dan zaljubljenih

Zašli smo u februar, mesec značajnih praznika, očekuju nas slobodni dani koji mogu biti i te kako posebni ukoliko ih dobro osmislimo. Nekoliko slobodnih dana za Dan državnosti nadovezuju se na Dan zaljubljenih. Biće dovoljno vremena za zajedničke trenutke i podsećanje da se ljubav neguje i slavi svakog dana i da su značajni datumi samo kruna ljubavi. Restoran za  Dan zaljubljenih  ne organizuje spektakularne proslave već intimne večeri koje će stvoriti priliku da zaljubljeni budu maksimalno posvećeni jedno drugom i zaborave na sve prepreke koje ih svakodnevno iscrpljuju. Uz vino i laganu muziku treba da se probudi ta zajednička energija koja daje snagu ljubavi.

Širi koncept Dana zaljubljenih

Suočeni smo sa mnogim predstavama o Danu zaljubljenih utemeljenim na sistemima vrednosti pojedinačnih nacionalnih kultura. Različita shvatanja opterećuju zato je teško složiti se oko jednog gledišta iako je ono u suštini jedino ispravno: Dan ljubavi treba da slave partneri ali i oni koji nemaju partnere. Koncept ovog praznika treba da izadje iz okvira stereotipa. Tog dana se ne slave samo romantične ljubavi već i ljubav prema prijateljima, ljubav prema porodici pa i ljubav prema samom sebi. Umesto očekivanja da se drugi sete, treba sami sebi da priuštimo poseban dan i provedemo ga baš kako želimo, sami, sa prijateljima, porodicom ili partnerom.

Neka restoran za Dan zaljubljenih bude  mesto ljubavi

 O ljubavi ne treba da se ćuti, ona treba da se pokazuje, zato je uvek dobar izbor da se ode  u restoran za Dan zaljubljenih  gde će u romantičnoj atmosferi poljubac, zagrljaj, pogled zameniti hiljadu neizgovorenih reči ljubavi. Potraga za romantičnim mestima uvek vodi prvo u restorane na reci ili one ušukane u  čarobno prirodno okruženje kao idealne za beg od dosadne buke i gužve.  Zaljubljeni parovi po nekom pravilu biraju zanimljiv restoran za Dan zaljubljenih u koji prethodno nisu bili.  Žele nešto novo, neočekivano za taj dan.

Romantično okruženje privlači zaljubljene

 U restoranima koji ne mogu da se pohvale romantičnim okruženjem, pogledom na reku ili na ušće, vlasnici restorana nalaze načine da stvore romantičan ambijent koji gosti dugo pamte i rado se baš zbog tog ambijenta vraćaju u restoran. Nedeljama unapred naručuju dekoraciju, uglavnom u crvenoj boji i srcem kao neizbežnim simbolom ljubavi. Nema romantike bez večernjih sati i prigušenog svetla. Po neki lampion u uglovima daje taman toliko svetla da ne zaseni sjaj u učima voljenih. Ljubazno osoblje na nenametljiv način treba da preporuči meni koji se posebno planira za ovo veče i koji krije mnoge gastronomeske ljubavne tajne. Za ljubitelje vesele atmosfere preporuka su restorani sa živom muzikom koja će im svirati omiljene pesme, od onih koje su obeležile njihovu ljubav pa do najlepših ljubavnih pesama bez kojih ne može da se zamisli ovo veče. 

Idealan meni za dvoje

Iako se očekuje da restoran za Dan zaljebljenih treba da se pohvali ambijentom i romantikom, meni je ništa manje bitan element savršene večere. Tradicionalan ili internacionalan meni je najjednostavniji način da se odabere restoran. Na bogatom meniu internacionalnih restorana nalazi se toliko veoma ukusnih specijaliteta različitih evropskih, pa i svetskih kuhinja poput mediteranske, italijanske, francuske, u nekima i orijentalne kuhinje. Bogat meni upotpunjuje se vrhunskim vinima koja inspirišu ljubav. Za Dan zaljubljenih se preporučuju samo vrhunski specijaliteti koji će svakim zalogajem buditi sva čula.

Meni za opuštene parove bez predrasuda

 Za one koji nisu ljubitelji vina i ne žele da odustanu od omiljenih ukusa, preporuka su restorani u kojima mogu uživati u ukusu bifteka i stejka uz čašu vrhunskog točenog piva. Opušteni parovi koji ne mare za pravila i predrasude uglavnom Dan zaljubljenih ne razlikuju od drugih dana u godini, ta večera biće kao i svaka prethodna. Ukoliko se dogovore da njihov meni za to veče budu burgeri, biraće mesto gde stvarno mogu da pojedu dobar burger. Uz burgere ide pivo, možda nazdrave ljubavi uz jedno, a ako ih raspoloženje ponese, sigurno neće na tom jednom da se zaustave.

  Ljubav je u slatkim zalogajima

Slatkiši su kruna svakog slavlja, bez torte na kraju ne računa se da se bilo koje slavlje završilo. Kada je reč o ljubavi onda tek ima toliko razloga da se Dan zaljubljenih završi zalogajima omiljene torte ili omiljenog kolača. Čokolada nikako ne sme da se izbegne za Dan zaljubljenih, ona je dobar afrodizijak i podstiče snažne emocije. Neka preporuka za kraj romantične večeri bude neka raskošna čokoladna torta ili kolač poput rižota u crnoj ili beloj čokoladi prelivenog vanila kremom i nekim voćem. Za ljubitelje bele čokolade preporuka su topli kolači u sosu od bele čokolade poput kolača od maka, koji osvajaju na prvi pogled i zalogaj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *