Već pri samoj pomisli na grickalice, automatski poželite da „potamanite“ kesicu čipsa, smokija ili grisina zaboravljajući da ćete na taj način, ne budete li se čuvali ovog nagona, vrlo brzo kukati kako ste se ugojili i kako celulita nikada više niste imali. Dakle, ovakve grickalice su veliki „no-no“! Dobro. Šta onda da grickate kada imate napad gladi?!

Zdrave grickalice, veleprodaja zdrave hrane i tržišni trendovi

Pa, postoje i mnoge zdrave grickalice kao što su recimo semenke bundeve ili suncokreta, orašasti plodovi, ali i suvo voće. I ne možete reći da ništa od ovoga nije ukusno jer ćete slagati! Sve ove zdrave, a ukusne grickalice (neke su čak i jako kalorične!) možete pronaći u maloprodaji i veleprodaji zdrave hrane, a kad smo već kod veleprodaje zdrave hrane – da li ste znali da baš veleprodaja zdrave hrane se smatra jednim od najisplativijih biznisa današnjice? Ovi zaključci su izvedeni jednostavnim merenjem tržišta i njegovih tokova i trendova, pa ako kojim slučajem planirate da pokrenete sopstveni biznis eto ideje – veleprodaja zdrave hrane! Na taj način ćete sigurno zavoleti sve te zdrave grickalice! Šalu na stranu, zašto vam ovo spominjemo? Zdrava hrana je najednom postala i te kako popularna, a ako nas pitate, ovo je definitivno jedan od najpametnijih trendova! Doduše, možda sve to i jeste pomodarstvo, ali makar imamo dobru korist od njega, zar ne?

Dakle – krajnje je vreme da zavolite zdravu hranu! Zdrava ishrana je jako bitna, a jedan od načina zdrave ishrane predstavlja i post. A kada smo već kod njega, da li ste znali da je post na vodi jedan od najboljih i najbržih načina detoksikacije organizma?

Elem, idealni način da započnete vašu ljubav pema zdravoj hrani, ako već niste je suvo voće koje je, verovali ili ne, čak i zdravije i hranljivije od svežeg!

Magija suvog voća

Mnogi će vam preporučiti da suvo voće jedete svakog dana zbog njegovih hranljivih svojstava, a ovo se naročito preporučuje zimi. Suvo voće je bogato belančevinama, vitaminima i mineralima i iako prilično kalorično, odlično štiti naš organizam i daje mu dodatnu energiju zbog čega se ova grickalica izuzetno preporučuje i sportistima.

Suvo voće je odlična zamena za nezdrave grickalice za sve one koji imaju problem sa holesterolom, ali ako mučite muku sa viškom kilograma vodite računa o količini suvog voća koju ćete pojesti. Na primer, nutricionisti preporučuju da se suvo voće jede za doručak ili kao prepodnevna užina, ali nikako u kasnim satima i nakon glavnog obroka.

Zapravo, suvo voće je idealno za jesti ujutru jer obiluje vodom, zdravim mastima, belančevinama, vlaknima, vitaminima, mineralima i šećerom – svim onim što je neophodno našem organizmu da od starta pravilno funkcioniše! Vitamini C, E i beta karten u suvom voću su zaslužni za održavanje našeg imuniteta, suve kajsije i urme, na primer, sadrže i gvožđe, magnezijum i vitamin A; suve urme su i prirodan izvor energije koji nam daje snagu, dok suve jabuke na primer sprečavaju zatvor. Suve šljive takođe regulišu varenje, suve smokve podstiču cirkulaciju i dobar san, suva brusnica je neverovatno efikasan antibiotik… Dakle, suvo voće zaista čini čuda i može sve!

Možete i sami…

Dobra stvar je ta da vam nije potrebna veleprodaja zdrave hrane da biste redovno obnavljali svoju zalihu suvog voća – njega možete pripremiti i sami, sušenjem voća direktno na suncu ili u zagrejanoj rerni na 50-70 stepeni, na aluminijumskoj foliji. Uživajte!

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *