Opšte je poznato da nakon duge zime svi kreću u renoviranje, sređivanje i pripremu stana. Može se reći da je svako vreme, odnosno svako godišnje doba dobro za renoviranje stana. Naravno to sve zavisi od vaših obaveza i od vaše organizacije. Ipak, tokom zime adaptacija stana će biti izuzetno otežana i trajaće duže.

Ali, ako odlučite da u toku zimskih meseci radite adaptaciju stana, onda znači da ćete sve to prihvatiti. Međutim, postoje jasni i opravdani razlozi zašto adaptaciju stana treba da radite kada je proleće. Čak ni leto nije tako idealno za adaptaciju, naravno pretpostavljate zbog previsokih temepratura.

Zato što tada možete kombinovati različite boje za krečenje

Kada je proleće, onda je dozvoljeno da kombinujete sve moguće boje za zidove. Dozvoljeno da eskperimentišete, da koristite one boje za krečenje o kojima ste do sada samo sanjali. Upravo zbog vašeg raspoloženja, krenućete da razmišljate o promenama, koje će biti drastične, ali koje će i te kako popraviti izgled vašeg stana. Početak proleća je vreme za promene, sopstvene i promene oko nas. Treba da izaberete one boje za krečenje koje naglašavaju te promene, koje vam pomažu da se lepše osećate, koje vašu energiju još više ističu.

Zbog lepog vremena

Kada je lepo vreme, onda sve možete. Jednostavno nema druge brige kako da vam ne bude hladno ili kako da vam ne bude previše toplo. Jednostavno je temperatura optimalna, tako da se svi radovi mnogo lakše izvode i trebaće vam generalno i mnogo manje vremena. Ukoliko na primer koristite određene boje za krečenje stana i kada okrečite stan, onda će vam biti potrebno mnogo manje vremena da se sve to osuši.

Kada krečite u toku zime, moraćete da držite prozore otvorenim, a svi znamo da to i neće biti baš tako prijatno. Ako je leto, onda će takođe biti problem jer će biti prevruće u vašim prostorijama. Tako da je proleće idealno vreme kako za adaptaciju stana, tako i za krečenje.

Zato što i vi imate više energije i bolje se osećate

Kada vam je konstantno hladno, onda ne možete lepo da funkconišete. Isto je i kada je pretoplo. Sve ekstremene temeprature nas usporavaju i otežavaju nam čak i svakodnevne aktivnosti,  a tek da ne govorimo o nekim izuzetnim naporima kao što je adaptacija stana. U toku zime osećamo se poprilično tromo, ne možemo baš da se pokrenemo, hladno nam je i jednostavno kada se osećamo tako ne treba da započinjemo teške radove. Sa druge strane u toku proleća naša energija je malo drugačija, malo se osećamo bolje, delujemo drugačije. Osećamo da imamo više energije i snage.

Vremenske prilike nas ni u kom slučaju ne ograničavaju. Odnosno, mogu samo da nam doprinesu. Kada imamo energije, onda je i naša kreativnost na višem nivou. Tačnije, kada smo raspoloženi, onda smo apsolutno posvećeni svakoj fazi adaptacije stana. Zato u tom trenutku imamo petlje da na primer izaberemo čudnije boje za krečenje, da izmenimo raspored onako kako nikada nismo planirali i slično. Dakle, u proleće će adaptacija stana ići mnogo lakše i biće mnogo zanimljivija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *