Zdrava dijeta (1)

Zdrava dijeta je sve popularnija tema ovih dana. Svi smo upali u koštac s vremenom i malo ko ga zapravo ima dovoljno. I naravno, kako to uvek biva, zdravlje je prvo koje nastrada. Niko ne obraća previše pažnje na svoje telo i zdravlje. Dok ne postane kasno. Medjutim, mi smo tu danas da Vam pomognemo da preokrenete situaciju u svoju korist. Bez obzira na to koliko radite! Uvek se može naći malo slobodnog vremena za sebe i svoje telo!

Kada kažemo zdrava dijeta, ne mislimo samo na dijetu za gubljenje kilograma. Misli se na celokupan način ishrane. I upravo ta rutina, ta svakodnevna briga o zdravlju donosi ogromne rezultate. Mnogi od nas ni ne osećaju efekte koje nezdrav život ima na nas. I to je potpuno razumljivo – oni dolaze postepeno, a simptomi se mogu opravdati nizom razloga. Medjutim, razlog je upravo to – zdrava ishrana. Ili u ovom slučaju – nezdrava.

Rutina je važna

Zaista jeste. I što pre se uspostavi, lakše će Vam biti. Briga o zdravlju, zdrava dijeta i izbegavanje nezdravih namirnica, fizička aktivnost – sve su stvari koje treba da budu deo Vaše svakodnevnice. Naravno, svaki početak je težak i ako krenete da menjate svoj način života iz korena odjednom – ovaj zadatak će Vam biti možda čak i pretežak. Ali, ukoliko krenete da menjate stvari malo po malo, stvorićete odredjenu rutinu. A čim Vam zdrava dijeta i ostali načini brige o sopstvenom zdravlju udju u svakodnevnicu i prestanete da razmišljate o njima – stvari će postati dosta lakše.

Koliko obroka je dovoljno na dnevnoj bazi?

Ovo pitanje se postavlja sve više, i mada postoje stručnjaci koji se ne slažu sa ovom tvrdnjom, veći deo naučne zajednice se slaže da je optimalan broj obroka u toku dana upravo 5. Doručak, ručak, večera I dve užine. I kada malo bolje razmislimo, ovo je potpuno logično. Takodje, ukoliko tragate za zdravom dijetom koja će Vam pomoći da izgubite kilograme – ovaj režim ishrane će Vam i dalje odgovarati, medjutim sa malim izmenama.

Zdrava dijeta za mršavljenje

Prvi korak u dijeti za mršavljenje treba da bude detaljna detoksikacija organizma. Na ovaj način ćete izbaciti višak tečnosti, nagomilane toksine I ostale štetne materije. A kao što znate, dobar start će odrediti dalji tok Vašeg napretka. Naša preporuka je da se okrenete prirodi i preparatima koji su iz nje dobijeni. Svetska medicinska zajenica se slaže sa ovom tvrdnjom i sve više se vraća korenima medicine – prirodi i darovima koje iz nje dobijamo.

Doručak – najvažniji obrok

Iako većina nas preskače doručak, on je ipak najvažniji obrok. Upravo kroz unos zdravih i hranljivih materija u ranim jutarnjim časovima svoj organizam snabdevamo energijom za ceo dan. Medjitim, to nije sve. Naše telo najviše iskoristi materije koje unesemo ujutru, što znači da ukoliko za doručak pojedete nešto zdravo – Vaše telo će to iskoristiti u potpunosti.

Ostali obroci

Krenimo od užine – njih dve. Prva užina treba da bude dva do tri sata nakon doručka, mala I hranljiva. Druga, takodje – mala, ali dovoljno hranljiva da snabde naše telo snagom do sledećeg obroka. Ručak. Većina nas najobilnije jede upravo u periodu ručka, medjutim, treba se okrenuti namirnicama bogatim proteinom, vitaminima i mineralima, a izbeći masti i ugljene hidrate. Večera treba da bude najmanji obrok u toku dana koji se konzumira najmanje 3h pred spavanje.

Zdrava dijeta je ključ dobrog zdravlja i vitalnosti. Preuzmite stvari u svoje ruke i promenite svoje navike iz korena već danas!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *