S obzirom da je Grčka jedna od najpopularnjih destinacija za letovanja, čini se vrlo teško da može odmor da prođe neometano i u miru. Međutim, to ne mora biti tako. Iako su grčka ostrva veoma popularna turistička destinacija postoje i ona malo manje poznata ostrva koja vam mogu ponuditi mir, tišinu i ugodan osećaj. Iako su jednako lepa, možda čak i lepša, kao i popularna ostrva, ova ostrva su manje poznata jer retko nude trustičke ponude i uglavnom su mesta gde sami Grci odlaze kako bi se sklonili od gužve i izbegli turiste. Ako ste osoba koja ne voli gužve i galamu, u nastavku pogledajte koja su to ostrva na kojima možete da se opustite i šta ona nude.

 

Parče raja za mirne duše

Plaže su najjači adut ovih ostrva. Nestvarna preklapanja plave mora i neba kao i peskovito tlo nikog ne ostavlja ravnodušnim. Ova ostrva nude takve plaže ali i još mnogo zanimljivih stvari koje možete istražiti dok ste na odmoru.

 

Ostrvo Kea

Ako ste se kojim slučajem odlučili da letujete u Atini, za samo malo više kilometara možete izbeći sve što nosi ovaj grad a dočekaće vas mali raj na zemlji. Ovo ostrvo nudi plaže koje su idealne za ronioce, tako da ako ste ljubitelj ove aktivnosti, produžite jedan sat trajektom i sigurno se nećete pokajati.

 

Ostrvo Meganisi

Ovo ostrvo karakterišu zelene površine i mir koj pruža. Zanimljivo je što se nalazi samo jednom vožnjom trajkta u trajanju od nekoliko minuta od popularnog ostrva Lefkade. Za par minuta zamenite buku turista za mir i zvuk prirode. Ne zaboravite da obiđete sva tri sela koja se nalaze na ovom ostrvu.

 

Ostrvo Amuljani

Malo ostrvo a puno života. Ovo ostrvce nudi mogućnost za kompletno uživanje i istraživanje istorije. Nekada je pripadalo svetogroskom manastiru Vatoped i nudi dosta zanimljivih priča o svojim doseljenicima. Vrlo je zanimljivo i nudi različite plaže od peskovite do divlje plaže i veoma se lako dolazi do njih.

 

Aktivnosti na ostrvima

Iako ovakva ostrva uglavnom služe za potpuno odmaranje gde se ne dešava mnogo akcije, ne znači da ne možete da računate na avanturu. Sam odlazak i istraživanje ovih ostrva stvara neku vrstu avanture. Ostrva nude bogatu istoriju i istraživanje vam može pomoći u otkrivanju iste. Iako nemaju organizovane turističke atrakcije uvek možete iskusiti ronjenje ili neku drugu vrstu aktivnosti koja će zadovoljniti vaše potrebe za avanturom. Takođe, s obzirom da turističke agencije nemaju u ponudi aranžmane za ovakva mesta kamp će biti odlično rešenje za vas. Omogućiće vam da upoznate meštane i da iz prve ruke saznate o kulturi Grčke koja je manje poznata.

 

Transport i rent a car

Do ovih ostrva se uglavnom stiže trajektom ali šta onda kada jednom stignete? Mnogi ljudi se odlučuju da dođu svojim kolima što je možda u nekim situacijama olkašavajuća okolnost. Međutim, ukoliko ste došli avionom ili nemate automobil rent a car može biti odlično rešenje za vas. Bitno je da znate da u većini agencija za iznajmljivanje kola biće vam potrebna međunarodna vozačka dozvola dok u slučaju da imate svoj auto vam nije potrebna. Putevi na ovim ostrvima su uglavnom asfaltirani i kola će vam dobro doći. Međutim do nekih lokacija automobil ne može da dođe i zbog toga će vam biti potrebna kondicija pešaka ili bicikla.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *