Air Serbia planira da od maja 2023. uvede direktne letove za Čikago sa Beogradskog aerodroma, što znači da će putnici imati mnogo kraće i lakše putovanje nego što je to bilo do sada. Predlažemo vam da već sada rezervišete mesta na letu i isplanirate fantastično putovanje u daleku zemlju brojnih mogućnosti.

Čikago je grad koji ima skoro 3 miliona stanovnika i treći je po veličini grad u Americi. Kod nas je poznat po tome što je dom brojnih ljudi sa Balkana i najčešća odrednica pri preseljenju u Sjedinjene Američke države. 

Govorimo o svetskoj metropoli sa bogatom turističkom ponudom pa je idealan za odmor i uživanje. Kupite karte na vreme i planirajte putovanje, evo šta bi sve trebalo da posetite. Dobar provod je zagarantovan.

Upoznajte Čikago na jedan potpuno nesvakidašnji način!

Čikago ima klimu najsličniju našoj, oštre zime, niske temperature i vrela leta. Nalazi se na obali jezera Mičigen zahvaljujući kome ima pristup čistoj vodi, ali je nazvan i kao grad parkova jer je pod njima oko 3.000 ha zemljišta.

Ima preko 550 parkova, pešačku zonu pored jezera u dužini od 46 km i plaže za kupanje, oko 24 km. Poseduje preko 200 pozorišta, preko 200 galerija, 8.000 restorana, a tokom cele godine se održavaju ulične parade koje svaki turista obožava.

Brojke su neverovatne, ali grad se razvija i živi svojim ritmom i tempom koji je teško ispratiti.

Ne smete zaobići:

 • Art Institute of Chicago sa preko 300.000 umetničkih dela, 
 • Lincoln Park Zoo sa preko 1.000 životinja, 
 • 360 CHICAGO fenomenalnu osmatračnicu,
 • Garfild Park staklenik sa preko 600 biljnih vrsta,
 • Milennium Park za zabavu na otvorenom,
 • Chicago Riverwalk šetalište uz obalu,
 • Navy Pier na jezeru Mičigen sa različitim sadržajima za celu porodicu,
 • Chicago History Museum

Ovo je samo nekoliko predloga i ideja koje će ispuniti dan i doneti puno utisaka o istoriji i životu jedne drugačije nacije i naroda. Tu su naravno čuveni restorani, pivnice, mesta za šoping, odlični hoteli… 

Ne smemo, a da ne spomenemo arhitekturu, skulpture i brojne spoljne umetničke instalacije koje krase čitav grad. Vaše je samo da odaberete datume i da direktnim letom za kratko vreme započnete jedinstven odmor koji se pamti.

Beograd – Čikago direktan let za fenomenalan odmor

Direktan let je najbolji izbor naročito kada su u pitanju ovako duga putovanja jer je to mnogo prijatnije iskustvo nego što onda kada morate da presedate.

Osim toga, na ovakvo putovanje sa sobom nosite i više prtljaga pa je Beograd Čikago direktan let mnogo bolja opcija nego kraće destinacije, ali na kojima morate da presedate.

Do ovog „vetrovitog“ grada će se putovati čak tri puta nedeljno od 12.juna i pored postojećeg leta do Njujorka biće odlična veza sa čitavom Amerikom.

Treba napomenuti i to da su za Beograd Čikago direktan let zainteresovani i putnici iz čitavog Balkana jer sada imaju mogućnost da mnogo lakše stignu do ovog popularnog kontinenta.

Posetite ovaj fenomenalni grad, upoznajte novu kulturu, običaje, naučite nešto novo i proširite svoje vidike. Želimo vam srećan put na novoj avio liniji Air Srbije.

One Reply to “Leto u Čikagu – savršena ideja za odmor!”

 1. Ne volim SAD nešto posebno, ali ima nekoliko gradova koje bih rado obišla. Njujork, San Francisko, Nju Orleans i naravno, Čikago. I da znate da vam je odlična ideja, leti je ovaj vetroviti grad zanimljiv. Možda se i odlučim za tako nešto, nekim royal charter service privatnim letom za grupe.
  Hvala za ideju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *