ukoliko planirate neko kraće putovanje možda će mali kofer ili kabinski kofer da zadovolji vaše potrebe za pakovanjem. Ako je manjih dimenzija, možete ga nositi sa sobom u avionu, pogotovo je adekvatan za low cost avio kompanije.  Obično su do 55cm dimenzije. Za razliku oid njih, koferi srednje veličine su do 65cm dok najveći idu preko 75cm visine.

 

Za duža putovanja razmislite o setovima kofera

Usled putovanja na duži vremenski period, koliko god veliki bio jedan kofer ne može da zadovolji potrebe putnika. Takođe, ukoliko se pakuje dvoje ili višečlana porodica, treba razmisliti o setovima kofera. Obično imaju pristupačniju cenu a u setu mogu biti dva ili tri kofera različite veličine. Ono što je dobro, svi koferi se pakuju jedan u drugi čime se štedi prostor prilikom odlaganja.

 

Dobar kofer nije nužno i skup

Cene kofera pre svega zavise od materijala od kojeg su napravljeni. Oni od tekstila su najjeftiniji dok od aluminijuma najskuplji. Najpopularniji su koferi od PVC materijala čije cene su osrednje, ali ipak zavise i od proizvođača kao I dezena. Imajte na umu da su licencirani uvek skuplji od drugih.

Za koji god model, dezen ili veličinu da se odlučite, kofer će biti uvek nerazdvojan deo vašeg putovanja. Točkovi I podešavajuća ručka čine ih popularnim jer čuvaju nam leđa, obezbeđuju komfor prilikom svakog putovanja. Kada ste dobro spakovani, onda Vam je jedina briga I da donesete lepe utiske sa svakog putovanja, a kofer će pomoći da neke od njih I sačuvate.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *