Ukoliko obožavate putovanja, na dan, dva, ili čak celu sedmicu, za doček Nove godine 2019 pakujte kofere i odlučite da posetite neku evropsku zemlju. Destinacije koje su poznate po inače skupljim aranžmana, dostupne su na različite načine po „first“ ili „last“ minute ponudama, odnosno posebno niskim cenama za doček 2019. godine, ukoliko rezervišete vaše mesto bilo nekoliko meseci, ili samo nekoliko dana unapred. Vaše je samo da razmislite gde biste voleli da dočekate prvi januar i na koji način, a zatim da pogledate ponudu za omiljeni grad Evrope.

Beograd za doček Nove godine 2019

Verovatno vam je dosadio doček na trgu gde se svake druge godine smenjuju isti izvođači. Međutim za doček Nove godine 2019 restorani i kafane imaju stvarno dobru organizaciju gde je dovoljno samo da rezervišete mesto na vreme i uživate i najveselijoj noći u godini. Beograd je grad koji je poznat po gostoprimstvu ali i po atmosferama u kafanama naročito za novogdišnje slavlje. U Beogradskim kafanama se stvara spoj Evropske kulture i istočnjačkog mentaliteta i gde ništa osim veselja i opuštene atmosfere ne možete očekivati. Atmosfera klubova i kafića je manje više slična kao i u drugim gradovima Evrope, ali kafane su nešto posebno i nešto što svako treba doživeti.

Visoka stabla, široki trgovi i uski kanali – Amsterdam

Ponude za putovanje u Amsterdam za doček Nove godine su mnogobrojne, kao i tražnja za njima. Veliki broj turista tokom cele godine, posebno tokom novogodišnjih praznika, dokaz su da je u Amsterdamu odlična praznična atmosfera. Imate mogućnost da posetite mostove, krstarite vodenim kanalima, u kojima se ogledaju visoka stabla drveća i razni šareni zidovi zgrada i jedinstvene arhitektonske strukture. Ono što u Amsterdamu ne smete da propustite jesu dvorci, vetrenjače u seoskim sredinama, kvalitetan sir i savršeno barsko pivo. Predlog za doček Nove godine je da posetite Kraljevsku palatu, Trg Dam, zatim muzej Van Gogh, Operu i Novu katedralu. Najluđu noć možete provesti na trgovima, ili u barskoj atmosferi, ispijajući kvalitetna piva.

Romantičan doček NOve godine 2019 u večitiom gradu

Rim je zaista grad „za svačiji ukus“ za doček Nove godine, koji se nalazi u centru Italije. Spoj tradicionalnosti i mode dopire i iz građevina, infrastrukture, pa i noćnog provoda. Širok spektar obilazaka i provoda na zatvorenom i otvorenom dostupan je i u kasnom decembru, s obzirom da temperature nisu previše niske za to doba godine.

Možete obići panoramu, gde ćete videti ceo grad ko na dlanu, ali nikako ne zaboravite čuveni forum Romanum sa Koloseumom, Palata Veneciju i baziliku Sv. Petra, to su zaista građevine koje morate posetiti. Obasjane duge ulice, velike gužve i fantastična rasveta i ukrasi, ono što je čuveno za prazničnu euforiju u Rimu. Organizovani doček Nove godine postoji na trgu Piazza del Popolo, gde se nižu koncerti, slično kao u našoj zemlji, do duboko u noć. Ne zaboravite i da je ovaj grad modna prestonica, pa i neki šoping može da dođe u obzir.

Sofija – susedna prestonica za sjajan doček Nove godine

Bugarska je prvenstveno susedna zemlja, za koju vam ne treba mnogo sati putovanja za doček Nove godine, a doživećete divna iskustva. Cenovno je pogodna destinacija za svačiji džep, i posebno su aktuelne posebne akcije za praznike. Biće pravo zadovoljstvo da otputujete izvan zemlje, upoznate tradiciju Sofije i susedne zemlje, a sve to uz veoma male troškove. Poznata po barovima, restoranima, muzejima, dvoranama, palatama i dugim ulicama za neiscrpan šoping, učiniće vaš doček Nove godine nezaboravnim.

Bez dvoumljena možete izabrati Sofiju kao prazničnu destinaciju, čak i ako planirate da odete na dnevni izlet, sa dočekom na nekom od trgova, barova ili restorana, i vratite se posle ponoći kući. Svakako, poželjno bi bilo da odvojite par nekoliko sati za obilazak znamenitosti bugarske prestonice: Nacionalni teatar, crkva Sv. Sofije, ski centar Borovec i mnoge muzeje, druge crkve, palate i ostale znamenitosti tradicije, kulture i savremenog života u Bugarskoj.

„Zlatni Prag“ za avanturistički doček Nove godine

Sve čari Praga možete doživeti samo ako odvojite nekoliko dana da provedete u ovom „zlatnom“ gradu. Doček Nove godine onda je sjajna prilika za kombinaciju provoda i upoznavanja ovog svetski poznatog grada po mnogo čemu. Bogata istorija, prelepa infrastruktura i građevine, najbolje češko pivo, najunikatnije pivnice i ogromni parkovi – samo su jedan delić činjenice da je Prag jedinstven grad. Novogodišnji dočeci organizuju se na trgovima, restoranima, barovima i kafićima – za svaki ukus i finansijske mogućnosti.

Od znamenitosti, nikako nemojte preskočiti da posetite dvorac, Karlov most, ulicu i univerzitet, Starogradski trg i najtesniju ulicu u Pragu. To sve, ukoliko možete da posvetite bar dva dana izletima. Za sam večernji doček Nove godine, možete se odlično provesti u diskotekama, jer obično nastupaju svetski poznati DJ-evi, ili se čak organizuju fenomenalni maskenbali.
Izbor za doček Nove godine je na vama, destinacija je mnogo i svaka nudi niz zanimljivih i jedinstvenih sadržaja. Bitno je samo da odlučite šta vaš najviše privlači, tačnije, čemu najviše volite da posvetite pažnju na putovanju – izletima, obilascima istorijskih znamenitosti, isprobavanju tradicionalnih jela i pića, ili noćnom provodu. Naš savet je, izdvojite dovoljno vremena i iskombinujte više rešenja, pa ostvarite svoje želje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *