poklon za dete

Praznični duh donosi posebnu zimsku čaroliju u sve naše živote a posebno u svet naših najmlađih. Miris svežih borova, toplina porodičnih večera, kroz šarena svetla sa sobom donosi iščekivanje i radost oko poklona. 

Kako bismo i ovu prazničnu sezonu učinili nezaboravnom za naše mališane, izdvojili smo pet popularnih ideja za poklone koji će im sigurno izmamiti osmeh na lice kad ih vide ispod jelke. 

Pokloni u ovom dobu nisu samo od materijalne vrednosti, već ostavljaju veliki utisak sentimentalnosti kasnije kad se deca prisećaju avantura u maštovitim svetovima. Ljubav prema učenju i igri podstiče neverovatnu kreativnost kod dece i zato je treba negovati. 

Auto na akumulator je dobra preporuka

Jedan od definitivno najzabavnijih poklona, jedan od poklona kome će se mali dečaci najviše hvaliti svojim prijateljima, jeste upravo auto na akumulator. Ova igračka je postala popularna još ranih 2000ih kada ste mogli da vidite ceo komšiluk dece kako se u dvorištu trkaju za svoj red na autiću.

Auto na akumulator pruža nezavisni osećaj avanture, ali takođe i podstiče na motorički razvoj i koordinaciju pokreta. Uvek je od strane proizvođača naznačeno kolika je nosivost autića, ali je zagarantovano da će dete moći dugo da uživa u njemu. 

Najbolja pohvala za igračku autića na akumulator jeste to što deca mogu na zabavan i bezbedan način istražiti svet oko sebe a usput se i naučiti odgovornosti uz sve elemente koje pruža vožnja ovim autićem.

Konstruktivni setovi za bolji razvoj deteta

Sigurno se sećate kako je vama bilo zabavno dok ste se igrali puzlama i Lego kockama, dok ste gradili kuće, zamkove i vozila. Ništa se nije promenilo ni sada, pogotovo od kad je Lego proširio količinu dostupnih setova. 

Bilo kakve konstruktivne igračke poput kockica i puzli su izuzetno poželjne kao pokloni za decu svih uzrasta jer podstiču maštovitost, kreativnost, ali i razvijanje motoričkih sposobnosti. Omogućite svom malom inžinjeru da krene u svoju prvu avanturu jednim kvalitetnim setom kockica!

Interaktivne igračke za najmlađe

Igračke koje reaguju na zvuk tako što ga oponašaju, ili na dodir tako što zasviraju, pružaju jako mnogo zabave najmlađim članovima porodice. Takođe su često i jako istrajne jer sve što treba jeste da im zamenite bateriju s vremena na vreme i opet je kao nova. 

Najnovije interaktivne igračke su se pokazale kao izuzetno korisne za razvijanje raznih veština kod beba i dece do dve godine. S obzirom na to da su uvek u šarenim bojama, reaguju na razne zvukove i imaju različite teksture, dete može da se upozna sa toliko mnogo stvari odjednom, a da kasnije čuva tihu igračku za uspomenu kad poraste. 

Šator ili mini kućica za malo carstvo

Deca uvek obožavaju da oponašaju starije članove porodice ili uzore sa kojima se često susreću, što znači da često i izražavaju potrebu za nekim vidom samostalnosti u dosta ranim godinama. Kućica ili šator koji staje u sobu daje detetu dodatan prostor za igru u kom je odvojeno od svih i može da se pretvara kao da je to njegova prava mala kuća kojom samo on upravlja.

Mnogo dece na ovaj način razvija maštu ali i samostalnost time što postaju svesni da su sami odgovorni za jedan deo prostora.

Igračke autići i kamioni za početak nove kolekcije

Za male dečake, pored automobila na akumulator, jako je dobra ideja nabaviti druge vidove i tipove ovakvih igračaka. Kinetičke igračke su odlične za razvijanje pažnje i generalno podstiču na razmišljanje o mehanici iza same gradnje te igračke.

Mali autići, kamioni i ostale klasične dečačke igračke su dobar način da dete nastavi da razvija misao o tome kako funkcionišu mašine, a da pritom prati svoje omiljene junake iz crtanih filmova (poput „Majstor Boba“) u njihovim avanturama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *