Berlin

Niški aerodrom „Konstantin Veliki“ već par godina sarađuje sa low cost avio-kompanijama, Wizz air i Ryanair. To je omogućilo da se 2017. godine broj putnika poveća za čak 165,4% u odnosu na prošlu godinu.

Tako linija iz Niša za Berlin predstavlja jednu od najprometnijih linija na ovom aerodromu. Dalje u tekstu ćemo vam pružiti sve potrebne informacije koje će vam biti potrebne za ovaj let.

Ryanair jeftini direktni letovi

Naime, linija Niš – Berlin je linija irske avio-kompanije Ryanair. Odlika ove kompanije jesu niskotarifni letovi koji su prilagođeni svačijem džepu. U ovoj kompaniji svaka klasa je ekonomska, svaki avion je isti, svima se pruža sličan kvalitet i nema razdvajanja, kao što je to slučaj sa kompanijama koje nisu niskotarifne.

Rasporedi letenja nisu fiksni, razlikuju se u odnosu na zimsku i letnju sezonu. Takođe, ni cene letova nisu fiksne. Iako su letovi niskotarifni, nekad njihove cene mogu biti jednaki onim koji to nisu. Cenu određuju razni faktori kao što su vreme leta, kao i popunjenost sedišta. Zato se preporučuje da ukoliko planirate let redovno pratite cene na sajtovima kako biste izabrali najjeftiniju.

brandenburg-gate

Direktan let Niš – Berlin i obrnuto

Prema rasporedu letenja iz Niša za Berlin možete leteti svakog četvrtka i nedelje. Dani letenja se nikad ne menjaju, ali vreme se menja u odnosu na letnju ili zimsku sezonu. U slučaju konkretnog leta od Niša do Berlina razlika nije toliko značajna kao što nekad može biti. Naime, četvrtkom u zimskoj sezoni avion poleće u 15h, dok u letnjoj u 14:55h. Letovi nedeljom u zimskoj sezoni su u 15:30h, a u letnjoj u 15:40h.

Vreme leta na ovoj liniji obično traje dva sata i pet minuta.

U toku zimske sezone letovi se ne održavaju za vreme katoličkog Božića i u vreme novogodišnjiih praznika. Prelaz iz zimskog u letnji raspored letenja se uvek dešava krajem marta, a iz letnje u zimsku u novembru.

Cene letova

U osnovi, najjeftinija cena leta iz Niša za Berlin jeste 16,99€. No, ovako nisku cenu ćete moći dobiti samo ukoliko rezervišete let nekoliko nedelja ili mesec dana i više unapred. Dalje, cene letova za ovu liniju mogu biti od 24,78€, 30,28€, 58,13€, 82,61€, pa čak i do 199,91 evra. Variranje cena, kao što vidite, može biti drastično. Najjeftiniji letovi nisu oni najbliži, niti oni udaljeni par meseci, već negde u sredini između ta dva.

Turistička agencija za prodaju avio karata, Kuća Putovanja u Nišu nudi uslugu rezervisanja karata u jednom pravcu ili povratne. No, treba da imate u vidu kako povratna karta zapravo samo čini zbir cena dve karte u jednom pravcu, jedna iz Niša za Berlin, druga iz Berlina za Niš. U tom smislu, nemate neke određene popuste na povratne karte. Sve što treba da učinite jeste da pratite cene letova na sajtu i rezervišete let kada vama odgovara i po ceni koja vam se najviše dopada.

Letovi iz Berlina za Niš, takođe, se održavaju svakog četvrtka i nedelje. No, cena ovog leta je često nešto viša u odnosu na suprotni pravac. Cena najjeftinije karte često prelazi 20€, a takođe može i drastično varirati i dostići maskimalnu cifru od 250€.

Vreme ovog leta u zimskoj sezoni četvrtkom je u 11:55h, a u letnjoj 12:25h. A u nedelju se prema zimskom rasporedu poleće u 13h, a letnjem 13:10h.

Let sa presedanjem

Naime, postoji još jedan način da dođete od Niša do Berlina, a da ne idete kompanijom Ryanair. U pitanju je švedska avio-kompanije Swiss koja nudi letove sa presedanjem. Najpre se putuje od Niša do Ciriha, pa nakon doga od Ciriha do Berlina.

Od Niša do Ciriha se putuje dva puta nedeljno, petkom i nedeljom. Polasci petkom su 09:50h, a nedeljom 14:50h. Trajanje ovog leta je obično dva sata i deset minuta. Zatim sa aerodroma u Cirihu možete preći na let u Berlin. Vreme ovog leta traje oko sat i po vremena.

Iz Ciriha za Berlin se leti svakog dana. Samo kompanija Swiss obavlja šest ovakvih letova svakog dana. Ovaj aerodrom je mnogo veći, tako da možete izabrati i drugog avio-prevoznika. Tu između ostalog spadaju i low cost kompanije, što će vaš let učiniti nešto jeftinijim.

Vrlina presedanja na ovoj destinaciji se odražava u tome što možete sami izabrati koliko ćete se zadržati u Berlinu. Ne morate čekati direktne letove koji se održavaju samo dva puta nedeljno. Uz to dobijate priliku da vidite oba ova grada.

Od Niša do Berlina sa presedanjem u Cirihu ćete minimalno platiti 239 evra ukoliko letite samo sa Swiss avio-kompanijom.

Ovakav let bi trajao oko četiri i po sata, s tim što vreme presedanja iznosi minimalno 45 minuta. Ukoliko vam se ne žuri možete izbarati i bilo koji drugi let iz Ciriha za Berlin.

Kao što se da videti, cene ovih letova su znatno skuplje od low cost tarifa, ali je zato izbor i kvalitet leta veći. Možete birati između biznis ili ekonomskih klasa. Ovakav let za biznis klasu košta barem 383 evra u jednom pravcu.

Iz Niša za Berlin se, takođe, ide dva puta nedeljno u 09:35h. Isto se preseda iz Berlina za Cirih, pa iz Ciriha za Niš. Cena ovog leta bi bila oko 418 evra za ekonomsku klasu i 561 evro za biznis klasu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *