Higijena usne duplje treba da bude prioritetna kada je u pitanju zdravlje čoveka i pitanje higijene generalno gledano. Osim toga što je važna generalno za zdravlje čoveka važna je i za negu i lepotu zuba ali naravno uz kombinaciju redovnih stomatoloških pregleda i intervecija. 

Međutim, ono što je važno i što je deo svačije individualne odgovornosti jeste deo koji se tiče lične higijene kada je pranje zuba u pitanju. Zato je važno koja četkica se bira, koja pasta se koristi, koliko često i kako se peru zubi, kao i korišćenje drugih elemenata za to, poput konca i tome slično. 

Dobar izbog je važan zbog pravilne nege i pranja zuba 

Danas se na tržištu mogu naći razni modeli i nekada izbor time može biti otežan, pogotovo ako imate neki problem sa zubima ili desnima. Svaki model ima neke svoje karakteristike koje nekima mogu da odgovaraju, a nekima ne. 

Nega zuba podrazumeva čišćenje od nečistoća, vidljivih i nevidljivih, kao i za čišćenje desni, jezika i nepca zahvaljujući njihovom specijalnom dizajnu.

Zato je važno koji model biramo. Ako nemate ozbiljne probleme, i imate zdrave zube i desni koje redovno kontrolišete i održavate, onda izbor bilo kojeg modela od strane poznatih brendova poput Colgate, Oral B ili Astera može biti odgovarajući. Ali ako imate osetljive zube i desni onda će svakako preporuka vašeg stomatologa biti da se odlučite za Curaprox četkice. 

Važno je zbog održavanja lične higijene na pravilan način

Da biste mogli na adekvatan način da održavate ličnu higijenu biće vam potrebna odgovarajuća četkica, ali je jedanko važno i kako je koristite. Nekada se smatralo da je za dobro pranje potrebno da četkica ima čvrsta vlakna kako bi uklonila sve nečistoće, a što se danas potpuno izgubilo kao pravilo.

Čak se smatra da vlakna ne treba da budu previše tvrda kako bi mogla da masiraju desni tokom pranja i kako ih ne bi iritirala i izazivala krvarenja. 

Danas su veoma popularni i električni modeli koji smanjuju napor koji čovek ulaže u svakodnevno održanje oralne higijene, ali mnogi smatraju i da sa njima bolje održava negu. Stručnjaci kažu da su obe vrste jedanko efikasne ako se pravilno i redovno koriste. 

Zbog komptabilnosti između ličnih potreba i modela

Četkice za zube su napravljene tako da im osnovna svrha bude nega i pranje zuba koja je jednostavna i pristupačna za svakoga. Tek kada njihove karakteristike odgovaraju individualnim potrebama može se reći da one ispunajvaju svoju svrhu. 

Razlikuje se više modela koji se mogu naći i kupiti na tržištu. Pa je tako osnovna podela na one koje su namenjene za bebe, pa one namenjene deci i na kraju one koje su namenjene za odrasle. Tu je glavna stvar da se uklopi veličina glave i oblik drške koja odgovara adekvatnom držanju. 

U ponudi Colgate četkica možete naći različite modele i vrste, sa različitom namenom pogotovo kada je ova uzrasna granica u pitanju. Dok sa druge strane možete naći i vrlo kvalitetne Curaprox četkice koje su poznate po tome da imaju tu ,,soft“ karakteristiku i preporučene su za upotrebu kod onih ljudi koji imaju osetljive desni. 

Curaprox četkice možete naći kao pojedinačne u odnosu na nivo mekoće koja vam je preporučena od strane stomatologa ili možete naći pakovanja od po tri komada po nešto povoljnijoj ceni. 



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *