stolica za hranjenje

Početak uvođenja čvrste hrane često je sinonim za kupovinu ili istraživanje hranilica za bebe. Bebe i mališani vole da budu deo porodice dok sedite zajedno za stolom. Posmatraće i oponašati vas dok jedete. Hranilica može olakšati učenje novih veština koje treba da savladaju.

Ali, kao i kod mnogih proizvoda za bebe, na tržištu postoji stotine opcija stolica za hranjenje, a da biste osigurali da vašoj bebi bude udobno i da je sigurna tokom obroka, trebalo bi da izaberete pravu hranilicu. Evo na šta treba obratiti pažnju.

1. Izaberite stolicu za hranjenje koja raste zajedno sa vašom bebom

Vaša beba brzo raste, ali prelazak na klečanje na stolici za odrasle ili sedenje prenisko za stolom može značiti prekid obroka za malu decu. Uštedite novac na duže staze tražeći podesivu stolicu za hranjenje beba koja može da se prilagodi kako beba raste.

2. Osigurajte im udobnost

Vaša beba će više uživati u obrocima s vama ako je udobno smeštena. Pronađite stolicu za hranjenje s čvrstim naslonom i naslonom za noge kako bi bile dobro podržane. Takođe je idealno da ima mekanu sedalicu ili jastučić. Isto tako, potražite hranilicu sa čvrstim i udobnim sigurnosnim pojasom koji će osigurati da vaša beba bude sigurna i stabilna na jednom mestu dok jede ili se igra, a vama će pružiti spokoj.3; Pronađite hranilicu koja se lako čisti

3. Pronađite hranilicu koja se lako čisti

Pronađite stolicu za hranjenje beba koja je lako održava. Najbolje je da ima odvojivu tacnu. Prvi obroci mogu biti prljav posao, stoga tražite dizajn koji se lako čisti i perive navlake. Ne zaboravite, kada ne jede, vaš mališan može da koristi tacnu za crtanje, slagalice i igre. Većina stolica na tržištu je dizajnirana za lako čišćenje, ali sa savremenim linijama stolica za hranjenje, kombinovaćete lako održavanje sa privlačnim dizajnom jer nemaju delove koji bi mogli da zadrže prljavštinu.

4. Izaberite stolicu za hranjenje koja odgovara vašem domu

Ako vam nedostaje prostora, možete odabrati stolicu za hranjenje s kompaktnim sklapanjem koja omogućava brzo i lako skladištenje kada je vreme za obrok završeno. Kupite onu napravljenu od premijum materijala koji će lepo izgledati u vašem domu i trajati. Na primer, možete se odlučiti za hranilicu sa ultra-kompaktnim sklapanjem, lakim dizajnom i integrisanom ručkom za nošenje, dizajniranu da se lako podigne i uredno skladišti.

5. Proverite koliko je lako smestiti bebu unutra i van hranilice?

Stolice za hranjenje imaju različite mehanizme za unošenje i iznošenje deteta. Kod nekih, možete ukloniti ili pomeriti tacnu da biste imali širi prostor za unošenje bebe. Kod drugih, ova mogućnost nije fleksibilna. Stolice bez tacne obično imaju najširi prostor u koji se beba može smestiti. Najbolji savet: povedite svoju bebu sa sobom ako možete kada kupujete hranilicu i pokušajte da je smestite i izvadite. Takođe, vežbajte uklanjanje ili pomeranje tacne, otkopčavanje pojaseva i sklapanje stolice, ako je sklopiva.

Koliko je to stolica za hranjenje sigurna?

Naravno, najvažnije pitanje je sigurnost vaše bebe. Ovo se odnosi i na hranjenje. Nemojte se osloniti na stolicu koja nije namenjena za hranjenje i kompromitovati bezbednost.

Iako može delovati jednostavnije koristiti nešto poput ljuljaške, stolice koja se ljulja, ili sedišta za sto, rizik i opasnosti po sigurnost nisu vredni toga.

Ali, i stolice za hranjenje imaju svoje rizike. Svake godine se desi da se dete povredi dok sedi u stolici za hranjenje, uglavnom usled pada.

Zato obratite pažnju i na sledeće stavke koje bi najbolja stolica za hranjenje trebalo da ima:

  • Prilagodljivi sigurnosni pojas (sa tri ili pet tačaka vezivanja).
  • Bezbedni mehanizmi za zaključavanje.
  • Podesive visine sedišta.
  • Središnja potpora.
  • Bez oštrih ivica ili izloženih šarki.
  • Široka, stabilna osnova.
  • Kočnice na točkovima.

Koliko košta stolica za hranjenje bebe?

Hranilice predstavljaju važnu investiciju za udobnost i sigurnost vaše bebe, baš kao i kolica, krevetac i auto sedište. Iako cena stolice za hranjenje može da varira od 50 do 200 evra, važno je zapamtiti da će vaša beba provesti značajan deo vremena u njima.

Razumljivo je da je primamljivo razmatrati jeftinije opcije jer je vreme koje će vaša beba provesti u hranilici ograničeno. Naravno da držanje bebe u krilu može biti opcija, ali može ometati vašu sposobnost da se slobodno hranite i dovesti do većeg nereda.

Prenosive hranilice ili one koje se mogu zakačiti za sto pružaju praktična rešenja koja su istovremeno ekonomična. Osim toga, takve hranilice su fleksibilne jer ih možete koristiti ne samo kod kuće, već i kada putujete ili posećujete restorane i prijatelje. 

Investicija u kvalitetnu hranilicu donosi dugoročnu korist jer prati razvoj vaše bebe i može se koristiti i nakon treće godine zbog čega su, kada se podvuče crta, dugoročno i praktično rešenje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *