Ukoliko ste osoba koju već duži niz godina muče hemoroidi, možda je vreme da se jednom za svagda rešite ovog dosadnog zdravstvenog problema. Sigurno da ste čuli za najrazličitije prirodne metode poput raznih biljnih čajeva i masti koje se koriste specijalno za ovu vrstu bolesti. Međutim, glavni nedostatak prirodnih preparata je taj što oni samo privremeno mogu rešiti problem šuljeva i ublažiti osećaj bola i peckanja. 

Trajno rešenje svakako predstavlja operacija hemoroida, i to pre svega thd metoda koja garantuje da vam se hemoroidi više neće javiti. Ostale operacione metode ne garantuju stoprocentno izlečenje pa mnogi pacijentu prosto budu razočarani kada im se ponovo pojave hemoroidi nakon nekog operacionog tretmana. Ukoliko ste odlučili da se podvrgnete operaciji, poželjno bi bilo da izaberete najbolju hiruršku kliniku sa dugogodišnjim iskustvom u svom radu kako biste bili sigurni da će konačan rezultat biti pozitivan. Danas je definitivno Specijalna hirurška bolnica Hirurgija Drašković broj jedan kada se radi o kvalitetu i postignitum rezultatima iz najrazličitijih oblasti hirurgije. 

 

Po čemu se Hirurgija Drašković razlikuje od ostalih hirurških klinika?

Najpre po tome što je među prvima na Balkanu počela da koristi tzv. thd metodu kojom se trajno rešava problem sa hemoroidima, a do sada se može pohvaliti sa više od hiljadu intervencija ovom metodom, za razliku od drugih hirurških klinika u Srbije. Mnoge druge klinike još uvek nisu počele da koriste ovu savremenu metodu za otklanjanje hemoroida već koriste neke druge alternativne metode koje su svakako manje efikasne od thd metode i ne garantuju potpuno izlečenje. 

Pored toga što u klinici Drašković jednom zasvagda možete rešiti problem sa šuljevima, isto tako možete koristiti usluge iz oblasti urologije, ortopedije, ginekologije i sl. Lekari iz svih medicinskih oblasti u ovoj klinici su najbolji hirurzi iz svog domena sa velikim iskustvom u radu i mnogim uspešnim operacijama. 

Ono po čemu je klinika Drašković poznata je to što je među prvima počela da izvodi operacione poduhvate uz pomoć TLA – tumescens lokalne anestezije. 

 

Kako možete da znate da ste pravi kandidat za operaciju hemoroida?

Mnogi hirurzi koji rade u nekoj privatnoj kliniki će vam već nakon jednog pregleda odmah predložiti operaciju hemoroida kako bi vam što pre uzeli novac. Zbog toga bi bilo pametno da se dobro informišete oko toga kakvu reputaciju imaju pojedine hirurške klinike i da tek nakon toga izaberete pravu. 

Odličan vaskularni hirurg je onaj koji će najpre obaviti rutinski pregled i ustanoviti u kakvom se trenutno stanju nalaze hemoroidi, tj. koji su stadijum od I do IV. Zatim će popričati sa pacijentom oko toga koliko dugo ga muči ovaj zdravstveni problem, da li oseća bilo kakve tegobe poput svraba, bola, krvarenja ili neprijatnog peckanja nakon pražnjenja creva. Nakon dobro postavljene dijagnoze, predlaže se najbolji moguću tretman za pacijenta, od same terapije lekovima, do određenog operativnog postupka. 

Hirurgija Drašković upravo ima ovakve vaskularne hirurge koji će se na pravi način posvetiti svakom pacijentu, izdvojiti vreme za rešavanje njegovog zdravstvenog problema i postaviti pravu dijagnozu kao i načine lečenja. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *