Lek ptoriv korona virusa

Najzad stižu ohrabrujuće vesti što se tiče korona virusa i njegovog izlečenja.

FDA smanjila birokratske procedure kako bi se što pre pružila pomoć bolesnima od korona virusa.

Donald Tramp konferencija za štampu povodom Korona virusa

Predsjednik Donald Trump na konferenciji za novinare u Beloj kući danas je rekao da je korišćenje antimalarijskog leka hlorokin za lečenje infekcija COVID-19 uzrokovanog novim korona virusom „odobreno“ od strane Uprave za hranu i lijekove (FDA) i biće dostupno „gotovo odmah. “

Međutim, na istoj konferenciji za štampu, komesar FDA Stephen Hahn upozorio je: „To je lek koji nas je predsednik uputio da pomno razmotrimo da li se može doneti prošireni pristup upotrebi i da se zaista vidi da li to koristi pacijentima.

I opet, to želimo da postavimo u okviru kliničkog ispitivanja, velikog, pragmatičnog kliničkog ispitivanja da bismo zaista prikupili te informacije. “ Hahn je dodao: „Ono što je takođe važno nije pružanje lažne nade.

Možda ćemo imati pravi lek, ali možda trenutno nije u odgovarajućem obliku doziranja i mogao bi da nanese više štete nego koristi.“

Korona virus laboratorija

Ipak, navodno FDA razmatra davanje hlorokina i antivirusnog leka remdesivir većoj populaciji pacijenata sa koronavirusom kao deo programa testiranja „proširene upotrebe“.

FDA obično dozvoljava prošireni pristup u slučajevima kada pacijent ima ozbiljnu bolest ili stanje, ili im život direktno preti zbog njihove bolesti ili stanja, i ne postoji uporediva ili zadovoljavajuća alternativna terapija za dijagnozu, praćenje ili lečenje bolesti ili stanje.

Pročitajte sve o Korona virusu ovde

Bilo bi to odlična vest ukoliko se pokaže da je hlorokvin zaista efikasan u lečenju COVID-19

Kombinacija Hlorokina i antibiotika Azitromicina

Naš poznati genetičar dr. Miodrag Stojković огласио се на Твитеру по питању лека за вирус корона, речима које буде много наде.

dr Miodrag Stojkovic lek za virus

Posle kineskih i naucnici iz Francuske tvrde da lek protiv malarije (hydroxychloroquine) kod 70% pacijenata obolelih od COVID-19 dovodi do izlecenja – posle 6 dana terapije.
Kod pacijenata koji su dodatno tretirani antibiotikom (azithromycin) uspesnost je100%.

Jedan od nadahnutih preliminarnih rezultata koristio je hidroksihlorokvin (analog hlorokin), zajedno sa antibiotikom azitromicinom, za lečenje COVID-19. Mali test je objavio tim francuskih lekara i biće objavljen u Međunarodnom časopisu za antimikrobna sredstva.

Pročitajte još : Kako da znam da li imam Korona virus?

Istraživači su otkrili da je „lečenje hidroksihlorokvinom značajno povezano sa smanjenjem / nestankom virusnog opterećenja kod pacijenata sa COVID-19 i njegov efekat je pojačan azitromicinom“.

Potvrda na većem broju pacijenata obolelih od korona virusa

Veoma je važno imati na umu da je ovo ispitivanje uključivalo lečenje samo 20 pacijenata hidroksihlorokvinom. Rezultate treba proveriti u odnosu na mnogo veću grupu pacijenata.

Pošto većina antibiotika ne deluje protiv virusa, zašto je azitromicin korišćen za lečenje nekih pacijenata? Ranija istraživanja in vitro sugerisala su da antibiotik indukuje antivirusnu aktivnost protiv nekih respiratornih virusa.

Francuski istraživači takođe primećuju da se „pokazalo da je azitromicin aktivan in vitro protiv virusa Zika i Ebola i da sprečava teške infekcije disajnih puteva kada se daje pacijentima koji pate od virusne infekcije“.

Neki pacijenti sa COVID-19 očigledno zaraze sekundarnom bakterijskom pneumonijom.

Očigledno da kineski istraživači i zvaničnici u javnom zdravstvu ubrzano prihvataju hlorokvin kao lek za infekcije COVID-19. Lekari i istraživači u SAD-u mogli bi koristiti referentne vrednosti doziranja koje su postavili kineski istraživači kao polazna tačka za pružanje lečenja američkim pacijentima COVID-19.

Pretpostavljajući da ovi tretmani deluju i znatno suzbijaju rastuću epidemiju, istraživači i zvaničnici u javnom zdravstvu moraju biti na oprezu od mutiranja virusa kako bi postali otporni na ove lekove.

Od ključne je važnosti imati na umu upozorenje komesara FDA Hahna da se lečenje hlorokvinom i redezivivirom za izlečenje COVID-19 i dalje može pokazati lažnom nadom.

Izvor: reason.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *