Statistika pokazuje da se broj razvoda povećava iz godine u godinu. Nekada su ta povećanja neznatna, a nekada čak i zapanjujuća. Ne može se sa sigurnošću reći da li je ovo dobra ili loša stvar.

Svakako je loše u smislu stresa koji ovaj postupak obavezno sa sobom nosi i zbog osećaja da niste odabrali pravog partnera ili parnerku, zbog izneverenih očekivanja i uloženog truda. Ali, razvod je naravno bolja opcija od ostajanja u lošem braku.

Razvod je nekada rezulatat kompromisa tj. saglasnosti oba supružnika i u tom slučaju je možda i najbezbolniji. I bez obzira koliko emocije isparile i koliko god da su parnteri saglasni u vezi sa svim razlozima, nikada nije potpuno lako. Sa druge strane razvod braka jeste bolniji, kada još uvek postoje emocije i kada se na taj korak odluči samo jedna strana, dok druga i dalje veruje da je brak moguće i potrebno spasiti. Istraživali smo koji su najčešći razlozi zbog kojih supružnici odluče da se obrate advokatu za razvod i završe sa tim poglavljem u svom životu i evo do kojih smo saznanja došli:

Kompromis – kada su oba subružnika svesna da je razvod neizbežan

Kada je kompromisan razvod braka i kada su supržnici saglasni, onda je uglavnom došlo do prepoznavanja da oni ne mogu da funkcionišu zajedno, da ih više ništa ne vezuje, da su se i s jedne i druge strane izgubile emocije, da su oba partnera hladna i da jednostavno više nema te ljubavi, a onda se naravno postavlja pitanje da li je ikada i bilo. Kada sve to nastane partneri se uglavnom i udalje i onda se to vrlo jasno prepozna, a praktično u ovom slučaju nikome nije toliko žao.

Žene se najčešće odlučuju na razvod zvog prevare i osećaja usamljenosti

Žene se obično obrate advokatu i žele razvod onda kada shvate da su prevarene. I obično to ne ide tako lako i ne ide odmah. Tu naravno ima emocija, partner iako je napravio grešku često ne želi to da prizna i on takođe ima i dalje emocije i onda je situacija jako teška. Žene se na razvod odlučuju tek kada sve dobro sagledaju, vrlo često nisu ishitrene. Ovakve situacije nikome nisu lake i jednostavne. Takođe, žene se često razvode zbog osećaja da su usamljene, čak iako se prevara nije desila. Naime, one osećaju da su same, iako su u braku. Takođe, vrlo čest razlog razvoda može da bude i nezrelost muškarca. Sve zavisi koga je žena odabrala za partnera, ali jednostavno neke žene ne žele da budu druge mame svojim muževima i onda tu obično dolazi do konflitka. Onda su svađe vrlo česte, prekoravanja su razna i jednostavno stvara se vrlo jedna neprijatna situacija u kući, gde je neprijatno jutro, podne i veče. U tom slučaju žena se odlučuje na taj korak da ostavi muškarca.

Muškarci kao razlog najčešće navode da se žena promenila

Muškarcima je jako važno da se žene ne promene tokom godina toliko i da počnu da izgledaju i ponašaju se potpuno drugačije. Ovde se najčešće misli na višak kilograma i na jednostavno nebrigu o sebi. Naravno da će starenje prihvatiti, ali neće prihvatiti kada žena ostari pre vremena i kada ne posvećuje dovoljno vremena sebi. Ako se žena samo trudi da udovolji muškarcu i apsolutno zanemari sve svoje potrebe, velike su šanse da će muškarac i pored toga izgubiti interesovanje. I ne samo zbog muškarca i mogućeg razvoda, već je važno da žena brine o sebi kako bi se osećala bolje, zadovoljnije i sigurnije. A svaki pravi muškarac želi pored sebe zadovljnu, srećnu i samouverenu ženu. Takođe, muškarci se često razvode i zbog prevare, kako ženine, tako i njihove.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *